Здрасти от начинаещ искам съвет

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Оги
новобранец
новобранец

Re: Здрасти от начинаещ искам съвет

Мнение от Оги »

gunman написа:
Булти написа: - а точно срещу техния се намира магазина на Мишел -там продават също едни много интересни харпуни - "Патос" , португалски са и са с реверсивен спусък и акулски перки
Уточнение: Гръцки са. :wink:
Аха ясно
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

аз пък знам , че са португалски :D ....за акулските перки бе писано по-рано в тоя форум - потърси :wink:
mirocomm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mirocomm »

Патос са гръцки харпуни, аз имам такъв, с отворена глава и обратен спусък, найстина са много добри :D
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Аз пък имам AKULA, производство на gunman. И не ми трябва Патос, който между другото наистина е гръцки. :D
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

а ве португалски са ве :D :D :D ...ей много хора само четат тука :wink: ....Юстиниане завиждам ти ...арее нема ли да се чупи моя че , да си поръчам и аз един като хората на Гънмън :D ...много пушки станаха в къщи , риба нещо няма и накрая жената ще ме подбере да ме млати с тях :shock:
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

Булти написа:а ве португалски са ве :D :D :D ...ей много хора само четат тука :wink: ....Юстиниане завиждам ти ...арее нема ли да се чупи моя че , да си поръчам и аз един като хората на Гънмън :D ...много пушки станаха в къщи , риба нещо няма и накрая жената ще ме подбере да ме млати с тях :shock:
Не го троши кажи за колко ще се разделиш с него ,па ти си земи друг :D
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

жал ми е да го продам ...имам хубави моменти преживяни с него....кат се строши на стената :D ....и секи път щом го погледна ще си спомням ... :cry:
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

Еми щом си имаш готини моменти с него ще си го пазиш.
Булти я кажи някое готино место покрай Ахтопол за гмуркане за рапани и миди, но имай предвид ,че нямам лодко все още.
Това лято ще съм за пръв път на Ахтопол и ми е непознато ,не зная къде какво има.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ако може да ти каже Гмуркача , там не съм ходил от години :(
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Булти, аз също през годините създадох "колекция" от харпуни. :D Някои продадох, някои подарих от сърце на начинаещи мераклии, някои не издържаха на агресивната експлоатация... В момента имам AKULA, производство на Владо Стойков /gunman/, Beuchat Elite Carbon / прескъпа и прехвалена вещ/ и Beuchat Cavalero /безотказен ветеран, спечелил завинаги място над камината/. Познай от първия път кой от трите ползвам... Естествено, че AKULA-та! Стреляш ли един път с харпун, изработен от дърво и с такова качество, му ставаш фен за цял живот. Говоря ти от личен опит. Друг харпун, изработен от дърво, не съм ползвал, но в момента нямам и намерение за това. :D
Последно промяна от justinian на Сря Юли 15, 2009 1:37 pm, променено общо 1 път.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

Булти написа:ако може да ти каже Гмуркача , там не съм ходил от години :(
Ами аз пък доста съм се заровил из форума ,нали съм си новабраниц и чета доста сега та си помислих че ходиш на татака.
Ами нека някой който знае да каже тогава ,че петък иде и ръчичките ме сърбят.
Взех един руски харпун пневматика на заем , за всеки случай ако по морето по магазините не намеря обикновен или хавайско копие.
Също ако някой знае голям или поне добре зареден магазин в Ахтопол или синеморец да казва.В краен случай може да скокна до Царево там ги знам , но когато съм на почивка не обичам да ползвам колата ,че цяла година не слизам от нея и ми се повръща вече като я видя. :D
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Оги написа:
Ами аз пък доста съм се заровил из форума ,нали съм си новабраниц и чета доста сега та си помислих че ходиш на татака.
Взех един руски харпун пневматика на заем , за всеки случай ако по морето по магазините не намеря обикновен или хавайско копие.
Също ако някой знае голям или поне добре зареден магазин в Ахтопол или синеморец да казва.В краен случай може да скокна до Царево там ги знам , но когато съм на почивка не обичам да ползвам колата ,че цяла година не слизам от нея и ми се повръща вече като я видя. :D
Колега обикновен харпун няма или си купуваш нещо свястно или просто влизай и разглеждай морето,защото само ще си ядеш мъдете като видра.Руския харпун не го вади въобще от багажника,всеки малко разбиращ от подводен риболов които те види веднага ще ти викне полиция с някои доктор от психиатрията да те приберат заради опита за самоубииство които искаш да направиш.За раци и рапани можеш на няколко места да отидеш .Най лесното е на централния плаж между кораба и островчето в средата на залива,има и пагури има и рапани,за пагури влизай след 6 тогава започват да излизат от дупките и по лесно се хващат,силно щипят внимавай.Другото место е Ахтото по пътя за Синеморец вляво се отбива питай на излизане от Ахтопол в рибарското магазинче там ще ти обяснят.И внимавай колега с морето шега не бива!!!!
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

gmurkacha написа:
Оги написа:
Колега обикновен харпун няма или си купуваш нещо свястно или просто влизай и разглеждай морето,защото само ще си ядеш мъдете като видра.Руския харпун не го вади въобще от багажника,всеки малко разбиращ от подводен риболов които те види веднага ще ти викне полиция с някои доктор от психиатрията да те приберат заради опита за самоубииство които искаш да направиш.За раци и рапани можеш на няколко места да отидеш .Най лесното е на централния плаж между кораба и островчето в средата на залива,има и пагури има и рапани,за пагури влизай след 6 тогава започват да излизат от дупките и по лесно се хващат,силно щипят внимавай.Другото место е Ахтото по пътя за Синеморец вляво се отбива питай на излизане от Ахтопол в рибарското магазинче там ще ти обяснят.И внимавай колега с морето шега не бива!!!!
Благодаря ти много колега.Аз от гмуркане малко разбирам мога и добре да плувам ,само дето бързо се запъхтявам ,заради цигарите.Знам че с морето шега не бива ,все пак съм израстнал в Царево и Нестинарка дето има една дума.Аз много на дълбоко не отивам съшо така и не се гмуркам сам , а до сега като съм се гмуркал съм се гмуркал за миди и рапани никога не съм стрелял по рибите, и за това ми е мерак да пробвам.
Защо всички сте толкова лошо настроени към тези руски харпуни , разбрах че предпасителя е калпаф и е така вече го забелязах.Но като се внимава мисля ,че няма да имам ядове с него ,ако го зареждам във водата и тн.
Има ли некви лоши случки с тези харпуни та сте така настроени срещу тях.
И също искам да питам колко помпи да му бодна ,че няма описание към него, помпа си имам и не ми е проблем да го припомпвам всеки дан.

ПП След кото казвате толкова лоши думи за тоя харпун.
В Ахтопол продават ли хавайски копия.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

За злополуки попитай в царево в поликлиниката за момчето с стрелата в крака или 2000 или 2001 година беше аз лично го закарах и харпуна беше зеления руския.Аз също съм държал и стрелял с такъв с него ако успееш да удариш риба си шампион.Съмнявам се в Ахтопол да има някъде хавайско копие.
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

Благодаря колега за съветите.Ще се пробвам с това харпунче пък каквото стане стане.Ако по морето Царево Ахтопол или Синеморец си намера по хубав или хавайско ще си взема.Вече е късно да търся каквото и да било ,защото утре тръгвам към Ахтопол
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”