Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Къде и какво около Сливен и региона?
Модератор: sapuna
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Къде и какво около Сливен и региона?
Здрасти на всички.От Сливен съм и бих искал да попитам кво става,някой има ли инфо в момента къде кълве нормално.Имам навика да ходя по Тунджа ама нещо тази година положението е трагично.Дълго отсъсътвах от града и успях едва за лятото да се поприбера малко,на бързо оправих билети,едно друго и викам айде за риба.Да ама не.В региона на Крушаре и Желю Войвода където по принцип ловя ситуацията не е за разправяне.Единственото което чат пат се обажда е дребен костур.По баластриерите наоколо също е така.Та въпросът ми е ако някой знае на около къде може да се лови нормално риба и е от региона да сподели ако му се занимава.Ясно,че на Жребчево чат пат дава,понеже колегите които ходят остават много доволни,ама поради естеството на работата ми не мога да пътувам на далеч и си позволявам еднодневни излети в района.Та благодаря на всички озовали се и НАСЛУКА.

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Колко си Биг не знам ама тази година наистина положението е ТРАГИЧНО.На Жребчево цяло лято дава много риба но дребна.В сравнение с миналата направо е трагико,много каракуда но шепичка,платиката почва от същата големина та до един лакът ама тук таме.Така че ни остава само излета.И ако той е с добра компания пак всичко е шест.
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колко съм Биг е дискусия за друг форум
А относно рибата,не помня друга толкова слаба година (поне за местата където ловя аз).От 12 години не помня такова нещо.То верно,че и бракониерите стават все повече ама все пак...Ходих тази седмица на микроязовира до село Чокоба,там по принцип рибата като реши кълве и понякога илизат едри каракуди,но водата сега е спаднала около метър и половина заради това че язовира се намира до самото село и всички хора си поливат градини,люцерни и т.н точно от там.Тази седмица излета беше повече от отчайващ.В 5 сутринта бях там,рибата не кълвеше нито покрай шавара до брега,нито навътре на дъно,нито на вътре на мач,пренебрегвайки скъпите захранки и без да се интересува от разнообразната стръв и методи.Резултатът беше 2 малки каракудки,3-4 костурчета и десетина слънчевки.
Дано времето да позахланее и да се разкълве щото иначе ко ще праим 

-
- кандидат преподавател
отговор
здравеите и от мен колеги.искам да дам и аз малко инфо.на ме4каревската дупка тази коиато е с боклуcите((минава се прес селото)дава прили4ни каракуди но само на cаревиcа инфото е приасно от миналато седмиcа.наслука
село Черница
Водоема е платен, предимно шаран (аз поне само това хванах) - около кило и нещо до две и половина може да излезе.
Водоема - приятно място, най-добре дава на стената, на около 10 метра навътре на плувка (стръвта опряла на дъното), млечна царевица. Обажда се и на тежко (дъно), но пак не много навътре. Може и някое буфало да излезе, но според мен е грешка в зарибителния материал, не е нарочно. Шарана го таксуват 2 лева килото
Селото - от Петолъчката нагоре в посока Жеравна, после надясно за Сунгуларе, след Сунгурларе направо до село Черница (май беше второто), в самото село след центъра направо, после наляво (пада се малко нагоре) на триъгълното уширение надясно и само направо и стигаш язовира.
Наслука
Водоема - приятно място, най-добре дава на стената, на около 10 метра навътре на плувка (стръвта опряла на дъното), млечна царевица. Обажда се и на тежко (дъно), но пак не много навътре. Може и някое буфало да излезе, но според мен е грешка в зарибителния материал, не е нарочно. Шарана го таксуват 2 лева килото
Селото - от Петолъчката нагоре в посока Жеравна, после надясно за Сунгуларе, след Сунгурларе направо до село Черница (май беше второто), в самото село след центъра направо, после наляво (пада се малко нагоре) на триъгълното уширение надясно и само направо и стигаш язовира.
Наслука
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги днес пообиколих доста около Сливен,така да се каже на проучване.Сутринта в 5:30 бях на микроязовира край с.Чокоба.Водата паднала още.Като цяло изглеждаше доста трагично,дори не пуснах въдиците.От там се "пуснах" към Мечкаревските дупки,но нещо рибата не беше решила да се храни.Слънчевките преобладаваха пред костура и каракудата.Почти се бях отчаял но решихме да се разходим по Тунджа в района между селата Самуилово и Крушаре.За моя приятна изненада рибата си даваше доста прилично и в периода от 11-15 часа с брат ми изпълнихме нормата и решихме да се прибираме.Даваше иключително бабушка и доста едър уклей.Обади се и прилична каракуда,няколко кефала и една гърбавица.Удариха няколко не лоши кустура на дъно,като очевидно предпочиташе едрият земен червей пред рибката (виолетка).Бабушката и уклея даваха предимно на бял червей,който този ден беше по резултатен дори от пинките.Дано инфото е било полезно.Наслука на всички.