Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Специалните чепарета!!!
Модератор: sestrata
-
- сериозен играч
Ходих до магазина и Тони се съгласи да приема поръчки на телефон , но не очаквайте чудеса защото трети ден денонощно прави такива чепарета и кръв му капе от пръстите. Засега цената му е 8 лв.
Телефоните са 052 611213 и 0898608756.
Още малко инфо за тези чепарета. Вчера както казах направихме успешен риболов с Хемингуей на карагьоз. В морето още от 11 часа беше и нашия колега Тошко. Тошко беше взел със себе си познат на магазинера Тони който е ловил на флуокарбоново чепаре. Доколкото знам Тошко е бил и той с такова но беше съкрушен. Хванал е 5-6 карагьоза срещу 50-60 на колегата му. Сега тошко ни предава ни приема и се кълне да не взема повече този човек в лодката си.
Извода който аз си правя е че е от значение и перушината и затова като поръчвате казвайте само чепаре за сафрид или за карагьоз, Тони знае вече какво перо да сложи.
Телефоните са 052 611213 и 0898608756.
Още малко инфо за тези чепарета. Вчера както казах направихме успешен риболов с Хемингуей на карагьоз. В морето още от 11 часа беше и нашия колега Тошко. Тошко беше взел със себе си познат на магазинера Тони който е ловил на флуокарбоново чепаре. Доколкото знам Тошко е бил и той с такова но беше съкрушен. Хванал е 5-6 карагьоза срещу 50-60 на колегата му. Сега тошко ни предава ни приема и се кълне да не взема повече този човек в лодката си.
Извода който аз си правя е че е от значение и перушината и затова като поръчвате казвайте само чепаре за сафрид или за карагьоз, Тони знае вече какво перо да сложи.
- HEMINGUEI
- ще става разбирач
Ей ИНТРИГОДели написа:Heminguey, ти искаш само ти да ловиш с такова чепаре. Няма да стане. Вече всеки може да си поръча в магазина на Тони и Андрей над спортна зала. Чепарето за което споменах е направено от тях и работи.

Който може хваща!
- Михалич
- ще става разбирач
Свързах се с хората - с Тони - много натоварени - голям наплив!
Нека, нека! Който го може го може!
Че се разбрахме да се чуем на 30.08 - ако евентоално нещо може да стане или някой се откаже.
Найстина голям тормоз било да се правят - мъки!
Е, каквото - такова.
Пак благодаря Дели.
Нека, нека! Който го може го може!

Че се разбрахме да се чуем на 30.08 - ако евентоално нещо може да стане или някой се откаже.
Найстина голям тормоз било да се правят - мъки!

