Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
някой може ли да ми каже какво е станало с Язовир.Николаевка - каква е таксата,има ли риба мерси предварително

Здравейте колеги. Не знам за Николаевка но днес бях на Язовир Доброплодно. Равносметката за 5-6 часа 2 шаранче 300 грама, една таранка 600 грама, и 8-9 по дребни таранки. Не мога да разбера, защо взимат по 15 лева за такса а не зарибяват та да си ги изкараш поне. Чувам от познати че има раци доста ама легално не можеш да си вадиш-не дават. но иначе стръвта я правят на мармалад(раците имам предвид). Ако не ти удари до 5-7 минути, вадиш и зареждаш, щото раците вече са ти изяли всичко. това е от мен. Кажете къде може да се отиде за хубава рибка около Варна. накъде около Засмяново имало селце "Звездец" или "Звездица"-някой знае ли нещо за там. Изобщо къде може да се ходи около Варна щото, всеки прибира такси, а риба НЯМА. Всичко добро на всички и наслука!vanio_gazara написа:някой може ли да ми каже какво е станало с Язовир.Николаевка - каква е таксата,има ли риба мерси предварително![]()
![]()
- dim-dim
- научил се да хвърля
За Доброплодно само на суха царевица на косъм с повдигач 

Вчера след обяд минах през язовира в Аврен да проуча за какво става дума,защото има едни снимки с шарани във форума дето изглеждат много добре обаче инфо почти няма!!То е силно казано язовир!Доста е малко водоемчето!Плаща се 10 лв за 3 въдици!На язовира има място за не повече от 10-12 човека!Вчера имаше 5-6!Според собственика има шаран,амур,толстолоб,сом!Ама то който и собственик да питаш ще ти каже,че има всички видове риба пусната вътре!Минах през двама колеги,вадеха само дребна таранка,ама много много дребна!На плувка бял червей и жито!Единия бече от 4 ч.сутринта!На дъно и двамата нито един удар!На царевица,пружина,кюспе!Пътя е черен през едно поле!Най-удобно е да се слезе след края на селото,посока Венелин има отбивка в дясно!
Ако някой има друга информация нека я сподели!
Успех на всички!
Ако някой има друга информация нека я сподели!
Успех на всички!
-
- новобранец
Здравейте колеги.И ние с мъжът ми бяхме на Аврен но в събота.Язовирчито наистена е малко.Аз преди да заредя дънните мъжът ми хвърли на подвижна плувка на жито и веднага имаше кълване и извади шаранче около 500 гр.и си викам тука има риба а ма не.От 6,30 часа до 16,30 преди да започне да вали дънните не се обадиха.То не бе суха царевица жито млечна дипната за шаран бял червейняма и няма.Само 5-6 таранки дребни на подвижната това е за деня.Много слабо.Когато си тръгнахме и изкачихме баира от дясно се видя един голям язовир ако някой знае нещо за него нека пише.Намира се в посока Венелин .Има едни тополи и някаква постройка преди язовира.
-
- новобранец
някой може ли да ми каже какво е станало с Язовир.Николаевка - каква е таксата,има ли риба ,штото мисля да отида накрая на месеца и за това питам мерси предварително

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Бозвелииско кълно капо,на нищо не бута
Вчера един познат е ходил, точно къде е застанал не знам, дали към стената или към началото на язоивира но резултата - два шарана 1.5кг и 2.5 кг . Не съм видял рибите но мисля 4е не ме е излъгал:)vanio_gazara написа:някой може ли да ми каже какво е станало с Язовир.Николаевка - каква е таксата,има ли риба ,штото мисля да отида накрая на месеца и за това питам мерси предварително![]()
![]()

Все пак-каква е таксата, плаща ли се рибата, всичко ли се взима, каква риба има?mirodd написа:Вчера един познат е ходил, точно къде е застанал не знам, дали към стената или към началото на язоивира но резултата - два шарана 1.5кг и 2.5 кг . Не съм видял рибите но мисля 4е не ме е излъгал:)vanio_gazara написа:някой може ли да ми каже какво е станало с Язовир.Николаевка - каква е таксата,има ли риба ,штото мисля да отида накрая на месеца и за това питам мерси предварително![]()
![]()
....взел ги на царевица.

Ако разбира се е възможна тази информация!
-
- новобранец
Колега таксата е 10,00 лв.на яз.Николаевка и рибата не се плаща но има много раци и постоянно трябва да проверяваш дънните.
-
- ще става разбирач
В неделя имаше републиканско състезание по риболов на яз. Цонево. Започна в 10 часа и свърши в 13 часа. Бях там като свърши - първите 5-6 състезателя имаха между 800гр и 2 кг улов. Едното момче имаше една платика към 1200гр. Не можах да остана повече, за да видя кой е победителя (те бяха над 100 човека и щеше да отнеме часове). Надявах се да излезе тема тука във форума да разкаже някой как е минало и да даде повече инфо кой е победил и с колко, ама нейсе. Ако някой е бил или има информация по въпроса да сподели 

Това е информацията за съзтезанието на Цонево.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=31622
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=31622
-
- ще става разбирач
Благодаря за инфото. Пак са хванали колегите, като за стената си е даже много добре.
И да ви предупредя колеги - от Цонево костури не яжте. Имат малки червейчета в месото. Хванахме един по-едър, в който намерих 3 броя и спрях да търся повече. Можеше и още да открия...До колкото разбрах са ларва на тения, а краен приемник са хората и животните, тъй че си е опасно ако не се изпържат добре.
И да ви предупредя колеги - от Цонево костури не яжте. Имат малки червейчета в месото. Хванахме един по-едър, в който намерих 3 броя и спрях да търся повече. Можеше и още да открия...До колкото разбрах са ларва на тения, а краен приемник са хората и животните, тъй че си е опасно ако не се изпържат добре.
-
- новобранец
Този язовир - "Далака" съм го чувал като малък от дядо ми .. Мислех че е мит само . Някой може ли да ми даде някакво инфо . Мерси предварително.
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Колеги предложете някой язовирче подходящо за пикник и поне каракуда прилично да излиза да има какво да хващат женското попълнение.