Колеги помогнете котката ми умира

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

NITro`bE
фен клуб-скобар

Колеги помогнете котката ми умира

Мнение от NITro`bE »

Добър вечер колеги та вапроса ми е следният имам си едно котенце на село и от 2-3 дена не е добре само спи и се влачи но днес едвам става може би е яло нещо отровно давах му да пие прясно мляко но то неискаше и аз направо му го наливах във устата :( котенцето ми е като приятел все по мене ходи и сега като го гледам направо ми се плаче кажете какво да правя утре ще го водя на доктор но не се знае дали ще устиста :(
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Колеги помогнете котката ми умира

Мнение от bigfish133 »

Точно преди една седмица същото се случи и с моето куче на селото ми. От една седмица беше в това положение и докато се наканим да се обадим на ветиринар , докато дойде , каза че ще вземе антибиотици от колегите му на другият ден, но на другият ден кучето ми умря :( . Затова те съветвам , ако държиш на котето си час по- скоро да се обадиш на доктор да го види. Иначе не знам какво казва народната медицина по случая. Дано да се оправи!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

И аз имам такава гадинка, но съвет не мога да ти дам освен да не му даваш мляко.
Ако е над 12-13 години просто му е дошло времето.
Провери го за кърлежи и му пъхни термометър от зад. Ако има температура му дай някакъв атибиотик, какъво имаш у дома.

Котката е пръв приятел на всеки риболовец :)
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

котето е на 9 месеца не е породисто но си е мойто коте съмнявам се че във нашия град ще намеря денонощен ветеринар :( дано устиска до утре
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

потърси въглен в някоя денонощна аптека. той е на прах. добавяш вода да стане нещо между каша и боза и му даваш със спринцовка в устата. при първа възможност иди при ветеринар. до тогава ако не иска вода му давай насила пак със спринцовка. можеш да махнеш буталото и като напълниш просто запуши отвора. като напъхаш тънкия край в устата махни пръста с който запушваш и водата ще изтече сама и то ще я изпие. дано се справи животинчето
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Ако е отровено, прясното мляко ще свърши работа.Наливай смело със спринцовката,няколко пъти през деня.Пробвано -работи.Но дали е отровено.Нашата котка имаше пяна на устата и и се бяха вдървили крайниците,едва и трепкаше опашката.След обилно наливане с мляко започна да повръща -може би това е целта.На третия ден беше във форма и сама си пиеше мляко.
Не се плашете издръжливи животинки са.
Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Колега, напълно съм съгласен с бат Божо. В къщи винаги е имало котки, и подобни неща са ни се случвали. Вероятно глистите са причина за страданието на животинката, затова първо се погрижи да намериш "Пиперизин". Разтвори го в малко водичка, и с пипета му набутай в устичката. Дано всичко се оправи!
Никога не пия карал!

Изображение
Tattler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Tattler »

Дано се оправи дребосъка. Иначе има едни хапчета за вътрешно обезпаразитяване, които се дават на 3 месеца веднъж, и са според теглото на животинката. На теб 1 хапче ще ти стигне за цяла година,по четвъртинка на 3 месеца, а едно от тия хапченца струва между 50ст. и 2 лева. Има ги във всяка ветеринарна аптека. Хубаво е като си обичаме животинчетата, пък било то и не породисти и такива пред къщата, да се грижим подобаващо за тях. Успех и дано се оправи.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Версията на Божо е 98%.... котка не умира лесно :wink: ще се оправи!
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
dobromir_dimov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dobromir_dimov »

Въглен с прясно мляко. Купи медицински въглен от аптеката, а ако няма изгори 2-3 трески и остържи черното в млякото.
Много мои котки и кучета са спасявани по тоя начин...
“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Спрете да давате коквито и да е съвети,за лечение на котето/казвам го като ветеринарен лекар с 20г стаж занимаващ се с лечение на кучета и котки/.
Най-добре приятелю веднага заведи котето в Плевен на лекар,например потърси д-р Ангелов той е много добър специалист и му кажи много поздрави от д-р Шишков от Пловдив.Побързай!
Котките са издръжливи само по отношение на травмите,поради специфичната си анатомия,но по отношение на други заболявания са много крехки и бързо умират.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Винаги съм се чудил на хора, дето като животното им има някакъв проблем, пуска тема за помощ в някакъв си форум, вместо веднага да пали колата и на ветеринар. Загубил си ценно време да чакаш помощ от тук, вместо веднага да го заведеш на лекар.
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

Колеги котарака сутринта го видях и беше доста по добре пак му дадох мляко но сега няма намиране каде се е скрил незнам но сам си изпи млякото благодаря ви за помоща
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Много е гадно така като някое твое животинче е болно. Преди 2 седмици се наложи да преспът моето куче и ми стана много гадно . Кучето беше на 13 години и беше болно от рак и нямаше как само се мъчеше . Докарах ветеринар от друго село да бие инжекцията защото се бие венозно. Абе много гадно ама си го погребах в една горичка на сянка.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

NITro`bE написа:но сега няма намиране каде се е скрил незнам но сам си изпи млякото
:roll: :roll: :roll:
Колега не съм много запознат с поведенията на котките но знам,че ако умират се крият,свидетел съм на две такива котки у дома,и двете умряха без да ги видим къде.
Не искам да съ пророк към твоята котка и ти пожелавам да се въстанови и върне жива и здрава :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”