Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Знаете ли някакви особености при оглед от
Модератор: dantho.mihov
- maycal
- ще става разбирач
Re: Знаете ли някакви особености при оглед от
За мен е малко странно, че оценителите не са независими!??.... Както отбелязах, те винаги ще имат склонност да намаляват щетите за да плащат по-малко пари работодателите им на потърпевшите?...Как би могло да се противодейства?
Понеже нямам никакъв опит със застрахователи, въпреки че шофирам 25 години (не съм имал произшествия!), се бях заблудил, както обясних, че моите застрахователи ще имат съществена роля, но явно това не се отнася за случаите само с гражданска отговорност, при които се контактува, както се оказва, с агенцията на виновния!

Понеже нямам никакъв опит със застрахователи, въпреки че шофирам 25 години (не съм имал произшествия!), се бях заблудил, както обясних, че моите застрахователи ще имат съществена роля, но явно това не се отнася за случаите само с гражданска отговорност, при които се контактува, както се оказва, с агенцията на виновния!

-
- научил се да хвърля
Застрахователя на виновника прави огледа и изплаща щетите.Носи всички документи,които ти казаха по горе.Поискай втори оглед(ако не ти го предложат сами),когато се вкара колата в сервиз,тъй като при първия невинаги се виждат всички щети.Гледай какво ти описват и е хубаво при втория оглед да си също там,като преди това говориш с монтьора какво трябва да се прави по колата,за до изискаш да го опишат.В зависимост как работят може да ти предложат да покрият щетите по тяхната оценка или да ремонтират колата в сервиз,с който работят.Ако имаш избор се посъветвай с накой.Казвали са ми,че втория вариант е за предпочитане,но ако имаш доверен сервиз ,в който си сигурен,може и първия.Аз нямах избор при подобен инцидент,защото само изплащаха щети,а аз си намерих сервиз за ремонта.Едва ли ще ти покрият на 100% разходите,но ако е близко пак е добре.
King for a day,fool for a lifetime
По гражданска забрави за тия екстри, само по експертна оценка! никой застраховател няма да те прати в сервиз със стара кола - под стара разбирайте над 3 годинкиalien написа: или да ремонтират колата в сервиз,с който работят.Ако имаш избор се посъветвай с накой.Казвали са ми,че втория вариант е за предпочитане,но ако имаш доверен сервиз ,в който си сигурен,може и първия.Аз нямах избор при подобен инцидент,защото само изплащаха щети,а аз си намерих сервиз за ремонта.Едва ли ще ти покрият на 100% разходите,но ако е близко пак е добре.

-
- разбира нещата
годишен технически прегледmaycal написа:А в какъв срок може да отида при застрахователя, тъй като имам и ангажименти, утре?
Какво точно е ГТП?

БАЙ-100-ЯН