Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
anastas_peykov написа:Аз съм с малко по особенна лодка , може отдолу да съм изглеждал на тяхен събрат

Ами в случая го държах в живарник и въпреки, че доста се съпротивляваше, и във водата обърна корема.anastas_peykov написа:Тая риба за 1 час се омеква сиреч разваля. Как я съхранявате
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Що те е страх и тука да пуснеш снимките ?anastas_peykov написа:Аз съм с малко по особенна лодка , може отдолу да съм изглеждал на тяхен събрат

Добри са отвсякъде.А и лодката е супер,
че и по мойте стари градинки обикаляш.
Ако беше се бутнал още 600-700м навътре,........
няма да казвам.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Пуснах ги още вчера снимките в темата "Попчета-2009" 

Миналата година ловихме сафрид пред Калиакра. Морето беше прозрачно и спокойно. Забелязах как от дълбокото бавно започва да изплува голямо черно петно. Оказа се огромна котка. Изплува на по малко от половин метър и застана зад лодката на 1 метър. Опулихме се и се гледахме така поне минута.Помислих, че си проси рибка и и подхвърлих, но си тръгна без да я помирише.
После ми обясниха,че по това време- август им е размножителния период и най-вероятно е бил мъжкар който ни е взел лодката за женска.
После ми обясниха,че по това време- август им е размножителния период и най-вероятно е бил мъжкар който ни е взел лодката за женска.
A. C. написа:Използвайте живарници, нищо не се разваля в тях поне докато си в морето. Само не забравяй да го вдигнеш по време на преход.anastas_peykov написа:Абе тоз меджит ядете ли го? Тая риба за 1 час се омеква сиреч разваля. Как я съхранявате?

Айде

-
- новобранец
- Обратна връзка:

Айде

всичко много хубаво, но като я осолиш с вътрешностите не се ли вмирисват пак. не се ли чисти преди да я метнеш в кофата със солта или ?
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да вземем да отворим нова тема за Меджита, че тука малко позадалбахме с него. Тая риба за мен е нежелан улов , освен че може да ти извади нервите докато го хванеш и ми разваля улова на кая и затуй хич не си играя да го съхранявам. Или контката или гларусите се облажва с него. Аз от край време знам че тая риба се хвърля. Едно време на сафрида му се назландисвахме а сега е деликатес, не се учудвам че сега се яде тоя меджит, след някоя година може да е вече деликатес. 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
аз никога не съм го ял тоя меджит но ми стана интересно. току виж пък съм решил да пробвам . осолен може и да става. знам ли
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не се безпокой,така нищо няма да му стане,а и по-лесно после ще го изчистиш.satir написа: всичко много хубаво, но като я осолиш с вътрешностите не се ли вмирисват пак. не се ли чисти преди да я метнеш в кофата със солта или ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
То като не е изчистен от вътрешностите е най-вкусен(като бахур с неизмито черво) 

- Моряка
- кандидат преподавател
Меджида се взема,когато излиза много и е едър,и за два часа си хванеш достатъчно,държи се във водата в живарник и се чисти на място след риболова,осолява се и веднага пържиш,яде се още от тигана ,топъл,после става гумаТопъл си е вкусенsatir написа:аз никога не съм го ял тоя меджит но ми стана интересно. току виж пък съм решил да пробвам . осолен може и да става. знам ли

Последно промяна от Моряка на Пет Юли 10, 2009 9:48 am, променено общо 1 път.
А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Не ги знам дали се плашат от хората но днеска пак имах среща с два. Значи карам пред жирналист успоредно на брега по посока кабакум на 20 метра от брега съм, на максимум 2 метра дълбочина щото разгеждах дъното и по едно време два делфина почнаха да подскачат на 10-тина метра успоредно на каяка ми. Подскочиха няколко пъти до мен и се скриха , помислих че са си заминали. Обаче като влязах вече на кабакум до топлата вода видях че единия от двата се е насочил към плажа. Делфина отиде до плажа , на 3 метра от брега, почна да обикаля и да подскача, имаше туристи и деца там , много му се радваха. Имаше една жена плуваше по гръб до брега , делфина отиде до нея , видя че не става за ядене и я подмина. Тя само че нищо не разбраA. C. написа:...Колкото до делфините те все пак се плашат от хората. Всъщност съм чувала за отнесен живарник, но не знам дали е вярно.

На вниманието на колегите. Към 16ч--16:30ч. над Варна ще завали и прегърми. Ако има някой негови хора в морето да ги предупреди. По-добре да са на брегът.
Тревогата се отменя, сори. Възможно е да прекапи малко.