Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Мач и шарански риболов ???
Модератор: Paublo_Eskobar
Тези ваглери се наричат слаидери!Приложението им е при пиболов на средна дистанция и голяма дьлбочина!Използват се мачове с прогресивен строи и се замахва плавно.Монтажьт е специален според дьлбочината и рибата която тьрсиш.Като цяло при замятане слаидера се стопира на основното утежнение а надолу имаш още 2-3 малки групи дропери.При мерене на дьлбочина махаш 1 сачма от основното и слагаш тежьк дьлбокомер на куката и мериш с него.Има много заплитания и трябват доста тренировки.Стабилни са при течение и вьлна на голчма дьлбочина! !УСПЕХ!
Благодаря за отговора, но аз май пак не разбрах 100%
Какво е мач с прогресивен строй, какво е тежък дълбокомер на куката( по голяма съчма или нещо което не знам). И как се борави ако ти трябва по голяма дълбочина? Има ли нещо по спецефично ако трябва СЛАЙДЕРА (научих още една неизвестна чуждица
) да е подвижен.
Извинявам се, но имам много въпроси
но нали за това са форумите

Какво е мач с прогресивен строй, какво е тежък дълбокомер на куката( по голяма съчма или нещо което не знам). И как се борави ако ти трябва по голяма дълбочина? Има ли нещо по спецефично ако трябва СЛАЙДЕРА (научих още една неизвестна чуждица

Извинявам се, но имам много въпроси

но нали за това са форумите

- barutchiata ©
- Администратор
Такааа.......Да предположим ,че си направил линиятя като си я утежнил точно така да ти се подава само червеното на плувката или бялото както си желаеш.Утежнениятя се слагат между двата вирбела през определено разтояние 20 см.и накрая имаш 40-50 см. повод.....нали така?Сега слагаш още едно утежнение на самия повод по средата....При това положение ако е по дълбоко плувката ти потъва и се скрива.Започваш да отпускаш бой докато ти се покаже върха на плувката толкова колкото си я нагласил в началото ,ако се показва повече значи на дъното лежат две съчми а не една.Играчката е докато нагласиш боя след това е песен

- barutchiata ©
- Администратор
Благодаря ти 
Разбрах много добре, даже съм натъкмил мача и един фидер и чакам само да спре да вали много и тръгвам.
Има 10 езера, някои от които са плавателни на не повече от 10-15 мин с кола от нас и ме тресе вече, но е 15 градуса и вали и гърми а с тоя карбон ме е шубе
.
Ако има нещо добро ше пусна снимки, а ако е много добро и клипче
.

Разбрах много добре, даже съм натъкмил мача и един фидер и чакам само да спре да вали много и тръгвам.
Има 10 езера, някои от които са плавателни на не повече от 10-15 мин с кола от нас и ме тресе вече, но е 15 градуса и вали и гърми а с тоя карбон ме е шубе

Ако има нещо добро ше пусна снимки, а ако е много добро и клипче

Няма ни клипче ни снимки 
Цял 5 часа ... мани мани ...
Доста е кофти това с намиране на дъното, сигурно трябва малко повече практика. И един час докато наглася линията.
Мерси на всички за съветите, като посвикна ше се похваля.
А живи и здрави и по ракийка ше писнем

Цял 5 часа ... мани мани ...
Доста е кофти това с намиране на дъното, сигурно трябва малко повече практика. И един час докато наглася линията.
Мерси на всички за съветите, като посвикна ше се похваля.
А живи и здрави и по ракийка ше писнем

Последно промяна от VGS на Пон Авг 28, 2006 8:06 am, променено общо 1 път.
Ако далбочината ти е до 5мт. използваи ваглери на MIDDY-BOMB WAGLER6.8+4gr.Монтажът е-вирбел-разстояние ваглер и половина,основно утежнение,50см,малък дропер+микро вирбел!Малкият дропер се слага за да ти отчита повдиганията защото микро вирбела не е достатъчен!Тези ваглери са доста разпространени и ги има в различни серии+?гр!Водисе по ОСНОВНОТО ПРАВИЛО 0.8гр по линията на 1мт.дълбочина!Не се отказваи,мач риболова е труден но тепърва ще разбереш за какво става дума.Търси си книжката"Мач риболов щека и болонезе" от КРАСИ ГОГОВ иИВАН ИВАНОВ!Тя ти е достатъчна като за .?.?.?-избрал си правилният ПЪТ!!

Със сигурност съм запален и предимно съм очарован от самия мач-прът, с ваглери ловя от много време, но не по предназначение а просто като подвижна плувка и цялото утежнение винаги ми е било на 40-50см от куката и не ми се е налагало да глася за повдигане, то ваглра направо се изправя

Може ли да ми обясниш примерно за този ваглер 6.8+4gr колко утежнение, оснеоно и колко при вербела преди повода в грамове се слага. Трябвами да се ориентирам по добре да не се мъча на гьола 30 мин.
Интерсно ми е как и колко трябва да е долното утежнение така, че да мога да отчитам повдигане поне 2-3 см.
И от каде в София мога да си купя добри ваглери ?
Благодарности !!!
Първо-да си правиш баланси на ваглери на язовира е загуба на време!Ти си отишъл там да ловиш риба,а не да се занимаваш с глупости!Балансите на ваглерите се правят в къщи в прозрачен тубос от пръчка,почистена луминисцентна пура или друг подходящ съд.Там идеално се вижда какъв дропер ти трябва за да усетиш повдиганията.След това си навиваш монтажа на совалка, надписваш я и си готов!Ваглери на MIDDY има да речем при Иваило-"Маисторски риболов" с/у Пирогов. Те внасят и други ваглери,а има имного аксесоари за мач риболов!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
за линията
Здравейте на всички, та аз съм аболютно нов във риболова въобще(не само с мач).
искам да попитам 1 2 или повече въпроса.
1 Що е тва дропер?
2 Какво е това микро вирбел като стандартните с кукичка или по различен?
3 Вярно ли е че се слага вирбелче и на самия ваглер щото аз си ползвам неговия водач?
Еми твае пак се извинявам за сигурно елементарните въпроси ема който не пита не намира. Благодаря предварително Наслука на всички.

1 Що е тва дропер?
2 Какво е това микро вирбел като стандартните с кукичка или по различен?
3 Вярно ли е че се слага вирбелче и на самия ваглер щото аз си ползвам неговия водач?
Еми твае пак се извинявам за сигурно елементарните въпроси ема който не пита не намира. Благодаря предварително Наслука на всички.
Re: за линията
Пловдивската школа е на прилично ниво!Защо не прескочиш до някои от магазините!Ако там те одрежат прочети малко списания и ако пак нищо не ти е ясно пак се върни тук!
Как се утежнява ваглер примерно 12+1 . Кто го топна в лампата
, се показва 1см над водата, по точно на 1см от цветната част(общо 3 см ), много ми е чудно при това положение дори и с минимално утежнение по нинията как могат да се засекът повдиганията.
Дано да имате идея иначе го мятам в кофата за боклук
, язък за 6лв 

Дано да имате идея иначе го мятам в кофата за боклук

- barutchiata ©
- Администратор
Има ваглери които могат да се регулират.Развиват се отпред и имат пластинки които и колкото искаш можеш да сваляш или поставяш.По този начин можеш да компенсираш като поставяш повече дропери по линията.Защото ако ловиш на 8-10м дълбочина и си само с два дропера на линията има да чакаш докато легнеш на дъното.Батка трябва да напрайм един риболов заедно за да ти светне повече кое как.