Със спининг по Дунава - фоторазкази

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
NITro`bE
фен клуб-скобар

Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази

Мнение от NITro`bE »

Браво колега просто ги разбиваш а и аз се позарибих по спининга и отдавна знам едно местенце кадето се навъртат големи разпери и мисля да ги пробвам :) веднъж хванах распер на пиявица :D
  • Изображение
TT България 2011
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Пак добро представяне :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Поздравления Павка.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Отново сводка за първата половина на месец ЮЛИ.

ЧЕТВЪРТЪК - 2 ЮЛИ 2009

Днес Реката покачи още някой сантиметър до 324, а налягянето компенсира в обратна посока до 1012. Реших да взема по-мека пръчка и малко по-дебело влакно, защото позицията ми от висок бряг не позволяваше да отдалеча улова на безопасно разстояние и вчера имах късане на влакното при един силен порив за освобождаване. Късното ми занимание имаше цел и да провери здравината на новите куки на трила които свалих от някакъв флатфиш който не ползвам:
Изображение
Рибката която взе беше безкомпромисно закована.
56 см, 1.5 кг
Изображение

СЪБОТА - 4 ЮЛИ 2009

Честит празник на всички американци. :D
Вчера отнесен от понатрупани ангажименти пропуснах риболова и затова днес след работа в конски тръс се понесох към Реката. В 16:30 бях вече в поза "реди енд уилинг. Небето не беше съгласно с моите намерения и в един момент започна да сипе ситен маргарит... и така ме кваси до залез слънце, казвам слънце, защото все пак се показа.
Изображение
Рибките обаче упорито се криеха и чак в 22 ч, когато си казах "хвърлям последно и тръгвам" удари распер от голяма дистанция в струята, блъска и се дърпа докато накрая се кротна в ръцете ми - 52 см, 1.2 кг.
Изображение

ВТОРНИК - 14 ЮЛИ 2009

След кошмарна десетдневка на проливни дъждове и гръмотевични бури, най-после времето се кротна.
Вчера дадох официална прогноза за няколко подходящи за риболов дни. :lol:

За да сваля от плещите си цялата морална и финансова отговорност, както и да избегна всякакви препратки към менте-астролога Лещански, се вдигнах рано-зарана да издиря къде са се покрили тупарлаците. Позагубих някой час в търсене и накрая ги спипах по къси бели шорти, които тутакси изпитах желание да накъсам. :lol: Активността в сутрешните часове беше убийствена, водата на моменти буквално завираше от атаките на глутница распери. Естествено при това ниво замятането беше възможно почти от челна стойка, а ваденето - с припълзявания през върбите, които за десет дни проливни дъждове бяха избуяли като амазонски папрати.
Както и да е за малкото време до работа отразих няколко разтърсващи удара с откачане и един успешно изкаран на брега.

59 см, 1.550 кг

Изображение

Изображение

За сводката, нивото при Русе покачва до 535 см, 22 градуса на водата и въздуха и почти пълен щил при 1016 mb :lol:
Водата е средно замътена, което обяснява празните удари.

ЧЕТВЪРТЪК - 16 ЮЛИ 2009

Обичайната кратка сводка: 534 см с леко понижение, 22 градуса на въздуха и водата при 1016 mb налягане.

По ред причини пропуснах вчерашния ден, ще споделя само, че вторник вечерта отново отидох да проверя каква е ситуацията и установих със сигурност промяната в графика на вечерния заход - твърдо до 21 ч и тъй като бях позакъснял след работа, успях да видя само как влака отминава. :lol:
Нахъсан от благоприятната прогноза станах много рано и на развиделяване вече замятах сред бухащите распери. Не след дълго имах първия лек удар, по-скоро почукване. На следващото замятане в същата точка пое мощно, изскочи няколко пъти над водата, после заби в дълбокото и накрая го взех в ръце. Идеално закован, захапал голямата предна тройка.

