Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от stich »

Миналата година имам една добра мрена почти 4 кг.3-4 около 1,5кг и 3 пуснати сомлета поради размера им.Не бих казал,че това място дава добре като преди години.Просто ми е близо и затова го посещавам.А ако някой отдавна не е ходил да знае,че вече има и понтон.
Изображение
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Да аз не съм ходил отдавна понтона горе долу къде се намира :?: А ти в коя част си ходил тогава на колодрума :?: Защото има една яма с обратно течение и много дълбока там където се намираше носа на шлепа и две ями в края където беше края на шлепа при буната едната по близо и другата по навътре.Сома излизаше при първата яма а мряната при втората зад шлепа и и най вече тази която беше по навътре.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

При мен беше обратното.Мрените от ляво (с гръб към стената),а сомлетата под железните стълби на бунгалото.Понтона е в средата.Ползват портала горе за стълбата.
Мисля,че под целия колодрум си е една яма,която започва от мястото където дъртия колоездач си изхвърля боклуците от горе (първото заливче) и свършва при лодките под бунгалото.
Изображение
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

сега се връщам от реката бяхме на попина с един познат и голям (валат) 3 маломерни сомчета и нищо друго на какво ли не пробвахме е няма и няма
6te go mislq
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Здравей,Начко!

Предполагам,че си сериозен и отговорен риболовец,но не те познавам,затова ще кажа:
Моля те,връщайте маломерните сомчета обратно и пазете чистота край Реката!
Риболувам често в този участък и ми прави неприятно впечатление масовото прибиране на малки рибки и боклуците ,които оставят хората с биваци там..Често събирам боклуци ,но те свършване нямат..
Надявам се да ме разбереш правилно и да дадеш пример и на други колеги! :)

Ако риболуваш около помпата/защото повечето риболуват там :) /,то аз бих застанал по-скоро над буната,около километричният знак,отколкото под нея,пред върбите..На около 25-30 метра дистанция в посоченият от мен участък,върви успореден на брега праг,по който патрулират хищници,в това число и сомчета..
В залива на буната опитай с фидер за шаранови рибки,събират се често.

Поздрави и наслука!
hondacrx
новобранец
новобранец

Мнение от hondacrx »

колега това място от хотела на ляво ли е
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

в залива на буната (тръбите на помпената) там бяхме и там ми е любимото място на попина естествено че върнах сомчетата но имаше едни копърки до мене имаха 7-8 и ги взеха не пуснаха нито едно.Че за залива де, там шаран много рядко дава вътре в гората след залива да там има доста удари а и много местни го търсят там за местата на попина разбрах (и ги знам всичките :) ).Нещо за гарван да споделиш места какви риби си вземал и т.н.т благодаря
6te go mislq
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Вероятно не се изразих достатъчно ясно.Под ,,шаранови,, рибки имам предвид такива от семейство ,,шаранови,, - платички,морунаж,бабушки,каракуди,когато ги има..Носа на буната,където обичаш да стоиш,е точка за мрени.
Ямата под буната е чиста и не държи постоянно хищници.Там ловуват предимно приходящи хищници-бяла риба,распер и рядко,прилични сомове..
За шарани в този участък бих упорствал при ниски коти на Реката в долната част на върбалака,а и в малкият залив под него.Местата са добри,но е пълно с нападали дървета,затова е предимство да познаваш терена.Отдели време на ниски коти есента и го проучи добре.

Поздрави!
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

благодаря за информацията ште гледаме като падне реката:) каде какво има... а като казваш че в залива след буната не държи едър сом каде да го търся в този участък на реката
6te go mislq
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

На последният ти въпрос ще отговоря лично ,ако се срещнем по тези места и преценя,че с теб всичко е наред. :)

Заговори ме,щом ме видиш наблизо..Ще ме познаеш лесно.Аз съм този,който лови хищници,когато другите не могат! :mrgreen: :wink:

Поздрави!
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

xaxaxxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxa ще те заговоря когато и ти хванеш (след мене) ;)
6te go mislq
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

na4ko21 написа:xaxaxxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxa ще те заговоря когато и ти хванеш (след мене) ;)
мисля, че бъркаш човека.... :lol: :lol: :lol:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

не забравяи че тва е вода и говорим за риба има 10% маисторлък и 90% късмет те тези дето се бият в гърдите сме ги чували и др. път точно за дунава не мисля че някои може да каже отивам и хващам а и така да е само мога да му стисна ръката:) (РИБОЛОВА БИЛ КАТО СЕКСА НЯКОИ ГО МОГАТ КОИТО НЕ МОГАТ ГЛЕДАТ)
6te go mislq
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Об`ъркал си процентите пич! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
na4ko21
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от na4ko21 »

дано да си прав ;)
6te go mislq
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”