Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Които си е късметлия и си го може..хваща

Напълно вярно. Аз имам 5 зизита, 2 откачени и още 5-6 нереализирани сторвания. Мудно, но като за начало отлично даже много добреonzinasi написа:Ами,той ''пасажът'' си замина с тебе

Туй е моят резултат-5 зизита, 18 платерини и една граца.

А това беше улова на...

да си каже с добро.

За повече инфо тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=23466
Браво батка напраили сте си кефа ,заргана пипаше ли или направо вземаше
За да поискаш, трябва да дадеш
50 на 50. Тея, които ги залових взимаха нормално, но имаше и поне още толкова случаи, в които бутне 1-2 пъти и се откаже. Иначе да накефих се максимално. И забравих да пиша, че в началото бях с плаваща въпреки леката вълна. Впоследствие излезе и вятър и обърнах на полупотъваща (моя модификация) и от нея останах по-доволен. Тая година май ние от Бургас повече се хвалим. А нали уж зизи тръгваше да кълве от север?to6eto69 написа:заргана пипаше ли или направо вземаше
Те и тука вадят ,ма кат пишеш после мускулна треска ,ше ти извадят рибата от онуи ТАИНОТО място ,те така
За да поискаш, трябва да дадеш
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вчера бях под моста за илария. До мен старите рибари влизаха във водата с гащеризони и захранваха с хляб в мрежа от картофи ,както правих и аз . Ползвах директен 6 метра. 4 часа няма и няма (но само при мен
) Толкова ли съм некадърен . Хората до мен я скъсаха нямаше човек с под 20 риби- големички иларии. Пробвах и на бомбарда и за карагьоз. И ето ,че накрая като вадих мрежата с хляба, на която си бях скъсал чепарето имаше 1 илария и една кая

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Имам един каяк и почти всяка сутрин като е хубаво времето преди работа ходя да го карам в морето. Та питането ми е не може ли да влача една бомбарда докато карам белкем някой кефал се закачи. Може да не е бомбарда а някой друг такъм. Ако смятате че може да се хване нещо тъй , дайте идеи за такъми , стръв...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пробвай чепаре 4-5 номер с пилкер накрая.
Възможност за сафрид,карагьоз,чернокоп,
има и други видове сигурно,но сега не се сещам.
Възможност за сафрид,карагьоз,чернокоп,
има и други видове сигурно,но сега не се сещам.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Туй с чепарето и с пилкера накрая за хищна риба съм си го мислил и ще го пробвам като най лесен вариант. За кефала и зарганата е малко по сложно щото иска стръв морки червей. Незнам схемата дали там ще проработи.
- sarfa
- научил се да хвърля

На "Дюни" нищо ново.
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
От 18:00 до 20:00, на издатината след 3 буна /в посока излизане от крайбрежната алея - нямам идея как му се казва на това
/ - капо
За първи път пробвах на бомбарда с новата ми въдица /потъваща, понеже имаше вълни/. Ако не друго, поне посвикнах да мятам /има още много за усъвършенстване де/.
И в тоя ред на мисли да ви питам - за кефалови на бомбарда с каква кука сте? Сега ще попрочета из форума де, но все пак да питам и тук

За първи път пробвах на бомбарда с новата ми въдица /потъваща, понеже имаше вълни/. Ако не друго, поне посвикнах да мятам /има още много за усъвършенстване де/.
И в тоя ред на мисли да ви питам - за кефалови на бомбарда с каква кука сте? Сега ще попрочета из форума де, но все пак да питам и тук

Аз вчера от 17:00 до 21:00 с две дънни и една бомбарда на трета буна на левия рог,пълно капо и без удар,времето беше перфектно,и за двата вида риболов,вална,лек източен вятър,който отихваше с напредване на времето.Рибата там обаче не яде.Вече си мисля,че тая риба на 3-та буна не се храниscratch написа:От 18:00 до 20:00, на издатината след 3 буна /в посока излизане от крайбрежната алея - нямам идея как му се казва на това/ - капо
![]()

Колега за куката аз лично ползвам същата,която ползвам за зарган.Мустад 12 тъмносин,или Адроита 12 бял .Инъче малко по-голяма май е по-добре,аз лично ползвам такава щото може някой зизи да се излъже и те така.
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Не искам да те разочаровам но за кефаловите не става.За зарган може и да стане но на 20 метра да спираш и да потъне пак тъкъма и да ги почнеш пак от дъното,и пак си иска и сезона ,кога и къде яде.Обикновенно за зарган на средна вода и горе си иска бавно движение с откъслечни придърпвания,но има и случаи,когато,бомбардата да е на дъното и да се върти зверски,като за чернокоп с блесна,какво говоря,трябва да се експериментира,ай Наздравеanastas_peykov написа:Туй с чепарето и с пилкера накрая за хищна риба съм си го мислил и ще го пробвам като най лесен вариант. За кефала и зарганата е малко по сложно щото иска стръв морки червей. Незнам схемата дали там ще проработи.

А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Той излиза с каяк,така че му е малка скоростта. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
При хубаво време като греба нормално скороста ми е 5км/ч , ако греба по-интензивно 7км/ч. Повече от това не може. Нямам GPS но сам засичал времето и разтоянието от гугъл. 1,2км минавам за 10 минути интензивно гребане с кратки почивки. Мога да греба и на тласъци.