Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
Миналата година имам една добра мрена почти 4 кг.3-4 около 1,5кг и 3 пуснати сомлета поради размера им.Не бих казал,че това място дава добре като преди години.Просто ми е близо и затова го посещавам.А ако някой отдавна не е ходил да знае,че вече има и понтон.

- TRAP
- ще става разбирач
Да аз не съм ходил отдавна понтона горе долу къде се намира
А ти в коя част си ходил тогава на колодрума
Защото има една яма с обратно течение и много дълбока там където се намираше носа на шлепа и две ями в края където беше края на шлепа при буната едната по близо и другата по навътре.Сома излизаше при първата яма а мряната при втората зад шлепа и и най вече тази която беше по навътре.

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
При мен беше обратното.Мрените от ляво (с гръб към стената),а сомлетата под железните стълби на бунгалото.Понтона е в средата.Ползват портала горе за стълбата.
Мисля,че под целия колодрум си е една яма,която започва от мястото където дъртия колоездач си изхвърля боклуците от горе (първото заливче) и свършва при лодките под бунгалото.
Мисля,че под целия колодрум си е една яма,която започва от мястото където дъртия колоездач си изхвърля боклуците от горе (първото заливче) и свършва при лодките под бунгалото.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
сега се връщам от реката бяхме на попина с един познат и голям (валат) 3 маломерни сомчета и нищо друго на какво ли не пробвахме е няма и няма
6te go mislq
-
- ще става разбирач
Здравей,Начко!
Предполагам,че си сериозен и отговорен риболовец,но не те познавам,затова ще кажа:
Моля те,връщайте маломерните сомчета обратно и пазете чистота край Реката!
Риболувам често в този участък и ми прави неприятно впечатление масовото прибиране на малки рибки и боклуците ,които оставят хората с биваци там..Често събирам боклуци ,но те свършване нямат..
Надявам се да ме разбереш правилно и да дадеш пример и на други колеги!
Ако риболуваш около помпата/защото повечето риболуват там
/,то аз бих застанал по-скоро над буната,около километричният знак,отколкото под нея,пред върбите..На около 25-30 метра дистанция в посоченият от мен участък,върви успореден на брега праг,по който патрулират хищници,в това число и сомчета..
В залива на буната опитай с фидер за шаранови рибки,събират се често.
Поздрави и наслука!
Предполагам,че си сериозен и отговорен риболовец,но не те познавам,затова ще кажа:
Моля те,връщайте маломерните сомчета обратно и пазете чистота край Реката!
Риболувам често в този участък и ми прави неприятно впечатление масовото прибиране на малки рибки и боклуците ,които оставят хората с биваци там..Често събирам боклуци ,но те свършване нямат..
Надявам се да ме разбереш правилно и да дадеш пример и на други колеги!

Ако риболуваш около помпата/защото повечето риболуват там

В залива на буната опитай с фидер за шаранови рибки,събират се често.
Поздрави и наслука!
колега това място от хотела на ляво ли е
-
- новобранец
- Обратна връзка:
в залива на буната (тръбите на помпената) там бяхме и там ми е любимото място на попина естествено че върнах сомчетата но имаше едни копърки до мене имаха 7-8 и ги взеха не пуснаха нито едно.Че за залива де, там шаран много рядко дава вътре в гората след залива да там има доста удари а и много местни го търсят там за местата на попина разбрах (и ги знам всичките
).Нещо за гарван да споделиш места какви риби си вземал и т.н.т благодаря

6te go mislq
-
- ще става разбирач
Вероятно не се изразих достатъчно ясно.Под ,,шаранови,, рибки имам предвид такива от семейство ,,шаранови,, - платички,морунаж,бабушки,каракуди,когато ги има..Носа на буната,където обичаш да стоиш,е точка за мрени.
Ямата под буната е чиста и не държи постоянно хищници.Там ловуват предимно приходящи хищници-бяла риба,распер и рядко,прилични сомове..
За шарани в този участък бих упорствал при ниски коти на Реката в долната част на върбалака,а и в малкият залив под него.Местата са добри,но е пълно с нападали дървета,затова е предимство да познаваш терена.Отдели време на ниски коти есента и го проучи добре.
Поздрави!
Ямата под буната е чиста и не държи постоянно хищници.Там ловуват предимно приходящи хищници-бяла риба,распер и рядко,прилични сомове..
За шарани в този участък бих упорствал при ниски коти на Реката в долната част на върбалака,а и в малкият залив под него.Местата са добри,но е пълно с нападали дървета,затова е предимство да познаваш терена.Отдели време на ниски коти есента и го проучи добре.
Поздрави!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
благодаря за информацията ште гледаме като падне реката:) каде какво има... а като казваш че в залива след буната не държи едър сом каде да го търся в този участък на реката
6te go mislq
-
- ще става разбирач
На последният ти въпрос ще отговоря лично ,ако се срещнем по тези места и преценя,че с теб всичко е наред.
Заговори ме,щом ме видиш наблизо..Ще ме познаеш лесно.Аз съм този,който лови хищници,когато другите не могат!
Поздрави!

Заговори ме,щом ме видиш наблизо..Ще ме познаеш лесно.Аз съм този,който лови хищници,когато другите не могат!

Поздрави!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
xaxaxxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxa ще те заговоря когато и ти хванеш (след мене) 

6te go mislq
- Венелин Радушев
- разбира нещата
мисля, че бъркаш човека....na4ko21 написа:xaxaxxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxa ще те заговоря когато и ти хванеш (след мене)

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- новобранец
- Обратна връзка:
не забравяи че тва е вода и говорим за риба има 10% маисторлък и 90% късмет те тези дето се бият в гърдите сме ги чували и др. път точно за дунава не мисля че някои може да каже отивам и хващам а и така да е само мога да му стисна ръката:) (РИБОЛОВА БИЛ КАТО СЕКСА НЯКОИ ГО МОГАТ КОИТО НЕ МОГАТ ГЛЕДАТ)
6te go mislq
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Об`ъркал си процентите пич!