Е, каквото - такова.
Пак благодаря Дели.
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
За чепаретата от флуорокарбон е истина! Говорих с клиент на Тони който ги е ползавал и е ловил букет от сафрид и карагьоз даже и 4 циганки.
Изпратих мои познат от Варна до магазина на Тони и Андрей, там било лудница от клиенти и обидени които не могат да се докопат до чепаретата. Все пак МИ ВЗЕЛИ ПОРЪЧКАТА ЗА КРАЯ НА ДРУГАТА СЕДМИЦА. Късмет и на другите желаещи!!!
Изпратих мои познат от Варна до магазина на Тони и Андрей, там било лудница от клиенти и обидени които не могат да се докопат до чепаретата. Все пак МИ ВЗЕЛИ ПОРЪЧКАТА ЗА КРАЯ НА ДРУГАТА СЕДМИЦА. Късмет и на другите желаещи!!!
-
- сериозен играч
добре ги обсъдихте тия чепарета...мед ми капе да ви слушкам само....но : никой не каза нищо за размер на куките и какви са ???
я да чуем къде е истината ?
6ца ли...8ца ли ??? модел на куки който слага Тони ???
гледам днес в централния склад на Шекспир в София...едни пера и ламета се подмятат....не е истина ви казвам...всякакви !!!
награби ги един пич и хукна на някъде...не говоря за малки количества....а за добри такива ???
щпули та шпули
я да чуем къде е истината ?
6ца ли...8ца ли ??? модел на куки който слага Тони ???
гледам днес в централния склад на Шекспир в София...едни пера и ламета се подмятат....не е истина ви казвам...всякакви !!!
награби ги един пич и хукна на някъде...не говоря за малки количества....а за добри такива ???
щпули та шпули
Господ може всичко чада мой !
- Local
- учете се от него
Т'ва според мен си е мижи да та ядим... ама айде , все едно тук по Поморие Несебър или надолу рибари ползват такива чепарета... това не им пречи да взимат по 4-5кг сафрид или вече и някой друг зарган , пък морето бъка от циганка.
Възможно е да има някъф ефект ама чак пък толкожа , в култ го издигнахте
. За куките Mustad e ясно серията е 1799 , има едни които са с много издължено рамо , серията им е 1982ID и са перфектни за чернокоп , няма загуби на куки. А относно Флуоро карбона верно не прави груб възел като обикновения монофил , ама все пак, истината е в ламетата и в правилно подбраната шарка и смес от тях, сафрида атакува ламетата, а когато го има много чепарето ако ще с 0.30 поводи да е не би му направило впечатление.
Дели като ходиш до Турция вземи си ламета на Erma или Albastar , 6-7 лева е пакета , имаме ги в магазина , и наистина си заслужават , страхотни чепарета стават.
а сега за влакното от флуорокарбон , а дали наистина ви слагат такова влакно . пипнете Tubertini Gorilla UC-4 , която се води флуорокарбон и обикновен монофил , някаф Lazer Special Mare и ми кажете има ли разлика?
Възможно е да има някъф ефект ама чак пък толкожа , в култ го издигнахте

Дели като ходиш до Турция вземи си ламета на Erma или Albastar , 6-7 лева е пакета , имаме ги в магазина , и наистина си заслужават , страхотни чепарета стават.
а сега за влакното от флуорокарбон , а дали наистина ви слагат такова влакно . пипнете Tubertini Gorilla UC-4 , която се води флуорокарбон и обикновен монофил , някаф Lazer Special Mare и ми кажете има ли разлика?

Клавиатура риба не лови!!!
- SILVESTER
- ще става разбирач
съгласен съм с Local,и според мен тайната е в ламето,да речем че и куките,ама чак във влакното,малко ме съмнява рибата да разбере дали е флуорокарбон при положение че настървено гони ламето.А относно Флуоро карбона верно не прави груб възел като обикновения монофил , ама все пак, истината е в ламетата и в правилно подбраната шарка и смес от тях, сафрида атакува ламетата, а когато го има много чепарето ако ще с 0.30 поводи да е не би му направило впечатление.
-
- сериозен играч
Хмммм...
...язека тук думата я неам....само да вметна че Флуоро карбона не се вижда под вода...или поне така се казва...
ако това спомага и евентуално здравинката му ??? иначе друго негово значение
незнам ....за куките вероятно е адски важно...големина итн ? Но най важно за мен си остават перцата от ламе....цветовата комбинация 
ако Тони е уцелил съчетанието...свеждам тихо главица
според мен не бягайте от цена а тествайте...това е начина...точно като Делито и Хемингуея....
сравнението...в една лодка двама с два модела.....само тогава пасажа от долу е един и ще се разбере лесно за кво иде реч !!!
успех ви желая в теста и пишете за резултатите...това е важно за всички ни!
докато не премине многократно тоя тест никой няма право да плюе и да слага етикет през очите на съмнението

ако Тони е уцелил съчетанието...свеждам тихо главица

според мен не бягайте от цена а тествайте...това е начина...точно като Делито и Хемингуея....
сравнението...в една лодка двама с два модела.....само тогава пасажа от долу е един и ще се разбере лесно за кво иде реч !!!
успех ви желая в теста и пишете за резултатите...това е важно за всички ни!
докато не премине многократно тоя тест никой няма право да плюе и да слага етикет през очите на съмнението

