Риболов с щека - какво е необходимо.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- CrossFire
- разбира нещата
Re: риболов с щека-какво е необходимо.
Благодаря ти! Така нагледно е най-добре.
Виждал съм колеги, които са поставили фино ластиче, там където разглобяват щеката. Това с цел да усеща и без да се гледа да се знае къде започва топсета ли е? За по бързо боравене с щеката или всичко е въпрос на рутина? Дано не питам глупости
Виждал съм колеги, които са поставили фино ластиче, там където разглобяват щеката. Това с цел да усеща и без да се гледа да се знае къде започва топсета ли е? За по бързо боравене с щеката или всичко е въпрос на рутина? Дано не питам глупости

-
- научил се да хвърля
Правилно си схванал,и като се загледаш на снимката на бутника ще видиш,че разтоянието м/у седалката и гредата е приблизително еднакво с това м/у носачите.CrossFire написа:С други думи трябва с някакви прикачни да сложа гредата около 30 см. пред краката на скарата?Batbozho написа:разтояние не би трябвало да е по-малко от разтоянието м/у носачите от този на задния крак до този на скарата щото рамото става много късо.
Ето ти още един пример:

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
[youtube]<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jfjHm7SHBDE&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jfjHm7SHBDE&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>[/youtube]
Чел съм във форумите,че ластъка на щеката може да се монтира без бънг с плетено влакно,което се залепва за коляното на щеката.Някой ако знае как става ще се радвам да сподели,или да приложи снимков материал за онагледяване.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На шаранските топсети по принцип гледам че я правят тази манипулация.Мисля че се прави за да не разцепи бънга коляното на щеката при борбата с едрата риба.viiksan написа:Чел съм във форумите,че ластъка на щеката може да се монтира без бънг с плетено влакно,което се залепва за коляното на щеката.Някой ако знае как става ще се радвам да сподели,или да приложи снимков материал за онагледяване.
Правиш си клуп на ластика все едно че ще го връзваш на бънга,но вместо на бънг ,го закаш на парче плетено влакно(според мен на това място ще е удобно да се ползва неяо като шлаух,за да не пререже конеца ластика) ,натягаш колкото е нужно и залепяш конеца със лепека от външна страна на коляното здраво.
На мен лично ми е мъгла дали конеца не прерязва ластика и дали края на коляното не прерязва конеца,но имам само 2 риболова по този начин и то без особенно големи риби.
Да се надяваме че някой от капацитети ще сподели опита си !
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Прочетох линка на колегата по горе и видях че и вас ви вълнуват същите неща като мен,само че темата няма развитие от февруари месец..........ше чакаме........
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
- gogobogo
- кандидат преподавател
ДАа попитам разбиращите за няколко неща.
1.като си правя предварително линиите в къщи колко дълги да си ги правя.въпроса ми е трябва да правя линия за топ3 топ4 и така нататък.и ако ловя на дълбочина примерно 1м от линия 3м остават 2м разтояние от върха на щеката и плувката токава как се действа.
2.ластика на кое коляно да го монтирам
3.дали мога да си намеря отнякъде малка чашка за къпинг която се поставя на топсета че нещо май 100лв за къпинг кит не ми се дават.
Благодаря ви за отговорите
1.като си правя предварително линиите в къщи колко дълги да си ги правя.въпроса ми е трябва да правя линия за топ3 топ4 и така нататък.и ако ловя на дълбочина примерно 1м от линия 3м остават 2м разтояние от върха на щеката и плувката токава как се действа.
2.ластика на кое коляно да го монтирам
3.дали мога да си намеря отнякъде малка чашка за къпинг която се поставя на топсета че нещо май 100лв за къпинг кит не ми се дават.
Благодаря ви за отговорите

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На въпрос 3- Да, по магазините има къпинг чашки за уипове. Закрепват се на върха на нормалния топ сет и си къпираш.
Ако имаш шаранджийски с него ще си действаш спокойно.
Аз за уипа си направих сам, но със съвсем мака чашка, защото беше много мек.
Ако имаш шаранджийски с него ще си действаш спокойно.
Аз за уипа си направих сам, но със съвсем мака чашка, защото беше много мек.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Skorpi
- сериозен играч
Ми по 1 въпрос аз ако познавам водоема ,примерно е 3м си правя линиите на 3.5 м ако не го познавам и съм за 1 път там на 6м като си нося един директен- с него меря да ме ориентиза за дълбочината после си меря точно колко е дълбочината с щеката и си оставям дълбочината +30см от плувката до върха но това +30см е условно защото има ситуации когато може да бъде и повече но това друга тема .
По 2 въпрос ми за дребни и средни риби на 2-3 коляно за по едри риби и по дебел ластик и до 5 коляно

По 2 въпрос ми за дребни и средни риби на 2-3 коляно за по едри риби и по дебел ластик и до 5 коляно

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- gogobogo
- кандидат преподавател
Благодаря колеги за отговорите.само едно не разбрах колко разтояние да оставам на линията между върха и плувката.например ако линията е 3м и дълбочината 1 м няма ли да пречи тази дължина от 2м мужду върха и плувката

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ще пречи разбира се!
Оставяш си разстояние в порядъка 30-100см в зависимост от условията
Оставяш си разстояние в порядъка 30-100см в зависимост от условията
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Skorpi
- сериозен играч
gogobogo ,какви са тия 3м написах ти го ясно мериш дълбочина 1м ( +30см между върха и плувката )останалата корда (влакно)ги отрязваш и ако е дълго можеш да си го запазиш и да си го ползваш за друг монтаж. И не бъркай линия с дължина на топ сет двете са различни неща
Аз за това ти написах че ако знам преблизителната дълбочина линиите си ги правя малко по дълги 50-60см и корегирам точно вече на място .
Ако не я знам си правя совалките на 6м ако щеш и на 5.50м като Бутника , меря дълбочината +30-35см до върха и си готов А совалките си ги правя на 6м заштото това е оптималната дължина за щека на 13м
Аз за това ти написах че ако знам преблизителната дълбочина линиите си ги правя малко по дълги 50-60см и корегирам точно вече на място .
Ако не я знам си правя совалките на 6м ако щеш и на 5.50м като Бутника , меря дълбочината +30-35см до върха и си готов А совалките си ги правя на 6м заштото това е оптималната дължина за щека на 13м
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- gogobogo
- кандидат преподавател
Днес реших да си монтирам ластика на трето коляно на щеката-Тика компетитор 11.5- и нещо май се затрудних.Значи първите две колена са телескопични то и на тях е монтиран ластика и връзката с третото е щекерна.как да монтирам ластика на трето коляно

КЕФА ЦЕНА НЯМА.