Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Ще ви изсъхнат лодките бре.
Никой ли не излиза ?
Утре мисля да пробвам,ама не знам коя магистрала да хвана.
Никой ли не излиза ?
Утре мисля да пробвам,ама не знам коя магистрала да хвана.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Те тава от днес с гуменката. Попчета и меджит доволно-5-6 кг.

За повече тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 90#p396955

За повече тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 90#p396955
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Те тоя меджит го направи на чирус,
или маринован
или маринован

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Че после...КИРО написа:Те тоя меджит го направи на чирус,
или маринован

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Абе тоз меджит ядете ли го? Тая риба за 1 час се омеква сиреч разваля. Как я съхранявате?
Веднъж взех с лодката си един дядо - стар рибар. Той си беше взел една кутия- 1/2 кг сол и си прибираше и осоляваше хамсийките и меджита, които аз обикновенно връщам в морето.
замразяваш яко едно , две , литрови шишета и като тръгваш на излет ги слагаш в кофата за риба
....после имаш и студена вода за пиене към края на дена 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
само дето на тези жеги изкарват по няколко часа тея ботилки 

Случвало ми се е да ми се вмирисва и сафрида, особенно когато ходя надалеко, затова всичко има смисъл. Аз първите риби ги държа във вода докато умрът. После, когато се приполови кофата изчиствам рибата и от време на време преплаквам с морска вода. много често когато чистя, кървавата диря и вътрешностите докарват още риби наоколо.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
то тогава направо една хладилна чанта и знаеш че няма да имаш проблем един риболов
Веднъж направих тази глупост лятото. Излязохме наобяд и разтоварихме 10-15 кг. сафрид в хладилна чанта в колата. Лодката ми е малка и няма място. Явно количесвото топлина от рибата е дошло в повече и когато излязохме спокойни вечерта си умряхме от яд. Всичката риба от чантата беше вмирисана . Вмириса ми и колата докато се прибера. Въпреки това си я прибрах във фризера. За късмет ми дойдоха на гости софиянци. Рибата си вонеше и препържена, но им хареса вкуса на "пресен сафрид". Даже я намериха за особенно вкусна.
Използвайте живарници, нищо не се разваля в тях поне докато си в морето. Само не забравяй да го вдигнеш по време на преход.anastas_peykov написа:Абе тоз меджит ядете ли го? Тая риба за 1 час се омеква сиреч разваля. Как я съхранявате?

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Последния път в събота ползвах живарник и едни делфини ми додаха на гости. Почнаха да ме обикалят. Не ги знам, съдържанието на живарника ли ги превлича или не но като го изкарах от водата си заминаваха след туй като го пуснех пак пристигаха. Може и да е било случайност. А за меджита , той е толкова мек че като го вадя от куката му раздирам всички джуки. Ако го стисн амалко по силно ще го сплескам.
Става за чируз,може и да се пържи , има и други варианти. Малко е крехък , но не е лош на вкус.Колкото до делфините те все пак се плашат от хората. Всъщност съм чувала за отнесен живарник, но не знам дали е вярно.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз съм с малко по особенна лодка , може отдолу да съм изглеждал на тяхен събрат