Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Марица
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Марица
Утре мисля рано сутринта да отида на марица между с.Брод и с.Злато поле.Знам че там има доста хубави места,но искам да ви попитам на царевица и земен червей в момента дали ще изкарам нещо? Има ли смисъл да взимам бял червей и жито.Благодаря предварително
П.П. Примерно мога да сложа царевица от консервна кутия (по-ситна) и от бурканче по едра.
П.П. Примерно мога да сложа царевица от консервна кутия (по-ситна) и от бурканче по едра.
Най-далеч достига онзи,който не знае накъде е тръгнал.
--- Оливър Кромуел ---
--- Оливър Кромуел ---
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Марица
Днес бях на р.Марица ако и утре е тъкова няма смисъл да ходиш след проливните дъждове водата спадна драстично за едно денонощие и днес по обяд се качи с 50-60 см за 1 час влачеше дървета клони и къкви ли не гадории хванах само 1 уклей и една перка няма смисъл да се ходи за друго освен за сом явно на него не му пречи мътилката даже напротив влиае му доста добре......PeTrOv написа:Утре мисля рано сутринта да отида на марица между с.Брод и с.Злато поле.Знам че там има доста хубави места,но искам да ви попитам на царевица и земен червей в момента дали ще изкарам нещо? Има ли смисъл да взимам бял червей и жито.Благодаря предварително
Препоръчителна стръв малка каракудка,пиавица и грозд земни червеи а иначе ако искаш да хващаш дребна риба вземи си торен,бял и пинки захранка къквата и марка да е Река няма да сбъркаш ама забелязах,че хляба вътре привлича повече рибите...
дано съм ти бил полезен

Без риболов няма любов !
-
- научил се да хвърля
Колеги дайте малко инфо как е реката в тези жеги?Паднало ли е нивото и дали излиза нещо към бентовете над Пловдив ?
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Водата вечер е с 60-70 см по-висока сутрин я пускат да спада до неузнаваемост и просто единствения риболов който правя е на дъно за мряна.... но дори и тя не взима като хората на бързейте захранвам иначе нямам успех прави си сметката за къква трагедия говоряjim_jim_jim написа:Колеги дайте малко инфо как е реката в тези жеги?Паднало ли е нивото и дали излиза нещо към бентовете над Пловдив ?

Без риболов няма любов !
Нещо ново за р.Марица, около Пловдив?
Събота и неделя имаше добри кефали на спининг с малки воблери и блесни.
Около Садово и Маноле.
Пуснахме обратно поне двадесетина разбойника, в тигана - колкото за една манджа.
Как е с другите риби в жегата?
Около Садово и Маноле.
Пуснахме обратно поне двадесетина разбойника, в тигана - колкото за една манджа.
"Щастие за всички, щастие даром!"
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С това променливо атмосферно налягане само кефАлите,мряните,уклея и каракудата взима дочувам тук там за митични морунажи и скобари но по 1-2 бройки.Fat написа:Нещо ново за р.Марица, около Пловдив?
Около Садово и Маноле.
Препоръчвам ти долу след баража на троха може да излъжеш някой скобар а пък и белия не е за подценяване защото забелязах,че отвреме на време взима и на бял доста добре.
Айде наслука и да пишиш кво е станало

Без риболов няма любов !
"Разхождам" предимно под Пловдив и за тази година /като се замислих продължително/ имам само 3-4 излета на нещо различно от спининг. Като сложа липсата на подходящи такъми за сом - остава основно кефала ...
При него хубавото е, че ако нещо е кофти в обстановката, пак има шанс да хванеш.
Вчера надвечер /с газене до коляно/ излъгах 4 броя за час, час и малко. Най-големия към половинка.
Хареса си Минноу 44, лилавия. Понеже е плитко и е мъка.
При него хубавото е, че ако нещо е кофти в обстановката, пак има шанс да хванеш.
Вчера надвечер /с газене до коляно/ излъгах 4 броя за час, час и малко. Най-големия към половинка.
Хареса си Минноу 44, лилавия. Понеже е плитко и е мъка.
"Щастие за всички, щастие даром!"