Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Камба , има ли риба на юг , наште хора тук мълчат кат комунисти на разпит в Гестапо....аз от нета актуално инфо за надоле още не съм видял , добре че Мишел зад Краставицата ми е наемател , та съм винаги в час
...ама негото инфо си е негово , демек смятам , че нямам моралното право да го пускам в нета....и човека си е един от най-добрите състезатели въдичари ( и баща му ) в Бургас , тва не е реклама , който го познава ще потвърди ... 

Здравейте , по въпроса за на юг препоръчвам да се доверите на места като :
Приморско - буната на перла - зърган , чернокоп , кефал
Местноста - Куракя - отвстни скали дълбочината е бездна , доста сафрид прави там както и чернокоп , лошо е , че намоменти влиза делфин а знаете какъв е ефекта
Приморско - буната на перла - зърган , чернокоп , кефал
Местноста - Куракя - отвстни скали дълбочината е бездна , доста сафрид прави там както и чернокоп , лошо е , че намоменти влиза делфин а знаете какъв е ефекта

- Motorski
- ще става разбирач
чернокоп/лефер на блесна
Здравейте!
След като прочетох една статия (сега не мога да я намеря пак) за ловене на чернокоп/лефер на блесна искам да задам няколко въпроса. Понеже съм начинаещ (между другото статията беше доста добре написана) моля да ми препоръчате по-конкретно прът и макара за случая. За блесната вече разбрах кое би било най добре. Та за пръта - пишеше оптимална дължина 3,30 м., акцията сам си я измислих, че да удоволетворява размера на препоръчаните номера блесни от 1 до 4, сиреч - 10-40 гр. За макарата не ми стана много ясно какъв е размера. Aко някой има впечатления от конкретни артикули нека сподели
Поздрави!
След като прочетох една статия (сега не мога да я намеря пак) за ловене на чернокоп/лефер на блесна искам да задам няколко въпроса. Понеже съм начинаещ (между другото статията беше доста добре написана) моля да ми препоръчате по-конкретно прът и макара за случая. За блесната вече разбрах кое би било най добре. Та за пръта - пишеше оптимална дължина 3,30 м., акцията сам си я измислих, че да удоволетворява размера на препоръчаните номера блесни от 1 до 4, сиреч - 10-40 гр. За макарата не ми стана много ясно какъв е размера. Aко някой има впечатления от конкретни артикули нека сподели

Поздрави!

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Re: чернокоп/лефер на блесна
Аз използвам прът /Trio Zander/ 3,00м с акция 20-50гр. и съм доволен. Колегата Солено има същия на 3,40м. и също е с много добри постижения. Колкото до макарата ,смятам че трябва да е по-високо оборотна,защото за тази риба блесната трябва да се движи много бързо.Освен това трябва да е мощна и здрава,защото все пак блесните са 20-25 грама,пък и нерядно по-тежки. Аз използвам модел 300 на една китайска марка /нарочно не пиша коя/ и до момента нямам оплаквания. В общи линии,това е основното......
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Марката да не е Тебен щото аз имам такава и взе че надживя доста по скъпи модели
- Motorski
- ще става разбирач
Благодаря за отговорите. Чуруликпенчо, ако не се притесняваш от мен (
) можеш на лично да ми пишеш за макарата. Ще гледам да събера овечко мнения, за да имам база за сравнение и оттам да направя добър избор (надявам се). За блесните бяха препоръчани Абу Гарсиа - Тоби или сполучливата им имитация на Алба Стар. Вие какви ползвате?

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Аxa!Марката да не е Тебен щото аз имам такава и взе че надживя доста по скъпи модели

И аз използвам същите.Те са "класика в жанра". Имам и няколко правени от олово на лист със същата форма +няколко кастмастера и няколко /около 100/ воблера.За блесните бяха препоръчани Абу Гарсиа - Тоби или сполучливата им имитация на Алба Стар. Вие какви ползвате?
- Motorski
- ще става разбирач
сега ако някой ме посвети в тайната къде мога да намеря такова чудо на китайската риболовна техника - ще черпя 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Във Варна ги има в магазина на "Манчо" , на Колхозния пазар.Мяркал съм ги и на други места,но там цените им са най-ниски. Говоря за моделите WEF,които използвам.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Моторски,по принцип темата ти е за " Изкуствени примамки ",
и понеже се получава дублиране с тази,
вместих ги на едно място.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Motorski
- ще става разбирач
да, благодаря, писах вече, че съм начинаещКИРО написа:Моторски,по принцип темата ти е за " Изкуствени примамки ",

поздрави!

Вчера в рибен магазин в Бургас имаше доставени около 5 кг. чернокоп от талян. Продавачката ми е позната и инфото е сигурно, но не знаеше от къде точно е донесена рибата. Точете куките на блесните 

Супер новина.Боцмана написа:Вчера в рибен магазин в Бургас имаше доставени около 5 кг. чернокоп от талян. Продавачката ми е позната и инфото е сигурно, но не знаеше от къде точно е донесена рибата. Точете куките на блесните

Последната събота на Калиакра имаше джуруми ... Хамсията и грацата няма начин да не доведат хищници.