Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
Re: Видове кльонкове
Не е до петата.Доста е грубо изпълнен.Дебелината на ножа и тапичката са прекалено дебели.Освен това тежината му както изморява,така и помага по-лесно да пада ръката надолу.Иначе щеше да бъка още по-трудно.Всъщност самата тежина и неудобната дръжка на този уред те кара да го стискаш.....това изморява.ceno cenov написа:Prokop4o аз също си взех един от тези кльонкове, но нещо не става работата. Може да е и до навик да кльонкам с вдлъбната пета.
.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:32 am, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- prokop4o
- ще става разбирач
Emo-83 написа:Тези кльонкове са изключително тежки.Уморяват ръката бързо и се вади малко по-трудно звук.Когато,обаче се научиш да работиш с кльонк може да бъкаш с всичко.Ще хващаш риби и с него,но оптай да го смениш с нещо по-добро.Ако имаш познат който кльонка му се довери.Обърни внимание на колегите,които си правят сами свои кльонкове.Не е трудно да прекопираш някой и да си направиш.Другия вариянт е да си закупиш от някой във форума.Ако не се намери такъв желаещ и все още имаш желание да кльонкаш....ще ти направя аз един и подаря.....малко ми е кът времето.
това предложение е чест за мен ако трябва ще чакам и до догодина

а този кльонк го взех от караджата в пловдив за 20лв.отитах се да направя кльонк и направих но нито приличат на нещо нито вадят някакъв хубав звук и във никакъв случай не излиза лесно звука.та ако може някои да ми каже евентуално от каде да си купя нещо добро и на що годе добра цена.
- krokibg
- учете се от него
Всеки един от карбоновите които ги продават по магазините,е стотици пъти по-добър от това което си купил, и дори да си начинаещ,лесно вадиш звук,с малко повече тренировки !!!prokop4o написа: ако може някои да ми каже евентуално от каде да си купя нещо добро и на що годе добра цена.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Абсолютно си прав Кроки.С тях се хващат риби и работят леко.При Карфиците ги има.Днес им показах новия ми кльонк,а те веднага......"Дай да го набачкаме карбонка".Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Всеки един от карбоновите които ги продават по магазините,е стотици пъти по-добър от това което си купил, и дори да си начинаещ,лесно вадиш звук,с малко повече тренировки !!!prokop4o написа: ако може някои да ми каже евентуално от каде да си купя нещо добро и на що годе добра цена.

- krokibg
- учете се от него
Имам си нова придобивка,направена от наш колега - Калинукс.Няма да качвам снимки,докато тай сам не реши да ги покаже.Работи перфектно и за мен като аджамия,си вади звук но нещо не мога всеки път да го правя по един и същи начин,въпреки опитите ми.Искам да ви попитам,като по-стари в занаята,винаги ли, при всеки удар вадите на сто процента същия звук,като предходните.Отговора предполагам че ще бъде "ДА",но не ме е срам да попитам,вместо да се правя на отворен

- enduro51
- ще става разбирач
Здравейте приятели
та и на мен въпроса ми беше към карбонките , доста арни отзиви се чуват за тях и ще си взема един и аз
в Пловдив в Риболовен свят видях че ги има и то няколко различни модела , по дълги и по къси и с различен ъгъл но надявам се да не се подведа по нещо грешно
Успехи и дано се вадят рекорди тоз сезон 

Ако си бучкаш от много време може да свикнеш с кльонка за около 1-2 часа и свеждаш добрите удари до 90-95%. На 100 % е трудно за който и да е. Има вълни вятър а и малко ако изместиш позицията пак може да не се получи. Така , че спокойно.
А като посвикнеш с един и кльонкаш с часове с него после като хванеш друг с който си работил първите ти удари ще са като на за ептен сефте , но за няколко минути се изправя звука.
Всеки инструмент си има особенности и трябва да се нагаждаш към тях.
Това е мойто мнение, а и имам малко опит.
С това искам да кажа, че ако не ти е всеки удър сполучлив ич да не ти дреме
А като посвикнеш с един и кльонкаш с часове с него после като хванеш друг с който си работил първите ти удари ще са като на за ептен сефте , но за няколко минути се изправя звука.
Всеки инструмент си има особенности и трябва да се нагаждаш към тях.
Това е мойто мнение, а и имам малко опит.

