Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

рибарски магазини
Модератор: dantho.mihov
Re: рибарски магазини
За мен човека е прав. Знаете ли колко пъти съм си купувал блатен черъв от различни магазини и никой касова бележка не издава. Миналата година ходих във Варна и от там си купих черъв. Шашнах се когато продавачката ми чукна касовата бележка.
верно , требе да се издават фактури , но това ли е причината за беднотията ни и затова ли сме на дъното на Европа... на дребните търговци им се ...бава мамата отвсякъде с нелоялната конуренция на големите , а големите как са станали големи тук в тая бедна държава без производство и износ
...най-много са крали тия с яхтите , не визирам точно колегата а обобщавам
...не е порочно да си богат , но в Бг е мръсна дума ...колега бъди така добър и публикувай тук , колко данъци си платил кеш от печалбата за да си купиш яхтата
...искаме да видим данъчни декларации
...не бойте се момчета правилните хора спечелиха изборите и сичко ще си дойде на мястото 

Булти написа:не бойте се момчета правилните хора спечелиха изборите и сичко ще си дойде на мястото
Тоя път всичко ще си дойде на мястото за 900 дни предполагам ?

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
1. Снабдителят ,къде е гледал,оня като ти дава фактура за по малко кинти ,защо не се е възпротивил пък и скандал да направи или да му остави стоката и да купи от друг магазин....pshibaev написа:искам да споделя-наскоро имах гости на фирмата(излишно и да казвам, че бяха МНОГО-СПЕЦИАЛНИ) решихме да излезем в морето с яхтата на фирмата и там малко риболов ,малко пикник,малко бизнес.Какво бе учудването ми когато снабдителя на фирмата се върна от покупки в реномиран риболовен магазин (на републикански шампион)и ми заяви-шефе, сметката е 142 лева но нося фактура за 85.40лв.,щото за другото нямали фактури и така.Та питам аз,защо аз плащам и давам фактури ЗА ВСЕКИ детайл а тоя мишо(простете)ще се скатава и ще се прави на ощипан-между другото живея в Бургас и ще се радвам да чуя и други мнения.
2. Да ,ама неможе от друг магазин ,щото ГОСТИТЕ СА СПЕЦИАЛНИ И ТО МНОГО!!! Требе да се бърза ,хората чакат ,времето лети и квото е дал магазинера това ще е ....
З. Има ли такова голямо значение това,че не ти е дал фактура за цялата сума ,а само за част от нея,след ,като си направил успешен бизнес със МНОГО СПЕЦИАЛНИТЕ гости на фирмата ,изкарали сте си чудесно и всичко е на шест с изключение на неприятният факт със фактурата.
4. Отделен е въпросът,че си прав и небива да се толерират подобни магазинери и всичко,което казваш е така.Окей!
Но вече си закупил стоката ,употребил си я ,приел си така дадената фактура.Тогава за кво говориме....
Не вярвам в Бургас да има само един магазин,като този от ,който е пазарувал счетоводителят и в частност фирмата.
- cookies
- научил се да хвърля
аз да попитам,какви такъми си купихте за 142 лева? 

http://www.puffin.bg Риболовен магазин! http://www.facebook.com/pages/puffinbg/ ... 0492608711
-
- новобранец
Кзазана дума,хвърлен камък.Връщане няма,но все пак държа да се извиня на всички колеги за изказването и тона си.Признавам грешката 

Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Да вмъкна и моите разсъждения и опит по темата.
Аз съм на мнение: "бонбон да е - касова бележка!"
Всяка сутрин, бръснейки се, правя гримаси и си гледам челото, за да видя къде е написано "балък", но явно съм "неграмотен", че не виждам къде е написано. Като отида в някой дюкян и почват да ме "къпят" се вбесявам.
Лошото е, че имам известни нормативни познания и ядосвайки се влизам в "кондиция" и се наказвам за грешките на други.
Затова съм си изработил начин на пазарене в магазини в които не ме познават: имам служебна чанта с която явно приличам на някой от инспекцията по труда, инспектор от НАП или от Асоциация на потребителите. Обслужването е различно, понякога дори е вежливо.
Има една приказка: "всеки луд с номера си, а някой с цял репертоар". Аз вече съм от вторите и това помага да се отнасят почтително с простия риболовец.
Аз съм на мнение: "бонбон да е - касова бележка!"
Всяка сутрин, бръснейки се, правя гримаси и си гледам челото, за да видя къде е написано "балък", но явно съм "неграмотен", че не виждам къде е написано. Като отида в някой дюкян и почват да ме "къпят" се вбесявам.

Затова съм си изработил начин на пазарене в магазини в които не ме познават: имам служебна чанта с която явно приличам на някой от инспекцията по труда, инспектор от НАП или от Асоциация на потребителите. Обслужването е различно, понякога дори е вежливо.
Има една приказка: "всеки луд с номера си, а някой с цял репертоар". Аз вече съм от вторите и това помага да се отнасят почтително с простия риболовец.

здравейте на всички. не съм писала досега защото не се смятам за достатъчно компетентна по въпросите които се разискват тук-повече чета. но по темата- и аз имам магазин- и не винаги издавам касова бележка. и не е в мен вината- и аз бих искала всичко да ми е изрядно , но когато вносителя ти каже- съжалявам но нямаме фактури, какво правиш? или рискуваш или се отказваш да работиш. оправия няма, трябва да се почне отвисоко, а не от последната инстанция.