Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Как да го тълкувам това ?david_1995 написа:Браво но рибата не е като на рекатам бягат където искат да се скрият вие ги намерете

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Пруеди 7-8 години с един колега бяхме се закотвили на 18-тия метър пред нос Св. Никола на Бяла и яко вадехме попчета и лихнуси, когато изведнъж ми удари нещо много сериозно, извадих някаква доста голяма риба, ама като не знаех каква е и я държах над водата и не смеех да я пипна, наблизо имаше един местен рибар, като го запитахме ни отговори през смях ако няма да я вземаме да му я дадем, оказа се че е много едър меджит. След това хванахме с колегата още 5-6 бр. такива, всичките бяха с размери от 39 до 42 см. Страхотна вкусотия, няма нищо общо с дребния меджит. За съжаление никога повече не ми се е случвало да хвана подобно нещо.
- КИРО
- Обратна връзка:
Има го.BorisK написа:40 санта меджит си е направо за телевизията,баси
Поне съм виждал такъв и то много.
От далян.
Това колеги в никакъв случай не е било миджид. Най-вероятно някой друг представител от семсейството на Треските(Gadidae) който е навлязал в нашето моренце. Вероятно е да е било Gadus morhua, който вид се среЩа в атлантика и средиземно море мисля. Абсурд е да е било голям миджид. Той както другите представители на семейството има сходни белези... като брадичка и характерните перки. А доколкото вкусовите качества... за мене това е може би една от най-вкусните морски риби които съм ял ... имам предвид Gadus morhua (мисля, че се води атлантическа треска... или неЩо от сорта)
Ай наздраве, че ми потекоха лигите по клавиатурата.

Ай наздраве, че ми потекоха лигите по клавиатурата.

Не знам , какво сте хванали , но аз също съм виждала миджит с тези размери и то не веднъж и определено твърдя ,че беше миджит.
- dobromir_bo
- новобранец
Преди 5-6 години на Аркутино излезе една лодка и погледнах какво са хванали .Имаше много едра кая и една риба .Попитах ги каква е ,че ми прилича на миджит,а те ми отговориха че е точно такава и ,че ставала голяма -дълга колкото лонда -от тези рибарските.Рзмера и беше около 40 см.
-
- сериозен играч
Все си мисля , че рибата е или морски налим или някаква случайна треска навлязла в Черно море
Все пак имат много сходни белези.Но без снимки коментара са безмислени за което се извинявам.
Сега питане по темата.Може ли някой да ме упъти кои са добрите места около Созополските острови за попчета.

Сега питане по темата.Може ли някой да ме упъти кои са добрите места около Созополските острови за попчета.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
около островите забрави да ходиш сега с каяка ...около 100 , 150 - яхти - моторни и ветроходни , джетове , скутери с банани, с водни ски , гемии , реактивни лодки с водометен движител , корабчета за разходка и много , много други...ще станеш разноглед...и цялата тая флотилия се върти около големия остров в зависимост от тва отде духа вятъра ....изчакай 15 септември 

...по принцип няма много риба там ...лови се денонощно и все около острова ,заради завета
...попчето е от север - мидарниците , от юг дава меджит...честно казано от Вромос или Мириус съм фащал винаги повече риба...на големия остров ходят най-вече баровците , барбекюто на яхтата , минимум две мадами по цици отпред на носа , джета вързан отзад на кърмата ...ама яхти по три етажа
и ако минеш покрай тях с каяка ще те изгледат доста странно
, аз лятото вече там само с лодката - никой не намаля при разминаване - напротив форсира
....най-големия цирк е през нощта - напиват се и стрелят от яхтите по гларусите и зайците на острова...да не се излъжеш да спиш в някой залив - сутринта ще те намерят изтинал
...

....най-големия цирк е през нощта - напиват се и стрелят от яхтите по гларусите и зайците на острова...да не се излъжеш да спиш в някой залив - сутринта ще те намерят изтинал

-
- сериозен играч
За жалост си много прав..Ще трябва да се поизчака перковците да се наперчат.
Ще се обикалят градинките около Болшевика тогава...Там като че ли е по спокойно
Ще се обикалят градинките около Болшевика тогава...Там като че ли е по спокойно

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
северно от Болшевика , миналата седмица даде едър меджит и два карагьоза по около 300 грама единия
- сичкото на чепаре за дракони

- КИРО
- Обратна връзка:
Г-н Няголов,
бутни някой ред,не гледай кат страничен съдия.

бутни някой ред,не гледай кат страничен съдия.

- КИРО
- Обратна връзка:
Няма риба в морето,ама съм длъжен да проверя.
И без това дълго се застоях на сушата,днес
айде със шурито на проверка.
Малко късно,ама то и рано да излезеш,файда няма,
та Райко ни посрещна с усмивка.

Пред вълнолома спряхме за проба,няколко граци и
една хамсия.

Разходихме се към 3-та буна за кая
,
ама няколко попчета
и то със зор,не ни хареса този път кухнята.

Иначе и на чепарето налиташе.

Пообиколихме залива,мъка навсякъде
това беше за днес.

И без това дълго се застоях на сушата,днес
айде със шурито на проверка.
Малко късно,ама то и рано да излезеш,файда няма,
та Райко ни посрещна с усмивка.

Пред вълнолома спряхме за проба,няколко граци и
една хамсия.

Разходихме се към 3-та буна за кая

ама няколко попчета
и то със зор,не ни хареса този път кухнята.

Иначе и на чепарето налиташе.

Пообиколихме залива,мъка навсякъде
това беше за днес.

Браво Кире ! Разходката е по-важна , и не сте капо .... ама струва ми се пак сте варили ракия