С това искам да кажа, че ако не ти е всеки удър сполучлив ич да не ти дреме

Леко инфо...сома взима на всякакъв вид шляпане......понякога. 
Аз утре шлайфам и слагам 1-ва ръка лак за да пробвам това чудо ще бъка ли
.....или ще му сменям ъгъла на петата.....може и цялата пета.Дръжката е анотомична...изпълних я с пластелин.Правя го за първи път и съм още девствен от към изказвания.

Аз утре шлайфам и слагам 1-ва ръка лак за да пробвам това чудо ще бъка ли

На мен нещо ми се вижда , че нямаш ъгъл на петата.
Тка за да извадиш звук ще тряба ръката ти или да се плъзга почти по водата или да я топиш и нея цялата.
При тази дръжка един ъгъл от поне 30° мисля , че ще ти дойде добре.
Кажи след теста какво е станало, но гледай преди това верно да го минеш поне веднъж с лак, че много често след това се измята ножа. Правил съм грешката и ми е ставало лошо даже от яд.
Тка за да извадиш звук ще тряба ръката ти или да се плъзга почти по водата или да я топиш и нея цялата.
При тази дръжка един ъгъл от поне 30° мисля , че ще ти дойде добре.
Кажи след теста какво е станало, но гледай преди това верно да го минеш поне веднъж с лак, че много често след това се измята ножа. Правил съм грешката и ми е ставало лошо даже от яд.
- prokop4o
- ще става разбирач
то ако ще дам 60-80лв за карбонка смятам че ще е по добре да си взема от калин даже може и накой урок да ми дадеЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Всеки един от карбоновите които ги продават по магазините,е стотици пъти по-добър от това което си купил, и дори да си начинаещ,лесно вадиш звук,с малко повече тренировки !!!prokop4o написа: ако може някои да ми каже евентуално от каде да си купя нещо добро и на що годе добра цена.

- krokibg
- учете се от него
prokop4o написа:...... ако ще дам 60-80лв за карбонка смятам че ще е по добре да си взема от калин даже може и накой урок да ми даде![]()
Ами,не мисля че можеш да си намериш за по-малко пари в магазините карбонов кльонк !!! При Калин,всичко се прави ръчно,и се доискусурява до когато вземе да работи както трябва.Мисля че и при другите майстори е така !!!
Сложил съм ъгъл на петата точно,като на изпъкналия.....да бъка под тебе,а не отпред или отзад.
И побликувам нещо,което още не е пробвано.Може да е трагедия
.В което се съмнявам,защото съм спазил основните принципи на кльонкостроенето.

И побликувам нещо,което още не е пробвано.Може да е трагедия

- Don4o_62
- учете се от него
Нали търсим все нещо ново и непробвано,та и аз реших да пробвам с това чудо невиждано

Имам някакъв скромен опит,и си мислех,че няма клъонк с който не мога да изкарам звук, но това извънземно ме върна в 1-клас.След много опити,различни ъгли,и на трезво, и на весело,не можах да изкарам нито един звук.И стигнах до мисълта,че някакъв чобанин,през обедната почивка, си е издялкал резервно краче за някоя коза

Имам някакъв скромен опит,и си мислех,че няма клъонк с който не мога да изкарам звук, но това извънземно ме върна в 1-клас.След много опити,различни ъгли,и на трезво, и на весело,не можах да изкарам нито един звук.И стигнах до мисълта,че някакъв чобанин,през обедната почивка, си е издялкал резервно краче за някоя коза

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- nikaro
- ще става разбирач
...
Последно промяна от nikaro на Пет Авг 28, 2009 7:28 pm, променено общо 1 път.