класьор за поводи за бомбарда

Модератор: sapuna

elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

класьор за поводи за бомбарда

Мнение от elektronchika »

здравейте! интересно ми е какви класьори използвате за съхранение на поводи за риболов с бомбарда, тъй като те са доста по-дълго от обикновените поводи. Аз мислих но нищо не ми дойде в главата. Наслука!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Re: класьор за поводи за бомбарда

Мнение от Local »

Аз ги съхранявам на 12см совалки, като на всяка совалка навивам по 2 повода , мисля че 5-6 совалки с намотани на тях 10-12 повода са достатъчни за риболова, а пък за следващия сядаш и си ги навързваш пак. :)
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Аз въобще не ползвам такива неща. Нося си ролка с корда 0,125мм и една "костенурка" с кукички различни размери. Връзвам на място ако е необходимо.Като време е все същото,пък и да има разлика,то тя е с 10-15 сек. Все пак не бързаме чак толкова. :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

аз ползвам нещо като траба но от текстолит с канали (10) в нея и дупки за да се закачат куките
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Аз си реших същия казус - така. За дългите си поводи, (за фидер и бомбарда) използвам обикновен класьор за поводи на JVS, само, че в микропорестата гума от горната страна съм забил къси карфици с големи цветни глави. Закачам клубчето на повода на пластмасовото гребенче в долният край на класьора, минава зад главичката на карфицата, пак през гребена и така колкото пъти реша. Полезната дължина на класьора е 34 сантиметра. Значи можеш да направиш повод с дължина кратна на 34 - 68, 1.02, 1.36, 1.70 т.н.

Изображение
Прощавай за лошото качество на снимката, но колкото за случая ще свърши работа. Дано да съм ти полезен.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”