Распер 56 см, 1.420 кг
Изображение

Следващият удар беше на по-малък распер, потегли метър-два и се откачи. Раздразнен смених салмото със спинърбейт, заметнах няколко пъти и отново удар с моментално откачване. Реших, че проблемът е в малката кука на спинъра и отново поставих салмото. Имаше някакъв период на затишие и след час отново имах удар на голяма дистанция, силна съпротива, повеждане няколко метра и откачане. Направо се изнервих. Нямах никаква идея защо става така. Опитах цял арсенал от примамки без резултат и накрая отново поставих трила. Както се и очакваше, след няколко замятания удари отново. Меко казано удари, по-скоро повлече пръчката и ръката ми към дълбините без да мога да реагирам и само чувах как развива аванс. След няколко секунди успях да вдигна въдицата и с огън в кръвта наблюдавах как рибата отсреща огъва юнашки прът с тест до 56 гр. И в един момент линията олекна... :( Извадих примамката цяла без никакви поражения и десет минути гледах тъпо като пропуснал дузпа център нападател. Не можех да повярвам, че изтървах четири добри риби за нула време. Накрая реших, че е виновна задната тройка и я смених със същия размер като предната, но след дъжд качулка. Повече удари нямах.
Странна ситуация. Наистина водата беше доста мътна с видимост не повече от половин метър, а за последната риба подозирам, че е едър распер закачен някъде за тялото. Нямаше слуз по влакното, така че изключвам вероятността да е сом.
Аре довечера ще разберем... :lol:
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Давай давай ,късай им шортите
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

zografa написа:Давай давай ,късай им шортите
А ние да четем и да се учим :oops:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
tinko79
новобранец
новобранец

Мнение от tinko79 »

Наслука,и кажи каде да ги тарсим в тази висока вода.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Павка Павка,тея распери за нищо ги нямаш.Сигурно и си кръстил вече. :D
Продалжавай все така.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
logman
новобранец
новобранец

Мнение от logman »

Сеестра ти не остави риба в тоя Дунав бе :lol: :wink:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

ПЕТЪК - 17 ЮЛИ 2009

Прибирам се аз от разходка, отварям компютъра и яяяя... какво да видя? Днес не съм пускал снимки! :lol:

Та, ето го фоторасказът за вечерно/сутрешното ми приключение.
Пристигам като швейцарски часовник на уреченото място, където Капитан Куцаров вече е акостирал, натоварваме съкровищата и поемаме по Реката.
Изображение
Един параод ни гони, гони и тамън да ни сгази щурмана с ловка маневра му избяга... :lol:
Изображение
Поехме покрай острова, а там - местенца за чудо и приказ.
Изображение
Най-после стигнахме базовия лагер, където ни посрещна Капитан Корчев, временно изпълняващ длъжността пазител на бивака.
Изображение
Изгледа ни строго и поиска карти и билети за проверка, но след като отворих чантата със ледена бира омекна,
Изображение
а Капитан Куцаров върза гемията да не избяга...
Изображение
...и после падна преди да е пил. :lol:
Изображение
Както е видно от следващите снимки, бивакът е културно-битово място.
Има си огън.
Изображение
Брадва.
Изображение
Софра.
Изображение
И къща.
Изображение
Оставихме Корчев да приготви вечерята, а ние с Бисер отидохме на вечерен обход.
Изображение
"Ей тука са РИБИТЕ" - казва той.
Изображение
И така до залез слънце.
Изображение
После обратно в бивака, където цвърчаха рипките. :lol:
Изображение
СалаД-майстора.
Изображение
После какво сме яли и пили няма да разказвам, да не ви потекат лигите, а на заранта Капитан Корчев ме върна на Голямата Земя.
Изображение
Тъъъй, сега някой ще попита: "АМИ РИБИТЕ?"
Не се размина и без рибка. 57 см, 1.5 кг
Изображение
А успешната примамка е БАСДЕЙ NJ-85SW в силно "ацидни" цветове, както обича да казва Мунчо :D . Това е една чудесна 10 грамова играчка с изключителен полет и много стабилна игра дори в силно течение.
Изображение
За отбелязване е, пълния провал на салмо трила днес. Предвид високата ми позиция наблюдавах как няколко пъти расперът излиза от дълбините и заобикаля примамката без да я атакува. Поставянето на японеца реши битката в моя полза. :lol:

Поздрави на всички! :D
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Отново си перфектен .Браво и на капитаните :mrgreen:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Ах този ТИХ БЯЛ ДУНАВ... :prayer: :smt039 :smt023
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Поздравления.
Пробвайте ей тъй за идеята влачене срещу течението под островите и близо до външния им бряг.
Че не мог да го направя и ме е яд ама много :lol: :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павка,страхотни сте бе приятелю.Направо ви завиждам за прекрасната река.Тази пролет те пропуснахме но на есен ще ти идваме на гости :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Павка,страхотни сте бе приятелю.Направо ви завиждам за прекрасната река.Тази пролет те пропуснахме но на есен ще ти идваме на гости :drinkers: :drinkers: :drinkers:
:lol: :lol: :lol: Любе, тая година викам да се прехвърлим с лодките на необходимия остров и една седмица форса на рибите! Само МитеФ да не носи въдици, че напоследък много е задобрял... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”