Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Пак за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Пак за Гърция
Vasilev, оказа се че имам подобни чепарета с рибени люспи. Не съм им обръщал внимание заради дължината. Пръчката ми е 2.1 метра. Ще ги пробвам с по дълга.Ти с пръчка ли клатиш или от ръка ?
Деко ми взема въпроса от устата. Кога е сезона на скумрията. Толкова съм клатил и само сафриди - нито една скумрийка.
Деко ми взема въпроса от устата. Кога е сезона на скумрията. Толкова съм клатил и само сафриди - нито една скумрийка.
По принцип сафрид,ренга,кольос(така се нарича нашата скумрия,повече прилича на сафрид )се движат заедно.Тук на о.Крит идват през месец август,заедно с делфинитеДели написа:Vasilev, оказа се че имам подобни чепарета с рибени люспи. Не съм им обръщал внимание заради дължината. Пръчката ми е 2.1 метра. Ще ги пробвам с по дълга.Ти с пръчка ли клатиш или от ръка ?

Vasilev, май чепарето не ти е "любимия" метод на риболов. И все пак с този "кол" клатиш ли или влачиш? По вашия край влачите ли паламудени чепарета ? На Халкидики местните не забелязах да влачат чепарета , въпреки че имаше паламуд. Само воблери , мрежи и парагади.
За ''кол'', не бих казал,защото въобще не е тежка а и няма нужда от клатене.Слагам си го в стойката на лодката и той сам се си клати.Имам две места и ловя еднновременно с две пръчки.Дели написа:Vasilev, май чепарето не ти е "любимия" метод на риболов. И все пак с този "кол" клатиш ли или влачиш? По вашия край влачите ли паламудени чепарета ? На Халкидики местните не забелязах да влачат чепарета , въпреки че имаше паламуд. Само воблери , мрежи и парагади.

Ако не си с такава пръчка и ти се закачат три-4 скумрии,

За паламуда и ние го ловим с воблери,но тук не се задържа много.Не минават големи пасажи,не знам на какво се дължи това.Преди години е имало много ,но сега са много рядки.

а имали някакви отзиви от кавала след два дни отивам и ще кажа тогва какво сам направил
- emo vasilev
- сериозен играч
В неделя бях тамkrasi81 написа: Качвай дече другата седмица заминавам за Кавала

Първо тия двамата ми казаха , че риба " ОХИ " !

После и мездренските железничари потвърдиха инфото - слабо , ама много слабо - само дребни !

Това е от към риболова , иначе си е красота -

Яхваш се на това корито и те кара до Тасос

За плажове Нея Ираклица и Нея Перамос !
Това е от Перамос-

Предишната неделя бях на Аспровалта , ама там нещо не ми хареса !
Колеги очертава ми се екскурзия до остров Наксос,бихте ли ми казали каква риба да търся там,и евентуално стръв и такъми.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Зарганолог
-
- ще става разбирач
Колеги, я да вдигна аз темата малко, въпреки тъпия спам....
И аз чат-пат джиткам до Кавала, кеф ти на плаж ,кеф ти на риболов с не особен успех. Въпреки това винаги ми е било приятно да опитвам нещо различно от скобар, мряна, кефал..па било то и някаква цветна рибка дето не знам дали става или не.
Много добре би било, ако колеги с опит в пребиваването в Гърция, наред с хубавите репортажи споделят и мнения за настаняване с цени и координати. Аз до сега не съм нощувал в гръцко, защото ми е 1,30ч до родното място и дори да съм искал не се е случвало. Бил съм на нощен морски риболов, но е изтощително да караш, след това да хващаш, и после пак да караш.
Изчетох доста туристически мнения и предложения за от 35 евро нагоре /Юли,Август 50 евро и нагоре/ за студио или двойна стая на ден, но наред с тях срещнах и мнения за отдавани квартири на по-ниски цени. Интересувам се от Неа Врасна, Ставрос и околията и ако някой има предложения за целенасочени по-риболовни, а не толкова предложения за морска почивка квартири нека сподели - ще е полезно за всички.... Като ходя за риба баш претенции нямам, щом има кво да къцкам.
И аз чат-пат джиткам до Кавала, кеф ти на плаж ,кеф ти на риболов с не особен успех. Въпреки това винаги ми е било приятно да опитвам нещо различно от скобар, мряна, кефал..па било то и някаква цветна рибка дето не знам дали става или не.
Много добре би било, ако колеги с опит в пребиваването в Гърция, наред с хубавите репортажи споделят и мнения за настаняване с цени и координати. Аз до сега не съм нощувал в гръцко, защото ми е 1,30ч до родното място и дори да съм искал не се е случвало. Бил съм на нощен морски риболов, но е изтощително да караш, след това да хващаш, и после пак да караш.
Изчетох доста туристически мнения и предложения за от 35 евро нагоре /Юли,Август 50 евро и нагоре/ за студио или двойна стая на ден, но наред с тях срещнах и мнения за отдавани квартири на по-ниски цени. Интересувам се от Неа Врасна, Ставрос и околията и ако някой има предложения за целенасочени по-риболовни, а не толкова предложения за морска почивка квартири нека сподели - ще е полезно за всички.... Като ходя за риба баш претенции нямам, щом има кво да къцкам.
ми на кавала на 19 си даваше добри кефали от 1кг до 1,8гк имахме по 7-9 бр до 10,30 часа . ниамаше хора това беш интересно.
- emo vasilev
- сериозен играч
Това е от миналата година , тази все още не съм ходил !s4etovod написа: Интересувам се от Неа Врасна, Ставрос и околията и ако някой има предложения за целенасочени по-риболовни,

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%A0%D0%9E%D0%A1#p222019
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Звънкаи тукs4etovod написа: от 35 евро нагоре /Юли,Август 50 евро и нагоре/

или имеил ifideligianni@yahoo.gr
5 евро на човек

намира се в Nea Iraklia
-
- ще става разбирач
Тимо1, много добра информация и още по-добра цена
, ама я поясни за коя Неа Ираклиа става дума
, щото аз нещо в Гуглего откривам две
:
1. Едната е по близо до Петрич
и е близо до езерото Керкини
2.Другата е на Халкидики

1. Едната е по близо до Петрич

2.Другата е на Халкидики
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
за Халкидики
Здравейте!
В един предимно мъжки форум ще си позволя да задам един въпрос на непознаваща темата жена. Надявам се да ми отговорите и да простите моята некомпетентност.
Решили сме да ходим в Гърция в началото на септември. Моя мъж подготви въдица и хавайско копие, за да риболовстват в морето, любителски с детето. Та....искам да питам дали това е разрешено, като мен ме притеснява хавайското копие, четохме, че е забранено да се лови риба с харпун/който ще оставим в България/, но все пак не сме наясно дали "ще ни дърпат ушите" за копието. Може би трябва да уточня, че става дума за ловене на риба без бутилка или друга подобна екипировка.
Благодаря ви и ...наслука
В един предимно мъжки форум ще си позволя да задам един въпрос на непознаваща темата жена. Надявам се да ми отговорите и да простите моята некомпетентност.
Решили сме да ходим в Гърция в началото на септември. Моя мъж подготви въдица и хавайско копие, за да риболовстват в морето, любителски с детето. Та....искам да питам дали това е разрешено, като мен ме притеснява хавайското копие, четохме, че е забранено да се лови риба с харпун/който ще оставим в България/, но все пак не сме наясно дали "ще ни дърпат ушите" за копието. Може би трябва да уточня, че става дума за ловене на риба без бутилка или друга подобна екипировка.
Благодаря ви и ...наслука