Знаете ли някакви особености при оглед от

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Знаете ли някакви особености при оглед от

Мнение от maycal »

страна на оценители-застрахователи на пострадала лека кола?...Днес шофьора на един бус Форд Транзит ми отне предимство на регулирано със знак кръстовище(в София), и резултата е, че на на буса му няма почти нищо, а моята кола (Фиат Пунто) е със много потрошена предница, и не е в движение-явно има и изкривена греда, защото скоростите се наклониха на дясно. Имам протокол от КАТ, в който е отразено, че виновен е другия шофьор, и утре ще се свързвам с ДЗИ.
Знаете ли каква е процедурата за оглед от техен оценител, при положение, че колата не е в движение (стои близо до кръстовището -в София е случката) ? За какво да настоявам при огледа..., пред ДЗИ, за какво да внимавам!?? :shock: :)

Напоследък егати късмета-преди десет дни ми откраднаха колелото, сега пък-катастрофа...но можеше и да е много по-зле! :)

Благодаря (за вниманието и евентуалните съвети)!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Re: Знаете ли някакви особености при оглед от

Мнение от Кърцата »

Мойта "Гражданска" (обаче е в Евроинс) включва и извозване с пътна помощ на СБА.
Та обадих се , дойдоха (след няколко часа) , натовариха ме и ме извозиха до офиса на застрахователя да описва щетите... :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

отиваш при застрахователя бутни му 20 30лв итой си знае работата ще ти пише повече щети
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

maycal написа:
Напоследък егати късмета-преди десет дни ми откраднаха колелото, сега пък-катастрофа...но можеше и да е много по-зле! :)
Яко те гони каръка :!: Дано да ти е за последно :!: И успех със застрахователите :smt023 :smt023 :smt023
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Нямам опит,но гледай да опише ВСИЧКО, че и повече ,дето вика колегата.
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Имаш ли каско или от неговата гражданска ще покриваш щетите?
Носиш протокола от КАТ при застрахователите, попълваш разни бланки на место и ако колата не е в движение ти назначават ден за оглед. Имат мобилни групи, които в определни дни от седмицата обикалят. Ако има съмнения след първия оглед за скрити щети изискаваш и втори оглед след разглобяване на колата в сервиз.
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Нямам каско!....Благодаря за съветите! :)
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Елфи нещо със застраховане се занимаваше драсни едно Лс ще ти е от полза. Дано всичко приключи ок
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

maycal написа:страна на оценители-застрахователи на пострадала лека кола?...Днес шофьора на един бус Форд Транзит ми отне предимство на регулирано със знак кръстовище(в София), и резултата е, че на на буса му няма почти нищо, а моята кола (Фиат Пунто) е със много потрошена предница, и не е в движение-явно има и изкривена греда, защото скоростите се наклониха на дясно. Имам протокол от КАТ, в който е отразено, че виновен е другия шофьор, и утре ще се свързвам с ДЗИ.
Знаете ли каква е процедурата за оглед от техен оценител, при положение, че колата не е в движение (стои близо до кръстовището -в София е случката) ? За какво да настоявам при огледа..., пред ДЗИ, за какво да внимавам!?? :shock: :)

Благодаря (за вниманието и евентуалните съвети)!
Здрасти, виж сега, ако неговата гражданска е в ДЗИ, отиваш на "Първа Българска армия", Орландовци, № го забравих: от гробищата завиваш по нея в ляво, като свършат къщите се оглеждаш вдясно трябва да видиш табелата - огледи на щети - ДЗИ. Та влизаш там където приемат документи и там попълваш искане за оценка, на гишето казваш че колата ти не е в движение и се намира едикъде си, и те ти завеждат щетата, взимат ти документите (носи си шоф. книжка, контролен талон, ГТП - не е задължително, дрегистрационен талон на колата, ПРОТОКОЛА от КАТ. Дават ти номер на щета (много е важно да го имаш) , и тогава трябва да ти кажат кога ще посетят автомобила на място. Това е всичко, няма страшно, ако е силно пострадал, искай допълнителен оглед.
Успех :smt023
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Неговата е "Дженерали". Моята е ДЗИ. Оценители на кой застраховател ще правят оглед?...Ако те (оценителите) са от неговата агенция, ще са заинтересовани да пишат по-малки щети?...Задължително ли трябва да се носят книжка , талон, други-нали в протокола на КАТ всичко е описано?
Aleksandar79
новобранец
новобранец

Мнение от Aleksandar79 »

Трябва да отидеш при застрахователя на виновния водач и си носи всички документи вкл. талон за преглед.
bedo63 написа:отиваш при застрахователя бутни му 20 30лв итой си знае работата ще ти пише повече щети
Съмнявам се при тази безработица някой да се продаде за 20-30лв.
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

maycal написа:Неговата е "Дженерали". Моята е ДЗИ. Оценители на кой застраховател ще правят оглед?...Ако те (оценителите) са от неговата агенция, ще са заинтересовани да пишат по-малки щети?...Задължително ли трябва да се носят книжка , талон, други-нали в протокола на КАТ всичко е описано?
Значи отиваш в "Дженерали", но сега не мога да ти кажа адрес ! ТЕ ще правят оглед на колата ти, задължително трябва да носиш всички документи , които ти споменах! евентуално без ГТП ( при доказана негова вина)
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

При неговия застраховател т.е "Дженерали"! Те ти правят огледа/огледите и те ти изплащат парите. Твоята гражданска в случая няма значение къде е..с тях изобщо нямаш работа. Пари ще вземеш или на ръка или с банков превод, но се приготви за месец чакане. Имай предвид, че парите рядко покриват изцяло щетите, но ако стигат да си оправиш колата на 80% трябва да си доволен. Лична карта, шофьорска книжка, талони на колата, протокола..абе всичко което се сетиш си вземи, че знае ли се за какво може да те върнат. Успех!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

А в какъв срок може да отида при застрахователя, тъй като имам и ангажименти, утре? :shock:

Какво точно е ГТП? :oops:
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

5 години, стига да си пазиш протокола толкова време :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”