Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

сом на марица
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: сом на марица
То така мога да кажа и аз да си виждал сом в морето за това влизам в язовира да го стрелям.Ама не го правя защото има правила който трябва да се спазват.Въпрос до морал както го каза ама май не му знаеш значението.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Като стане 21.00 вадиш пръчките и не гасиш огъня купона може да продължи и без да са в ъв водата въдиците.
-
- ще става разбирач
знам му аз значениети и не ми обяснявай на мен за морал щот не аз или др като мен колеги сасипват рибата с въдиците ,намери ми някой в този форум да се е похвалил с колосален улов през ноща...нямаако има такъв няма да пише тука ами на brakonieri.com ,така че стига вече глупости...а ако искаш сом си вземи въдица.Айде със здравеgmurkacha написа:То така мога да кажа и аз да си виждал сом в морето за това влизам в язовира да го стрелям.Ама не го правя защото има правила който трябва да се спазват.Въпрос до морал както го каза ама май не му знаеш значението.
- sandy
- ще става разбирач
Ами колега, че ме намесваш...............да ти кажа предпочитам да си ловя рибата с въдицата, да успея да я надхитря и да я накарам да избере точно моята примамка и накрая да клъвне на мен и като клъвне да има някакъв шанс, да има борба, а не като теб да се дебне рибето от известно разстояние и да го гърмиш с харпуна.........е приятелю аз това не го разбирам, какъв шанс има пронизаната риба?gmurkacha написа:Колега sandy и на нас подводните риболовци ни се иска да стреляме в вътрешните водоеми но не го правим(поне съвестната част от нас).На всеки му се иска да вади големи риби ама трябва да се прави според закона.Заради това мислене което ти налагаш сме на този хал щом другите правят това аз защо да не го правя.Заради хора като теб сме на това деридже а имено беззаконие и безхаберие.В държавицата ни както я наричаш има много такива дребни душици като теб който гледат само собствения си кеф и друго не ги интересува.Има правила(закони)който трябва да спазваме и тогава ще сме добре като белите жора на запад а и на изток.Не сме центъра на света!!!
Ако за такъв морал ми говориш, моля да се спреш!
И не ми казвай, че за такива като мен държавата е на това дередже...........да ти кажа предпочим да съм на нощен излет, а не като някой други да се качвам пиян в колата и да мета хора по улиците и т.н, да не изреждам хиляди примери. Примерно ти може да си от тези нали.......... ?
Ти си убеден в нещо аз в друго!!!
И последно, точно ти който не оставяш шанс на рибата и така "хуманно" я ловиш, не трябваше да изказваш мнение, как аз вредя на рибното богатсво.
Извинявам се ако съм засегнал някой.
п.п.
Хубаво е да се създаде тема примерно " за или против нощния риболов" и всеки да си изкава доводите, че за пореден път разсипахме тема на колега.
По този въпрос имам доста да се изказвам, а съм сигурен, че и доста колеги също имат.
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
-
- и господ не е толокова добър
Закона е за всички.Гаден е, не е правилен, но е такъв.Аз също ловя вечер, но пускам рибите.Разликата е огромна,защото ако не ловиш вечер, няма да хваниш и рабата ще живее.При мен и в двата случая, живее
Това е като да караш без колан, има опасност само за теб, но ако караш с превишена скорост, застрашаваш околните.В двата случая нарушаваш закона, но........

Това е като да караш без колан, има опасност само за теб, но ако караш с превишена скорост, застрашаваш околните.В двата случая нарушаваш закона, но........

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много ме радват хора като теб с такива изказвания.Голяма част от хората си мислят че се отва в магазина,купува се харпун ,неопрен ,маска, шнорхел и плавници,обличаш се влизаш и стреляш тя рибата в водата стои вързана.Рибата по която стрелям я виждам и си преценявам по коя стрелям.В морето и ми е разрешено да практикувам този спорт и там го правя.Написано е в закона че не мога да го правя това в реките и язовирите и не го правя.Преди няколко дни се заформи един хубав спор в една тема в която много бяха оплюти харпунджийте ,но като гледам как някой риболовци спазват правилата на брега,май че трябва да се стегнат редиците първо там а след това да се разисква кое е редно под вода и кое не е.А и хора който не са поглеждали и с маска дори под вода ми се струва че трудно могат да изказват мнение.Що се отнася до това с въдиците аз също съм рибар и не пропускам удобен случай но винаги е в рамките на закона.sandy написа:да ти кажа предпочитам да си ловя рибата с въдицата, да успея да я надхитря и да я накарам да избере точно моята примамка и накрая да клъвне на мен и като клъвне да има някакъв шанс, да има борба, а не като теб да се дебне рибето от известно разстояние и да го гърмиш с харпуна.........е приятелю аз това не го разбирам, какъв шанс има пронизаната риба?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да ловиш, ама като гледам снимките и разказите към тях е все на места където е разрешено(на платено).snegk написа:Закона е за всички.Гаден е, не е правилен, но е такъв.Аз също ловя вечер, но пускам рибите.Разликата е огромна,защото ако не ловиш вечер, няма да хваниш и рабата ще живее.При мен и в двата случая, живее![]()
Последно промяна от gmurkacha на Вто Юли 21, 2009 12:16 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
не мога да разбера защо трябва да се обсъжда дали нощния риболов трябва да бъде забранен или не - към момента това си е бракониерство и това е...и какво значение има дали ще пускаме рибата...през ноща нямаш право да ловиш и край...по същата логика можем да не спазваме и забраната през размножителния период - ще си ловим и ще си я пускаме...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много точно колега.Само по платените където разрешават мойе.milo69 написа:не мога да разбера защо трябва да се обсъжда дали нощния риболов трябва да бъде забранен или не - към момента това си е бракониерство и това е...и какво значение има дали ще пускаме рибата...през ноща нямаш право да ловиш и край...по същата логика можем да не спазваме и забраната през размножителния период - ще си ловим и ще си я пускаме...
-
- и господ не е толокова добър
Дал съм ти пример,ако имаш мозък ще го осъзнаеш.milo69 написа:не мога да разбера защо трябва да се обсъжда дали нощния риболов трябва да бъде забранен или не - към момента това си е бракониерство и това е...и какво значение има дали ще пускаме рибата...през ноща нямаш право да ловиш и край...по същата логика можем да не спазваме и забраната през размножителния период - ще си ловим и ще си я пускаме...
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.