Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Камчия, Пода - 18.07.09
- Motorski
- ще става разбирач
Камчия, Пода - 18.07.09
Жега.
Тръгнахме в 5:00. Преди моста на Пода точно свихме вляво и карахме докато влезем в гората и оттам до реката. Много красиво. И като за там - доста чисто. Все пак до колкото ми е известно май до скоро е било резерват. Подхранихме с разкиснат хляб+царевично брашно+бисквитена галета+кастери (по дяволите ванилията!). И се започна. Конкретно за Камчия с каквото впечатление съм останал през годините е, че каракудата кълве много по "френски", много фино, елегантно, абе да ти скъса нервите направо. И днес по същия начин. Нападна ни един дребосък - кефалчета, каракудки, мъздружки (липсваше уклеят в цялата работа?!?) и по между им по някоя по-едра каракуда. И през цялото време рибата в реката скача, играе, прави чунгулбиши из водата, а на куките никаква я няма. Мъчехме на бял и на торен червей. Едно рибе го къпахме цял ден ама следа от хищник - йок! Гроздът торни червеи (предназначен за някой митичен сом) беше опоскан от дребосъка. Липсваха даже редовните сомчета дето не знаеш сом ли е или попче. Към обяд решихме да не палим огън в гората и се преместихме от дясната страна на моста. Шишове-мишове, цър-пър, джъз-бъз - хапнахме и продължихме с риболова. Историята се повтаря - от захранката през дребосъка до единичните случаи на нещо по-така. Най гнусното в буквален и в преносен смисъл беше когато баща ми закачи от дъното един парашут пълен с дребни рибки - някои полу-разложени, някои живи.
Аман от парашутисти драги зрители!
Та от дясната страна на моста са корегирали нещо коритото, десният бряг прилича на изкуствен канал - насипана е пръст, храсти няма, но боклуци и на двата бряга - обилно. По едно време се появиха двама батковци (с оранжеви тениски на някаква фирма за бани - ако се познаят тук да свирнат
), които споделиха, че местните туземци препоръчват белена сладка царевица - нещо, за което не бяхме подготжени (по дяволите ванилията!). На отсрещният бряг се появи един чичко дето ни разпита как върви и се оплака от излета си на яз. Цонево от същия ден. Както каза той - "От 2:00 сутринта, под Дебелец, на погребите - цял ден - нищичко, ни на леко, ни на спининг". Та както започнах - ЖЕГА! Явно не само ние едвам дишаме в това време... но явно няма неподходящо време за някои неща...
И това е общо взето - един хубав ден за българската демокрация без особено много риба, но с преобладаваща приятната емоция, че е прекаран на зелено сред природата. Време е за една студена бира!
Тръгнахме в 5:00. Преди моста на Пода точно свихме вляво и карахме докато влезем в гората и оттам до реката. Много красиво. И като за там - доста чисто. Все пак до колкото ми е известно май до скоро е било резерват. Подхранихме с разкиснат хляб+царевично брашно+бисквитена галета+кастери (по дяволите ванилията!). И се започна. Конкретно за Камчия с каквото впечатление съм останал през годините е, че каракудата кълве много по "френски", много фино, елегантно, абе да ти скъса нервите направо. И днес по същия начин. Нападна ни един дребосък - кефалчета, каракудки, мъздружки (липсваше уклеят в цялата работа?!?) и по между им по някоя по-едра каракуда. И през цялото време рибата в реката скача, играе, прави чунгулбиши из водата, а на куките никаква я няма. Мъчехме на бял и на торен червей. Едно рибе го къпахме цял ден ама следа от хищник - йок! Гроздът торни червеи (предназначен за някой митичен сом) беше опоскан от дребосъка. Липсваха даже редовните сомчета дето не знаеш сом ли е или попче. Към обяд решихме да не палим огън в гората и се преместихме от дясната страна на моста. Шишове-мишове, цър-пър, джъз-бъз - хапнахме и продължихме с риболова. Историята се повтаря - от захранката през дребосъка до единичните случаи на нещо по-така. Най гнусното в буквален и в преносен смисъл беше когато баща ми закачи от дъното един парашут пълен с дребни рибки - някои полу-разложени, някои живи.

