Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Що е то ГЕРОИЗЪМ и има ли той почва у нас?
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Що е то ГЕРОИЗЪМ и има ли той почва у нас?
Уважаеми колеги, темата за Бат Стан и неговата геройска постъпка, ме провокира да повдигна въпроси свързани с това.Що е то героизъм?Кои са героите днес?Познаваме ли някой лично?Нека разкажем за него и да направим доблестната му постъпка достояние на много хора.Самите ние изпадали ли сме в критични ситуации,когато не трябва много много да се мисли, а да се действа? Гледаме ли безучастно или скачаме веднага?
Преди 15-ина години,във влака Шумен-Комунари един доста пийнал тип,два пъти по голям от мен /на килограми/, за 5 минути вдигна вагона на главата си с викове и псувни,но когато взе да млати жена си и хлапето си ми падна пердето...Подмамих го със"сладки приказки" и цигарка до тоалетната на вагона,докато не внимаваше му играх един в "десятката" и го затворих в тоалетната.Стисках дръжката на вратата до Комунари / 1 час/ докато дойдоха 2 полицаи, които му сложиха прангите.Той междувременно вътре беше изпотрошил всичко.Това, разбира се, не е геройство..Просто мразя някой да бие жени и деца. Но ние познаваме хора, които са рискували живота си и са проявили невероятна смелост,но не са ги поканили в нито едно шоу...Нека да разкажем за тях.
И нека се въздържим от обиди и коментари за организациите и институциите,на които работата им е да спасяват хора.Те са за друга тема.
Преди 15-ина години,във влака Шумен-Комунари един доста пийнал тип,два пъти по голям от мен /на килограми/, за 5 минути вдигна вагона на главата си с викове и псувни,но когато взе да млати жена си и хлапето си ми падна пердето...Подмамих го със"сладки приказки" и цигарка до тоалетната на вагона,докато не внимаваше му играх един в "десятката" и го затворих в тоалетната.Стисках дръжката на вратата до Комунари / 1 час/ докато дойдоха 2 полицаи, които му сложиха прангите.Той междувременно вътре беше изпотрошил всичко.Това, разбира се, не е геройство..Просто мразя някой да бие жени и деца. Но ние познаваме хора, които са рискували живота си и са проявили невероятна смелост,но не са ги поканили в нито едно шоу...Нека да разкажем за тях.
И нека се въздържим от обиди и коментари за организациите и институциите,на които работата им е да спасяват хора.Те са за друга тема.
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Що е то ГЕРОИЗЪМ и има ли той почва у нас?
Само като видях заглавието на темата и се досетих, кой е автора
Чакам историите, а само ще подскажа, че колегата Кърцата с изключителен геройзъм подобри дипломатическите отношения межде България и САЩ

Чакам историите, а само ще подскажа, че колегата Кърцата с изключителен геройзъм подобри дипломатическите отношения межде България и САЩ

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
glushaka написа:Уважаеми колеги, темата за Бат Стан и неговата геройска постъпка.
абе хора, ква геройска постъпка е това, просто нагазих на два метра в реката за да дръпна човека да не загине.
-
- ще става разбирач
Бат Стан,нямам удоволствието да те познавам,но скромността е само за онези,които нямат други качества...Бат Стан написа:glushaka написа:Уважаеми колеги, темата за Бат Стан и неговата геройска постъпка.
абе хора, ква геройска постъпка е това, просто нагазих на два метра в реката за да дръпна човека да не загине.

- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Хмммммм. Това ми напомня на подписа ми!glushaka написа:Бат Стан,нямам удоволствието да те познавам,но скромността е само за онези,които нямат други качества...

Иначе евала за постъпката на Бат Стан! Хубаво е да се помогне!
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
-
- и господ не е толокова добър
Евала за постъпката на бат. Стан.Знаеш ли каво е героизъм
Героизъм е- да те вкарат безплатно в публичен дом, и ти да не опънеш никоя.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- emo vasilev
- сериозен играч
А можеше още да пишеме обяснения някъде - примерно в Гуантанамо !chirusa_bg написа: а само ще подскажа, че колегата Кърцата с изключителен геройзъм подобри дипломатическите отношения межде България и САЩ

-
- ще става разбирач
Ами айде разкажете тази забулена в тайнственост история.Поне на мен ми е интересно,пък може и да "повлечете крак".Не мога да повярвам ,че никой няма какво да разкаже.Колеги,просто искам да разбера кои са границите на героизма според Вас,къде почва и къде свършва?Може би не е задължително да извадиш 3 деца от горяща къща,за да си герой.Може би е Героизъм да бъхтиш по 10-12 часа на ден, за да сложиш нещо на масата...Хайде,по-смелоemo vasilev написа:А можеше още да пишеме обяснения някъде - примерно в Гуантанамо !chirusa_bg написа: а само ще подскажа, че колегата Кърцата с изключителен геройзъм подобри дипломатическите отношения межде България и САЩ

