Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Устието на Камчия- видове риба стръв и тн.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Устието на Камчия- видове риба стръв и тн.
Често през годините съм ходил на устието на река Камчия, но поради големият брой туристи и шумът никога не съм го разглеждал като приятно място за риболов.
За това днес бях много приятно изненадан когато го заварих празно и обезлюдено... сенчесто,спокоино, направо да ти се прииска да останеш за седмица. Та мисълта ми е следната...
Даите малко информация като риби обитаващи ареала, стръв, техники места...
предварително благодаря.
За това днес бях много приятно изненадан когато го заварих празно и обезлюдено... сенчесто,спокоино, направо да ти се прииска да останеш за седмица. Та мисълта ми е следната...
Даите малко информация като риби обитаващи ареала, стръв, техники места...

"Рибар е диагноза а не хоби"
Re: Устието на Камчия- видове риба стръв и тн.
Места за риболов достатъчно,а и видове за риболов много.Реката държи уклеи,кефал,костур,сом(има и добри екземпляри-не,че съм хващал),каракуда и шаран(редки).Също и щуки по блатата(амаси е забранено,щото са към резерват"Камчийски пясъци").Често по устието навлизат и морски обитатели.Така,че няма да е скучно
Успех и приятна почивка 

-
- новобранец
Благодаря за информацията.
А относно забраната, днес говорих с един от лодкарите на устието и той каза, че няма забрана за риболов...
А относно забраната, днес говорих с един от лодкарите на устието и той каза, че няма забрана за риболов...
"Рибар е диагноза а не хоби"
-
- вече хвърля и на тежко
И аз знам , че за блатата на резервата има забрана. 

За самата река няма забрана,но за блатата има 

Колеги, сигурни ли сте, че реката не е забранена? Защото след моста на пода пресича резерват "Лонгоза", а като част от него риболовът в нея автоматично става забранен
Моля кажете, защото до сега сме се спирали да ходим надолу, но след вашите мнения смятаме да аткуваме позициите след моста. Да не изпаднем в неловка ситуация с някой горски от резервата...
Очаквам ифно ви

Моля кажете, защото до сега сме се спирали да ходим надолу, но след вашите мнения смятаме да аткуваме позициите след моста. Да не изпаднем в неловка ситуация с някой горски от резервата...
Очаквам ифно ви

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- milanov84
- научил се да хвърля
Първо за блатата - ЗАБРАНЕНИ СА за риболов... А и от местните рибари знам, че риба няма. Всяка година минава по някой бомбаджия
... Реката е разрешена за риболов от устието си до 1-2 км нагоре по течението... След това има отрязани дървета и така или иначе не може да се продължи нагоре... Забранени за риболов са ръкавите на Камчия от към Лонгоза, както и риболова от тази страна, от другата страна ръкавите са разрешени... и точно там е мястото за търсене на щуки... Има много хубави диви шарани и змийорки... но като цяло рибата не е честа... Изключение правят случайте, когато реката е придошла и рибата от садките ни е на гости... Дъното на реката е много кално.... и това трябва да се има в предвид при дънен риболов... Лошото е, че е пълно с мрежи и винтери... и като цяло рибата намалява всяка година...