Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Знаете ли някакви особености при оглед от
Модератор: dantho.mihov
- maycal
- ще става разбирач
Знаете ли някакви особености при оглед от
страна на оценители-застрахователи на пострадала лека кола?...Днес шофьора на един бус Форд Транзит ми отне предимство на регулирано със знак кръстовище(в София), и резултата е, че на на буса му няма почти нищо, а моята кола (Фиат Пунто) е със много потрошена предница, и не е в движение-явно има и изкривена греда, защото скоростите се наклониха на дясно. Имам протокол от КАТ, в който е отразено, че виновен е другия шофьор, и утре ще се свързвам с ДЗИ.
Знаете ли каква е процедурата за оглед от техен оценител, при положение, че колата не е в движение (стои близо до кръстовището -в София е случката) ? За какво да настоявам при огледа..., пред ДЗИ, за какво да внимавам!??
Напоследък егати късмета-преди десет дни ми откраднаха колелото, сега пък-катастрофа...но можеше и да е много по-зле!
Благодаря (за вниманието и евентуалните съвети)!
Знаете ли каква е процедурата за оглед от техен оценител, при положение, че колата не е в движение (стои близо до кръстовището -в София е случката) ? За какво да настоявам при огледа..., пред ДЗИ, за какво да внимавам!??

Напоследък егати късмета-преди десет дни ми откраднаха колелото, сега пък-катастрофа...но можеше и да е много по-зле!

Re: Знаете ли някакви особености при оглед от
Мойта "Гражданска" (обаче е в Евроинс) включва и извозване с пътна помощ на СБА.
Та обадих се , дойдоха (след няколко часа) , натовариха ме и ме извозиха до офиса на застрахователя да описва щетите...
Та обадих се , дойдоха (след няколко часа) , натовариха ме и ме извозиха до офиса на застрахователя да описва щетите...

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- научил се да хвърля
отиваш при застрахователя бутни му 20 30лв итой си знае работата ще ти пише повече щети
Яко те гони каръкаmaycal написа:
Напоследък егати късмета-преди десет дни ми откраднаха колелото, сега пък-катастрофа...но можеше и да е много по-зле!![]()

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- фен клуб-скобар
Нямам опит,но гледай да опише ВСИЧКО, че и повече ,дето вика колегата.
Имаш ли каско или от неговата гражданска ще покриваш щетите?
Носиш протокола от КАТ при застрахователите, попълваш разни бланки на место и ако колата не е в движение ти назначават ден за оглед. Имат мобилни групи, които в определни дни от седмицата обикалят. Ако има съмнения след първия оглед за скрити щети изискаваш и втори оглед след разглобяване на колата в сервиз.
Носиш протокола от КАТ при застрахователите, попълваш разни бланки на место и ако колата не е в движение ти назначават ден за оглед. Имат мобилни групи, които в определни дни от седмицата обикалят. Ако има съмнения след първия оглед за скрити щети изискаваш и втори оглед след разглобяване на колата в сервиз.
- maycal
- ще става разбирач
Нямам каско!....Благодаря за съветите! 

Елфи нещо със застраховане се занимаваше драсни едно Лс ще ти е от полза. Дано всичко приключи ок
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Здрасти, виж сега, ако неговата гражданска е в ДЗИ, отиваш на "Първа Българска армия", Орландовци, № го забравих: от гробищата завиваш по нея в ляво, като свършат къщите се оглеждаш вдясно трябва да видиш табелата - огледи на щети - ДЗИ. Та влизаш там където приемат документи и там попълваш искане за оценка, на гишето казваш че колата ти не е в движение и се намира едикъде си, и те ти завеждат щетата, взимат ти документите (носи си шоф. книжка, контролен талон, ГТП - не е задължително, дрегистрационен талон на колата, ПРОТОКОЛА от КАТ. Дават ти номер на щета (много е важно да го имаш) , и тогава трябва да ти кажат кога ще посетят автомобила на място. Това е всичко, няма страшно, ако е силно пострадал, искай допълнителен оглед.maycal написа:страна на оценители-застрахователи на пострадала лека кола?...Днес шофьора на един бус Форд Транзит ми отне предимство на регулирано със знак кръстовище(в София), и резултата е, че на на буса му няма почти нищо, а моята кола (Фиат Пунто) е със много потрошена предница, и не е в движение-явно има и изкривена греда, защото скоростите се наклониха на дясно. Имам протокол от КАТ, в който е отразено, че виновен е другия шофьор, и утре ще се свързвам с ДЗИ.
Знаете ли каква е процедурата за оглед от техен оценител, при положение, че колата не е в движение (стои близо до кръстовището -в София е случката) ? За какво да настоявам при огледа..., пред ДЗИ, за какво да внимавам!??![]()
![]()
Напоследък егати късмета-преди десет дни ми откраднаха колелото, сега пък-катастрофа...но можеше и да е много по-зле!![]()
Успех

- maycal
- ще става разбирач
Неговата е "Дженерали". Моята е ДЗИ. Оценители на кой застраховател ще правят оглед?...Ако те (оценителите) са от неговата агенция, ще са заинтересовани да пишат по-малки щети?...Задължително ли трябва да се носят книжка , талон, други-нали в протокола на КАТ всичко е описано?
-
- новобранец
Трябва да отидеш при застрахователя на виновния водач и си носи всички документи вкл. талон за преглед.
Съмнявам се при тази безработица някой да се продаде за 20-30лв.bedo63 написа:отиваш при застрахователя бутни му 20 30лв итой си знае работата ще ти пише повече щети
Значи отиваш в "Дженерали", но сега не мога да ти кажа адрес ! ТЕ ще правят оглед на колата ти, задължително трябва да носиш всички документи , които ти споменах! евентуално без ГТП ( при доказана негова вина)maycal написа:Неговата е "Дженерали". Моята е ДЗИ. Оценители на кой застраховател ще правят оглед?...Ако те (оценителите) са от неговата агенция, ще са заинтересовани да пишат по-малки щети?...Задължително ли трябва да се носят книжка , талон, други-нали в протокола на КАТ всичко е описано?
При неговия застраховател т.е "Дженерали"! Те ти правят огледа/огледите и те ти изплащат парите. Твоята гражданска в случая няма значение къде е..с тях изобщо нямаш работа. Пари ще вземеш или на ръка или с банков превод, но се приготви за месец чакане. Имай предвид, че парите рядко покриват изцяло щетите, но ако стигат да си оправиш колата на 80% трябва да си доволен. Лична карта, шофьорска книжка, талони на колата, протокола..абе всичко което се сетиш си вземи, че знае ли се за какво може да те върнат. Успех!
- maycal
- ще става разбирач
А в какъв срок може да отида при застрахователя, тъй като имам и ангажименти, утре? 
Какво точно е ГТП?

Какво точно е ГТП?

5 години, стига да си пазиш протокола толкова време