Първи спининг на Камчия

Модератори: bobopeli, sapuna

Tattler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Първи спининг на Камчия

Мнение от Tattler »

Здравейте, от доста време чета форума и само благородно завиждам :) Понаканих се, а и време ми остана и беше ясно, ще се прави сефтето на спининг. Воблерчетата, които купих от колегата quietriot трябваше да се намокрят няма как. Към 9 часа бях на реката, точно до моста(по пътя от Варна към Бургас). Други колеги все още нямаше, явно ентусиазмът ми е бил в повече :) Благодарение на неспирните валежи последните дни, реката беше придобила така познатия свят "Хасковска боза" и изгледите за моето представяне не бяха много добри. Изображение. Пообиколих доста места, ако не друго поне мятането си потренирах :) Изображение Изображение За целият престой от 4 часа нямах нито един удър, като това отдавам както на бозавата вода, така и на моята все още доста голяма неопитност. Изредих всички воблерчета, както съветват спецовете от форума :) Пробвах и с двете блеснички, които имах в мен, но резултата беше, само това че коритото на Камчия е с няколко килограма водорасли по чисто :) Като един истински спининг майстор, дадох и един воблер жертвоприношение към реката, за да е по благосклонна и дащна, но уви, явно ще е друг път :) Изображение Това е воблерчето, което загубих, повече заради некадърен възел от колкото поразди някаква друга причина. Още на първото водене и остана на някво водорасло :( Добре че беше този приятел Изображение, за да съм сигурен че в реката има живот :) Като цяло съм доволен от разходката, то цяла седмица и се точа на работа :) Воблерчетата играят доста интересно във водата и мисля, че ще съм упорит в следващите излети. Като знам колко теми на спининг майстори са завършвали с капо, това ми дава надежди за следващият да е по-успешен от този(поне по-зле няма как да бъде :)).
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: Първи спининг на Камчия

Мнение от jporlando »

Все пак си бил на излет колега,независимо че не ти е ударило поне веднъж,бил си сред природата и релакса си е релакс! :D :smt023 :smt023 :smt023
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Брзо ште ти доидат и петте минути :wink: Само упоритост :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Здравей колега и добре дошъл в магията на спининга. Аз ще ти дам съвет като средно напреднал :)
Първо - тоя воблер дето си избрал нали не се надяваш да уловищ кефал с него ? По-става за распер, евентуално щука , но пак трудно. Второ - виж му лопатката колко е голяма - дълбокогазещ е и е нормално да се забие по водораслите. Трето - как си вързал воблера ? Не виждам карабинка :) Купуваш си карабинки и ги връзваш с ей този възел http://www.animatedknots.com/palomar/in ... dknots.com. Като си начинаещ - купи си ГОлди Вибромакс, блесни Моска/Мепс и гледай какво става. Упоритост му е майката !
Успех !
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

....А вероятно и реката е гадна за риболов в момента.Следващия път-Успех!
Tattler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Tattler »

sandista благодаря за съветите, определено ще си взема бележка, за да може следващия път да е по-добре работата :)
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

При този цвят на водата,риболова е много труден.
Пробвай с по-малки воблери (както те е посъвевал sandista),и успехите няма да закъснеят.
рибоизваждача
новобранец
новобранец

Мнение от рибоизваждача »

Мен ако питаш трябва да смениш реката изобщо или поне да ходиш в горното течение около Шумен.Краи Варна на Камчия и най-големите майстори спинингисти нямат добри резултати.
не е важно колко риба си хванал а как си си прекарал времето
малко риба ти хвани но добре я изпържи
Tattler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Tattler »

То около Варна май няма много други варианти за спининг :) Може да поразгледам около Шумен как е. Ако някой пък има някое по-конкретно място като идея да сподели, няма да се разсърдя :)
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Аз Камчия откакто се помня не съм я виждал бистра. Тая река си е по-принцип кална. Освен това в нея риба просто няма (поне в участъка от Дългопол до морето). Сега някой ще каже, че е хващал - сигурно, но това са изключения. Сериозна риба просто няма. А за воблер и блесна - съвсем няма. Няма щука, няма едър костур, няма едър кефал. Пък и в мътна вода е много трудно да уловиш нещо на блесна или воблер. Аз тая река съм я отписал тотално от години. От някъде се изливат в нея отрови и периодично рибата измира. Става за пикник, но не и за сериозен риболов. Поне такива са моите наблюдения.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”