Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Препоръка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Препоръка
Здравеите колеги запалих се по мухарският риболов
и сега искам да се допитам до вас какво обурудване да си взема
Надявам се да ми предложите нещо до 100-150 лева искам да не е много скъпо за начало
Чакам предложения 

Rapala vs UglyDuckling
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Препоръка
Колега,ако ще ставаш мухар,моят съвет е да зарежеш всеки друг вид риболов.Така ще можеш да си купиш и качествено оборудване,но най-важното-ако се довериш на мухаренето-ще имаш най-големи успехи.Тва е висшата форма на риболов. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
Точно но не си мисли че хващаш мухарката и си номер едноКолега,ако ще ставаш мухар,моят съвет е да зарежеш всеки друг вид риболов.Така ще можеш да си купиш и качествено оборудване,но най-важното-ако се довериш на мухаренето-ще имаш най-големи успехи.
Трябва много практика и мислене
Пробвай ако ти хареса си купи качествени такъми и дерзай

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Камбата написа:...Тва е висшата форма на риболов.
Макар и честичко да си маам с мухарката не съм съгласен с това твърдение ! Всеки риболов си има нещо специфично с което да очарова практикуващите го !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За мен лично спининга е на върха,ама попринцип съм признал мухарите.
Верно,че това е лично мнение.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Колега, взимаш евтина макара и пръчка, които да не те е яд, като ги строшиш. Шнур DT, макар че едната ми мухарка е с WF и наистина се хвърля по-прецизно. Както решиш, но DT можеш да го обръщаш. Като свикнеш да мяташ и да ги вадиш прежалваш 150 лв. за карбонче и по-светна макара и действай.
Аз от една година работя с мухарка и е голяма краста. Зарезах другите въдици и цяло лято мора кленове по Огоста и горните течения на Лом.
Аз от една година работя с мухарка и е голяма краста. Зарезах другите въдици и цяло лято мора кленове по Огоста и горните течения на Лом.
-
- научил се да хвърля
Взимай ефтина мухарка и още по-ефтина макара и шнур DT и се пробвай , но ще трябва някой да ти казва какво да правиш иначе ще ти отнеме много време обучението и като ти удари голям кефал (повече от 500 гр.) , който с плувката по реката е малък шанса да хванеш - тогава ще зарежеш останалите въдици.
Успех
Успех

Поздрави chipsi
Първоначално можеш да си вземеш макара Съмит/ Шекспир / и шнур Одисей пак на Шекспир. Това е около 90 лв. за двете. За останалото си търсиш мухарка. Пак по препоръка на Шекспир. За 50=70 лв, ще намериш нещо съвсем прилично, като въдица. Стига да го окомплектоваш по класовете на мухарката и останалите неща. . Остава ти лидер/ 5-7лв / и мухи. За в бъдеще ако ти хареса, ъпгрейдаваш само въдицата и шнура. Може да се направи и калкулация към 100 лв. Но тогава се прави компромис с макарта и шнура. Ако, някой ти обеснява, че става само с мухарка от 500 лв, нагоре. не му вервай.