- krokibg
- учете се от него
За такова нещо се иска да имаш сърце !!! има хора които и нищо да не им коства,просто ще подминат проблема и ще заминат все едно,нищо не се е слечило.Сърцатите и отговорни хора,просто ще направят необходимото и няма да се замислят дали е редно или не,просто го правят.Имаме достатъчно герой в нашата история,но няма да споменавам колко продажници и боклуци има като човека дето само е давал съвети от другия бряг.Тази тенденция е страшна,иначе героите правят нужното.Така мисля аз по въпроса 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Че к'во му е лошо на Гуантанамо. Бегаме и емигрираме при Фидел. Вива Революсион, Вива Чеglushaka написа:[
Ами айде разкажете тази забулена в тайнственост история.
А иначе замалко да попаднем там наистина.
Предполагам че вече мога да разкажа, човека може вече да не е в България.
Та по същество.
Ивака "некак си" завързал познанство с един хамериканец, който се оказа трето аташе на посолството. Някои знаят какво е трето аташе.
Човека се оказал запален мухар и спинингист и поискал да го води за риба.
Та при пълна секретност (щот на тех не им дават да излазят без охрана) една сутрин рано, рано го натоварихме в една кола и заедно с Чирусчето и Емо и се забихме в дън горите струмски. На неколко километра от най-близкия път. Да гоним пъстърви.
Аз като вълк единак същи се отделих да ловя на тишина и оставих другите да бавят и пазят госта. Отдалечих се към половин километър, надоле по течението.
Таман ги набарах на едно место, даже отървах една и чувам зад мене страшен трясък и плясък. Обръщам се и гледам от дълбокото стърчи една глава. Как съм хвърлил пръчката (после я намерих в една къпина на десетина метра нагоре по брега) и съм скочил във водата не помня. Хамериканеца се държеше за едно клонче от надвиснало дърво, а под него дъното къде е един господ знае. Извлякох го и понеже англииския ми е много добър само му крещя "Гуд, гуд". по едно време се поосвести и вика "гуд"
В това време гледам раницата му плува надоле. скочих да я гоня , ма една скала на брега и се не минава, отиде надоле.
Върнах че при човеко и със знаци и руски пак го питам дали е добре. Он беше навлекъл некви специални ботуши с ватена подметка , да се не пързалял. да а ма по нашта кал не вървят такива. Кат се плъзнал още горе на брега и с комбаци надолу по склона право във вира.
Късмет че по тая безлюдна река решил да се къпе точно до мене

Съблякох го, навлякох му една моя блуза и тръгнахме да търсим другите.
Човека се беше и понатъртил и поразкървил та бая повървяхме.
Намерихме ги и там се разбра (добре че другите го шпрехат ингилизкия) че в раницата му имало такъми за 1000 долара.
Требе да се търси. Да обаче оная скала препречва пътя. Набарах един кол, избрах по плитко място и леко, леко , подпирайки се с кола успях да пресека реката, Беше до кръста, ма нали вече бях мокър.
Намерих раницата на около 3 километра надоле, заплетена в едни клони.
Човека после се освести , даже фана един трофеен кефал.
Та т'ва е тайната история за българо-хамерикаснската дружба.
Добре че го не отървахме, че найстина щехме да изгнием в техните зандани. Че как беше излязъл на риба нелегално от посолството... оди доказвай че не сме го отвлекли...

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- ще става разбирач
Еееееееееееее,чакането си струваше.Кърцата се отчете....Българо-хамериканската дружба е факт,базата в Гуантанамо я съкращават, а Барак Обама събота и неделя е на Пясъчник,а понеделник и вторник е с Илия на малкото топло...Аде бе колеги,пишете,нали не искате да убедите един млад ЧЛЕН на форума като мен,че сме герои само на масата.... 

-
- кандидат преподавател
Кви герои сте,бе Кърца,тоя ЦРУ-ушник требеше да го удавите бавно и мъчително кат мръсно коте от селско 12-членно котило.Жива душа е немало за свидетели,никой го е не видял да излиза, и с кого къде тръгва не знае, и вие да не се възползвате от случая да подобрите международното положение?Който е помагал на хамериканците,не е прокопсал.Все е бил прецакан накрая.Без всякъв героизъм.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Инкубис нали не смяташ, че не се знаеше този човек къде и с кого отива.
Иначе да ми ядатат корена американците, ама няма нищо лошо да заведеш някого на риба

-
- ще става разбирач
Към Sapuna: Не защото съм ти фен/като всички други/, а защото твоята професия е май най-близо до риска и до героизма- сподели нещо...