На гости, риболов и плаж.

Модератори: bobopeli, sapuna

ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

На гости, риболов и плаж.

Мнение от ribaro »

По нашия край казваме „събор”, другаде „сбор” на онова ежегодно събитие по селата, дето цял ден се срещат гости, а вечерта на селския мегдан цвърчът кебапи, стрелбища, сергийки, циганийки, виенско колело, гондоли .... народно творчество .... кмета държи реч и води хорото.
С едни предубеждения, от страх да не обидя колегата /от службата/приех семейна покана за едно такова гости в родното му село, а на домочадието бях обещал разходка и плаж в Бургас, колкото да засолим малко.Компромисен вариант – минаваме от там и „газ за Бургас”.
То се оказа едно китно, тихо селце, а домакинята готина баба, която ме върна в детските години.Спирам колата и още със слизането ме хвана за носа един аромат на селска яхния отдомашна кокошка.Веднага ми се прииска да хукна до селската фурна за топъл, прясно изпечен хляб ... ама ги няма такива вече.
От вратата на софрата - баница, айран, кафе ... от дума на дума ... стигнахме до рибата.Като разбра за семейното хоби, очите на бабата се избистриха и заразказва за нейния дядо как я карал в коша на ИЖ-ето по язовири и реки и как хубаво им било на двамата, въпреки трудния живот.Показа ни останалите от дядото такъми ... ама прясна речна рибка десетина години не вкусвала.Едни скумрий
имало в магазина и разни други с „купечки” имена както тя се изрази.Като
разбрах, че над селото има и някакъв гьол и моите очи светнаха.
- Бабо Танке – викам – качвай се да отиваме да видим какво може да хванем.
- Ама нали си ни на гости, как така?То аз тутманик ще пека и други работи съм започнала.... .
Оставихме женицата след дълги увещания да си довършва започнатото, а ние изкопахме малко червеи, сварихме кило житце, малко „ярма” откраднахме от провизийте на кокошките и на разузнаване.
Тук прескачам подробностите да не стане досадно и се прехвърлям по същество.Намерихме язовирче, което е снабдявало „ТКЗС”-то с поливна вода в едни други времена, а сега е оставено на изживяване .... .Полу-празно е слабо казано.Сигурно наскоро е точено по някаква причина, защото целият бряг беше кален.”Бойната готовност” от багажника беше измъкната и без много мотаене захранване и разстановка.Не чакахме дълго ......

Малкия син улови първата каракуда ...
Изображение
Изображение

големия син в акция :
Изображение

жената в очакване на кълване:
Изображение

и с резултат:
Изображение

и пак:
Изображение

А колегата през това време вършеше такива глупости:
Изображение

В крайна сметка:
Изображение
Изображение

Почистихме съвместно рибата, а баба Танка беше много доволна, даже ни даде за пример на колегата, който въпреки всичко не промени възгледите си за риболова, които са в противоречие с нашите разбирания.
Сигурно ще се намери някой да ме упреква, че не съм пуснал рибата обратно ... ще го преживея ... но да зарадвам старата женица беше по-голямо удоволствие този път.

След хубавата гозбица и домашния тутманик си взехме довиждане с прекрасните домакини и поех към Бургас да си изпълня обещанието за плаж пред децата.Там не разпъвахме такъми, поради ред причини, но си изкарахме отново хубаво заедно.

Наздраве от жената и поздрав за всички колежки уважаващи риболова:
Изображение
Хайде една наздравица и от останалите от семейството и "На слука":
Изображение

Те така ......
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: На гости, риболов и плаж.

Мнение от chirusa_bg »

Браво, студената биричка е перфектен завършък на риболова :smt023
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Rapala_Team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Rapala_Team »

Супер Риболов ............... наистина Риба + Бира е една Перфектна Комбинация .......... браво и на момчетата :wink:
CARP FISHING :fishing9:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво колега,хубаво сте си прекарали
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
PoIoGaVo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от PoIoGaVo »

Браво спукали сте ги :)
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

супер 3 в 1 гости риба и плаж и бирюга де :drinkers: :smt023
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
piantik
новобранец
новобранец

Мнение от piantik »

:smt023 :) :smt023
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Чудесен репортаж, момчета :) ! А това, че сте последователни, най-много ми харесва, хубавият риболов трябва да се полее обилно :drinkers: . Браво :)
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Бравос, а и сте уцелили капана с най-вкусните супи и чорби по цялата крайбрежна ивица на Бургас. :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

Local написа:Бравос, а и сте уцелили капана с най-вкусните супи и чорби по цялата крайбрежна ивица на Бургас. :wink:
:smt023 Не пропускам, но винаги е фул! И персонала е бърз ... май от години са едни и същи хора.
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
siraka.bg
новобранец
новобранец

Мнение от siraka.bg »

:lol: Браво колега супер излет сте си направили , имало е от всичко Браво !!!!! :smt038 :smt023 :drinkers: :drinkers:
Не е важно дали говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!!!!!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Перфектен разказ стил "а-ла-Кърцата", тоест пипнат отвсякъде, че и с чудесен риболов! Четейки го и аз се пренесох при вас, че и направо на яхнията ми замириса :wink: Браво, безгрешни сте цялото семейство!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

mita4eto написа:Перфектен разказ стил "а-ла-Кърцата", тоест пипнат отвсякъде, че и с чудесен риболов! Четейки го и аз се пренесох при вас, че и направо на яхнията ми замириса :wink: Браво, безгрешни сте цялото семейство!
Благодарско колега!
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Браво супер сте си прекарали :smt038 :smt023
nasko_merlina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_merlina »