Каква гумена лодка?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

velislav.zarev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Каква гумена лодка?

Мнение от velislav.zarev »

Господине, запознат ли сте с устройството на електрофишера изобщо? Ако сте запознат, тогава знаете че се излъчва импулс за 2-3-4-5 секунди който действа парализиращо на рибите и те изплуват над водата, където се събират с кеп. След тези 2-3-4-5 секунди се прекратява подаването на ток и рибите тогава са напълно адекватни и при първа възможност офейкват надалече. При работата, която вършиме голямата част от рибите се улавят, измерва се дължина и тегло, взимат се 2-3 люспи за определяне на възрастта и рибата се пуска по живо по здраво обратно. Да взимаме известно количество, примерно за изследване на хранителния им спектър - дисецира се стомаха и се гледа какво са яли отк оето се правят много изводи...
Cyprinidae forever!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

velislav.zarev написа:Господине, запознат ли сте с устройството на електрофишера изобщо? ....
Не съм запознат, а и се надявам във Форума да не са много колегите дето са запознати...... :lol:

Зарев, абре ти си още кандидат еколок и ги изучаваш с ток и мрежи рибите, ами като се дипломираш с бомби ли ще ги доизучаваш. :shock:
velislav.zarev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Използваме тези методики понеже така се лови най-бързо риба, а не разполагаме нито с време нито с денги за командировки по много дни. Аз самият съм много запален рибар още от малък, винаги съм имал билет, ненавиждам бракониерството... има и други начини, по които могат да се изучават, но те изискват спец. оборудване, например подводно наблюдение и снимки, но тепърва трябва да се оборудвам с неопрен и др. аксесоари... А и ви уверявам, че за мен природата и нейното запазване са приоритет в разбиранията ми за Света, и без нужда съм твърдо против използването на такива методи на улов!
Cyprinidae forever!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Ok.
За лодката да ти кажа, че като гледам колко багаж си помъкнал едва ли ще ти свърши работа малка лодка. Трябва си нещо по сериозно. Примерно 3.20 или 3.60. Ние ходим с по една въдичка и пак 3 метрови лодки са ни тесни.......... :lol:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

д-р Менгеле много е обичал хората и старателно ги е изучавал... особено евреите :shock:

при ловенето с ток поне 3/4 от рибата не излиза на повърхността и се похабява...
velislav.zarev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Вижте за "тока", апаратите които използваме не работят със силен ток, в момента не мога да ви кажа спецификациите, но ще ги потърся! Рибите само в момента на излъчване на импулсите се обездвижват, веднага след прекратяване на тока, те са напълно способни веднага да изчезнат, и го правят, дори много дребни рибки, като малки лещаники или речни попчета, не се засягат по никакъв начин! Дори наблюдения върху водни жаби, при пускане на тока се опъват, но веднага като се спре започват да си скачат.

Относно лодката вече съм собственик на Sea Hawk 2 и ми изглежда доста надеждна и достатъчно голяма :)
Cyprinidae forever!
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Браво да ти е честита лодката :P А към колегите по спокоино човека още в началото обясни с най културен тон за какво и как използва техниката така че някой реакции са излишни в случая :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Skorpi написа:Браво да ти е честита лодката :P А към колегите по спокоино човека още в началото обясни с най културен тон за какво и как използва техниката така че някой реакции са излишни в случая :P
:smt023 :smt023 :smt023
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
sharo1

Мнение от sharo1 »

velislav.zarev написа:Господине, запознат ли сте с устройството на електрофишера изобщо? Ако сте запознат, тогава знаете че се излъчва импулс за 2-3-4-5 секунди който действа парализиращо на рибите и те изплуват над водата, където се събират с кеп. След тези 2-3-4-5 секунди се прекратява подаването на ток и рибите тогава са напълно адекватни и при първа възможност офейкват надалече. При работата, която вършиме голямата част от рибите се улавят, измерва се дължина и тегло, взимат се 2-3 люспи за определяне на възрастта и рибата се пуска по живо по здраво обратно. Да взимаме известно количество, примерно за изследване на хранителния им спектър - дисецира се стомаха и се гледа какво са яли отк оето се правят много изводи...
A това дали не им ебава мамата на хайвера,и не измира ли по дребната риба и други живи организми,служещи за храна на рибите? :axe: :axe: :axe:
velislav.zarev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Ако рибата има хайвер той може да пострада за жалост. По-дребните риби не - писах го по-горе... за други водни организми - червей, насекомни ларви и прочее не е възможно да се нанесе някаква щета на популациите им в реката понеже ловиме в определен район, а ако случайно умират, за което не мисля че става, след 1-2- дена ще е населен почти по същия начин този речен участък.
Cyprinidae forever!
sharo1

Мнение от sharo1 »

velislav.zarev написа:Ако рибата има хайвер той може да пострада за жалост.
Така,такааа.А кога си сигурен че няма хайвер рибата. :?: Тука при нас прави
3-4ти път бойница шарана,няма преди седмица.А като пострада хайвера и не може да го изхвърли,става на буца и си умира.Пролетта на яз.Крапец имаше доста измрели шарани от 3 до 5-6кг.А яз. си е доста чист,искаха за питейна вода да го ползват.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

А стига сте го бъзикали де.
Човека ви обясни за какво иде реч.

Все честни Калудки са се събрали тука.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
velislav.zarev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

То не ми пречи, обичам да обяснявам в какво точно се състои работата, за да няма после подобни въпроси - в стоящи водоеми риболова с електровъдици е труден, различни спецификации са на уредите и не го ползваме много много. А и по време на мръстенето се избягва ловенето, ако разбирасе не е точно за изследване на размножителните способности, количество и качество на хайвера и прочее.

При един ден улов с електровъдица не може да се наруши рибната популация в един язовир, за реките е друг въпроса - там може да се излови всичко до последната лещанка и кротушка - и тук идва отговорността на използващия уреда - да се набавя само необходимия материал, като това по никакъв начин не вреди на екосистемата.
Cyprinidae forever!
Заключено

Обратно към “Екипировка”