Знаете ли някакви особености при оглед от

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Знаете ли някакви особености при оглед от

Мнение от maycal »

За мен е малко странно, че оценителите не са независими!??.... Както отбелязах, те винаги ще имат склонност да намаляват щетите за да плащат по-малко пари работодателите им на потърпевшите?...Как би могло да се противодейства? :shock:

Понеже нямам никакъв опит със застрахователи, въпреки че шофирам 25 години (не съм имал произшествия!), се бях заблудил, както обясних, че моите застрахователи ще имат съществена роля, но явно това не се отнася за случаите само с гражданска отговорност, при които се контактува, както се оказва, с агенцията на виновния! :o
alien
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alien »

Застрахователя на виновника прави огледа и изплаща щетите.Носи всички документи,които ти казаха по горе.Поискай втори оглед(ако не ти го предложат сами),когато се вкара колата в сервиз,тъй като при първия невинаги се виждат всички щети.Гледай какво ти описват и е хубаво при втория оглед да си също там,като преди това говориш с монтьора какво трябва да се прави по колата,за до изискаш да го опишат.В зависимост как работят може да ти предложат да покрият щетите по тяхната оценка или да ремонтират колата в сервиз,с който работят.Ако имаш избор се посъветвай с накой.Казвали са ми,че втория вариант е за предпочитане,но ако имаш доверен сервиз ,в който си сигурен,може и първия.Аз нямах избор при подобен инцидент,защото само изплащаха щети,а аз си намерих сервиз за ремонта.Едва ли ще ти покрият на 100% разходите,но ако е близко пак е добре.
King for a day,fool for a lifetime
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

alien написа: или да ремонтират колата в сервиз,с който работят.Ако имаш избор се посъветвай с накой.Казвали са ми,че втория вариант е за предпочитане,но ако имаш доверен сервиз ,в който си сигурен,може и първия.Аз нямах избор при подобен инцидент,защото само изплащаха щети,а аз си намерих сервиз за ремонта.Едва ли ще ти покрият на 100% разходите,но ако е близко пак е добре.
По гражданска забрави за тия екстри, само по експертна оценка! никой застраховател няма да те прати в сервиз със стара кола - под стара разбирайте над 3 годинки :wink: Има варианти, ако се съобрази сервиза с наредба 24 :wink:
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

maycal написа:А в какъв срок може да отида при застрахователя, тъй като имам и ангажименти, утре? :shock:

Какво точно е ГТП? :oops:
годишен технически преглед
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”