Господ може всичко чада мой !
Не случаино мухарите използват флуорокарбон за край на линията!Освен комбинацията от ламе и перушина/+ задължителните зелени флуо-топчета/,от изключително занчение е и влакното! Това го знам от познати използвали същите ламета, но без флуорокарбон. Успоредно с тях някой /с лодка Тутраканка/в два поредни дни е размазвал рибата-циганка и сафрид, вчера и днес - на Траката и срещу Евксиноград.Със сигурност ми казаха ,че чепаретата му са от магазина до Спортна зала.
-
- сериозен играч
Разбирам скептиците. Истината казват се раждала в спора, обаче истината е жестока - сафрида когато е капризен иска скъпо чепаре. Ох как боли като ти го гризне циганка или чернокоп. Представяш си как ти потъват скъпите кукички барабар със скъпите ламенца и карбончета и преглъщаш на сухо все едно не си пил вода 2 дни.
В събота влязох с един скептик на име ПАЛАМУДОВ който не се бута при Тони за чепаре и след като звяр ми преряза майката на флуокарбоновото чепаре през средата му дадох останалите 5 куки да си ги сложи накрая на неговото чепаре. Резултата го удиви. Закачаше предимно на последните 5 куки.
В неделя пък бяхме на Калиакра с Хемингуей и след като загубих още едно флуокарбоново чепаре сложих да пробвам едно антикварно от перушина . Чепарето съм го купил преди година две от 70 годишен ахтополски майстор. Въпреки че по някой куки нямаше пера, по други по един косъм 2мм и куките бяха ръждясали , за ужас на журналиста тази ахтополска "карбонка" ловеше наравно с неговото. Аз дори си мисля че хващаше повече!!!
Още един довод в полза на скептиците. Имам едно друго старо чепаре с много големи и твърди бели косми като от четка за бръснене, ръждясали вече куки , поводи 0.30 и майка 0.35 и с него понякога имам много добри успехи .
За куките които слага Тони мога да кажа че са 8-10 номер гамахацу или мустад но и двата вида не са най подходящия модел защото често рибата се откача, а тези двамата за които сте чули ,които са ловили на Траката циганки , сафриди и карагьози са Тошко и Дидо които след като придумах Тони да прави чепарета от флуокарбон бяха от първите след мене които си прижалиха левчетата.
Извода е че където и да е истината все удря през джоба на бедния рибар и влиза в джоба на находчивия магазинер.
В събота влязох с един скептик на име ПАЛАМУДОВ който не се бута при Тони за чепаре и след като звяр ми преряза майката на флуокарбоновото чепаре през средата му дадох останалите 5 куки да си ги сложи накрая на неговото чепаре. Резултата го удиви. Закачаше предимно на последните 5 куки.
В неделя пък бяхме на Калиакра с Хемингуей и след като загубих още едно флуокарбоново чепаре сложих да пробвам едно антикварно от перушина . Чепарето съм го купил преди година две от 70 годишен ахтополски майстор. Въпреки че по някой куки нямаше пера, по други по един косъм 2мм и куките бяха ръждясали , за ужас на журналиста тази ахтополска "карбонка" ловеше наравно с неговото. Аз дори си мисля че хващаше повече!!!
Още един довод в полза на скептиците. Имам едно друго старо чепаре с много големи и твърди бели косми като от четка за бръснене, ръждясали вече куки , поводи 0.30 и майка 0.35 и с него понякога имам много добри успехи .
За куките които слага Тони мога да кажа че са 8-10 номер гамахацу или мустад но и двата вида не са най подходящия модел защото често рибата се откача, а тези двамата за които сте чули ,които са ловили на Траката циганки , сафриди и карагьози са Тошко и Дидо които след като придумах Тони да прави чепарета от флуокарбон бяха от първите след мене които си прижалиха левчетата.
Извода е че където и да е истината все удря през джоба на бедния рибар и влиза в джоба на находчивия магазинер.