Та от дясната страна на моста са корегирали нещо коритото, десният бряг прилича на изкуствен канал - насипана е пръст, храсти няма, но боклуци и на двата бряга - обилно. По едно време се появиха двама батковци (с оранжеви тениски на някаква фирма за бани - ако се познаят тук да свирнат

Re: Камчия, Пода - 18.07.09
Представям си ако бе хванал и повечко риба, какъв репортаж щеше да вкараш
Поздравления за излета, описанието и готината снимка (онази с листото)

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- сериозен играч
Правят любов на сянка,то в тия жеги

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
добър риболов
-
- вече хвърля и на тежко
Разходил си се , браво . Много си я харесвам и аз Камчията , ама моста на Пода стана абсолютна цигания - мръсно колкото си иска . Отидем , изчистим си едно място - следващата събота е същата мацаница .Чистим си друго и така. Похвалното е , че тук -там засичам момчета които също правят уборка , но засега 50 чистят, 500 осират - както навсякъде .
На тая белената царевица местните ... вадеха едни шаранета ,кило - кило и нещо по техния окомер , 300 - 500 грама според мен , ама да знаеш как им се кефят и с каква скорост ги прибират в торбичките .....
На тая белената царевица местните ... вадеха едни шаранета ,кило - кило и нещо по техния окомер , 300 - 500 грама според мен , ама да знаеш как им се кефят и с каква скорост ги прибират в торбичките .....
- Motorski
- ще става разбирач
Ами има ли 30 санта шарана са в пълното си право да го задържат... колкото за оборките - не ми се говори. В продължение на близо година посещавахме този участък и събирахме чуждите боклуци. То няма смогване 
И да добавя нещо - тамошната каракуда е най-вкусната която съм ял.

И да добавя нещо - тамошната каракуда е най-вкусната която съм ял.

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Поне някой да се погрижи за стръвта.(белия)

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво за излета!
Винаги ми е било трудно да ловя там на плувка заради гадното течение. Страх ме е като подхраня дали захранката отива на майната си от течението и за това почти винаги не подхранвам и следователно нямам резултат.
Винаги ми е било трудно да ловя там на плувка заради гадното течение. Страх ме е като подхраня дали захранката отива на майната си от течението и за това почти винаги не подхранвам и следователно нямам резултат.
Браво, Брат ми!
ПП
То и тука жега... ама река, риби и "мишове" йок...
Но ще дойде "дъ дей дет невър камз"

ПП
То и тука жега... ама река, риби и "мишове" йок...

Но ще дойде "дъ дей дет невър камз"

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Уникален вкус, потвърждавам!...Motorski написа:И да добавя нещо - тамошната каракуда е най-вкусната която съм ял.

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Motorski
- ще става разбирач
Ами то ние всеки път импровизираме, но като цяло се стрмим като хвърлим на 2-4 метра настрана, при не моного силно течение облакът да е пред и около насfelippemassa написа:Браво за излета!

тия дни с баща ми половихме на плувка там
вчера от 9 до към 14ч, 2кг едър уклей и 3 таранки
днес от 8 до 13ч, пак толкова уклей
ловим на отсрещния бряг, на изтичане
дълбочината о/у 0,5м
малко захранка 1:1 някаква универсална и галета
кълва целодневно, стига да имаш желание да ги ловиш
дълбочината о/у 0,5м

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От страната на Варна или от страната На Бургас?Javor написа:тия дни с баща ми половихме на плувка там
дълбочината о/у 0,5м
С каква въдица- директен или?
Защото аз имам само фидер и една гега 6 м.
отстрана морето, южния бряг
на мач 4,2м лових
най добре мач или болонеза о/у 5м
трябва да е лек и бърз прът, за да може да ги засичаш
основно влакно 0,12
за стръв пинки
на реката има места с голяма дълбочина край брега,
там може да ги ловиш и на директен в "краката си"
но трябва да се пази тишина и да няма много движение край брега
на мач 4,2м лових
най добре мач или болонеза о/у 5м