Инфо за Дунав край Силистра

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Инфо за Дунав край Силистра

Мнение от Диканаров »

Бях в командировка, но намерих време да се разходя по реката където ловяха колеги, а също бях и при професионалните рибари с лодките. Любителите ловяха каракуди и шаранчета по 250-400гр. мъздруга по 250гр,оклеи и костурета.Лодкарите бяха извадили по някой толстолоб до 5 кг., единични чиги, оклей и бяли мряни по кило.
От брега колегите си захранваха с тежки топки кюспе с кал и жито , а ловяха на грозд бели червеи. Скачаше и гонеше дребен разпер, но никой не извади. Лодкарите си ловяха на мрежи, които разпъваха по течението, а след това се спускаха по него и след около километър обираха мрежите и излизаха на стоянката.
За щука и сом нямаше инфо, някой да е хванал тези дни там на въдица. :cry: Никой не пускаше маломерните шаранчета! Философията им е :- Ако не сме ние друг ще ги извлече! И всички им се радват. Само един с мрежа видях, че откачи и върна две малки сулки. Ловеше до речната гара оклеи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Майче хората който пускаме обратно маломерните риби сме много малко.Представете си,колко хора ходят на ден по всички водоеми,и понеже младите и естественно маломерни рибоци си взимат и понеже още са аджамий,биват улавяни и прибирани.Ето за това няма да има рекордни \трофейни\ риби по нашите водоеми.Такива хора,уклей да не хванат,и ръцете да им исъхнат ако не връщат маломерното обратно.
Еееееееееее.......страшни клетви им ударих,но знам че няма да свършат работа.Тя простотията няма почивен ден.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
toshe68
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от toshe68 »

Селянията, братле, селянията...не произхода, а манталитета...С тия хитроумни Андрешковци де ще влизаме? В Европата и прочутите португалски селяни имат малко акъл в главата, а наще-хич. Тва са дървени голями глави с една гънка максимум, и то от удар в дувара...
Оня ден ми продаваха един Драгунов с оптика за 2 бона и се замислих-що да не го взема и трепай бракониери...ама ще ми трябват поне 2 000 000 патрона...па може и да не стигнат :!: :?:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Колега и по една гънка нямат даже че няма каде да се появи.
А относно патроните ще ти помагам :lol:
То бива да се въдят тапанари ама напоследък станаха болшинство, особено в селата около Дунав.
По миналата седмица идва един нещастник при нас и както си седим и си къцаме ни погледа па вика:
"Айде збирай гегите и се махай че това си е мойто място"
Онемях от удивление. Обаче вцепенението ме държа около минутка. После съжаляваше че се е раждал :shock: :shock: е точно е така гледаше.
Обаче копеленцето не се отказва. Миналата седмица за да ни прогони сложил стоманено въже на 20-30 метра. Аз тогава пропусках риболова, но колегите бяха там. Обаче от каде му дошла тъпата идея да се появяви, незнам!!! Та му се наложило да влиза посред нощ да си оправя бакиите които е забъркал. Утре ще ходя на това място и от сега се чудя с какво ли ще ме изненада този път тъпото му парче, кадето си мисли че е арендовал Дунав.
Айде на слука. И дано да имате по малко проблеми от този тип.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Чета и се смея,пак чета и пак се смея,на този тъпак дето ви сложил стоманено въже,като че ли Дунава му е бащиния.Просто са такива,няма оправия.Много сме умни Българите,да си правим мръсотий един на друг,ама да станем и да си търсим правата,никви ни няма.Ето го този,само че си застанал на неговото място \попита ли го за нотариален акт\ добре че не е сложил вълчи капан,че май това е единственното място по дунава - тоя е голям идиот !!!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
BLOODRAYNE
новобранец
новобранец

Мнение от BLOODRAYNE »

Колеги искам да споделя нещо за маломерните шаранчета. Ловя си аз на конския плаж ( Русе ) и покрай мен някви чичковци морят точно такива от 300 до 400 грама шаранчета и се кефят. Единия хвана 3 ама вяко го пуска обратно с думите: "махай се бре келеш, варви извикай майка си и баща си". С две думи човека се чакаше големия удар с риск да се върне капо. Колегата му обаче беше по-алчен и вземаше всичко. Зад нас на около 10тина метра от едни храсти излезе един пич и каза: Добър ден, от инспекцията по риболова съм... тъй, тъй..ами тия малките шаранчета...
Оня взе да се обяснява нещо, инспектора го прекъсна и му каза: айде айде вземи си личната карта и слид мен в джипа :lol:
актчето му е минималното което се пише в такива случаи поне той така сподели 500 лв.
Ето сега помислете си струва ли си риска за 2-3 бебока да се дадат 500 лв
Но за съжаление това е единичен случай през ден ходя по Дунава и все виждам едно и също никой не връща маломерните рибки. Най - много ме дразнят тия дето хващат сомчета 15 см и си ги прибират
то да кажеш че никаква риба не дава Дунава ама има такава хубава дойца 400-500 грама излиза, че просто е грихота да се пънеш за малки шаранчета или сомчета:?
asco
новобранец
новобранец

QСР

Мнение от asco »

ДА НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН ТОВА С ДОИЦАТА БЕШЕ ГОЛЯМ КЕФ ТАЗИ ГОДИНА .
А ЗА ТИЯ С МАЛОМЕРНИТЕ ШАРАНИ ЧУДЯ СЕ КАК ЛИ СЕ ДЪРЖАТ С ДЕЦАТА СИ???? :roll:
наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”