Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

За захранването?
Модератор: sapuna
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За захранването?
Колеги,искам да попитам нещо за захранването при дънен риболов,с което от край време имам проблеми.Става въпрос за дънния риболов на шаран,когато се налага да се извърши обилно захранване,но не разполагаме с лодка,а въдиците ще бъдат заметнати на голямо разстояние.Как да захраним сравнително прецизно, и на голяма дистанция?Принципно ако тръгне да се захранва с прашка става дълга и широка,предвид голямото количество захранка за този риболов а и едва ли ще бъде прецизно,предвид голямото разстояние.Предполагам не съм единствения с този проблем и ще се развам ако се даде малко яснота по въпроса.Съжалявам ако темата е обсъждана,но не намерих нищо по конкретния случай.Благодаря предварително.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Така е и аз имам този проблем.Може да се реши посредством средството "ракета" което аз лично не харесвам.То може да си свърши работата на замятания до 30-40 метра немисля повече чемоганякой да я метна.
Отиди в рибарски магазин и питай за ракета не е скъпо ще ти обяснят как се служи с нея.
Иначе няма друг вариянт май.Каквото и да е най-доброто захранване става от лодка.Понеже можеш да си пуснеш и шамандура второ захранваш си едно петно а със ракетата ще оцелиш 10 пъти на 10 различни места освен това когато я мяташ се захвърчава (ако хвърляш царевица например).
Моето мнение е че със прашка може да захраниш най-бързо и най-безшумно в 10км.м. което май си е повече от необходимото (макар че различни хора различни мнения).
Това е от мене

Отиди в рибарски магазин и питай за ракета не е скъпо ще ти обяснят как се служи с нея.
Иначе няма друг вариянт май.Каквото и да е най-доброто захранване става от лодка.Понеже можеш да си пуснеш и шамандура второ захранваш си едно петно а със ракетата ще оцелиш 10 пъти на 10 различни места освен това когато я мяташ се захвърчава (ако хвърляш царевица например).
Моето мнение е че със прашка може да захраниш най-бързо и най-безшумно в 10км.м. което май си е повече от необходимото (макар че различни хора различни мнения).
Това е от мене

За бракониерите само слънчаци
!

- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
без лодка доста трудно ще стане твоята работа.с ракета е хубаво ,но трябва да имаш и качествена въдица за нея иначе може да стане на две.аз ще ти кажа какво правих преди петнаисетина години омесвахме кал и царевица и ги правехме на топки колкото мандаринки големи вземах ме дървени пръчки около метър и нещо дълги и ги забождахме на тях и ставаше едно мятане
мятахме на доста прилично растояние,но се дига много шум ама хващахме но имаше и риба тогава.сопите трябва да са здрави и леко еластични топките нетрябва даса много мокри иначе падат
и по единпат на ден
нещо такова трябва да правите 

-
- разбира нещата
Доскоро и аз имах такъв проблем, не че не захранвах добре и на място, но половин час до рамене във водата да мяташ с тази прашка не е работа.Скоро един приятел ми даде вътрешна гума от зил и сега вече друго казва седна си аз на нея прегърна кофата между краката и греба с два капака като моторница
.Има също вариант с вътрешна гума на кола и плавници, а също жилетка и плавници.Като по тези начини може също да си вкараш и шамандура и въдици.Накратко казано това са най-достъпните и лесни начини за захранване
.

Много ги накъсвам... кордите!
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
-
- разбира нещата
Калканчо и ти си прав, не навсякъде е удобно, но и това е вариант, а що се отнася до радиоуправляемите лодки със сигурност ги има и в България понеже скоро едни познати ползваха такава лодка.Доколкото разбрах струвала им е към 600лв , но незнам от къде са се сдобили с нея.
Много ги накъсвам... кордите!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1091
ЗАПОВЯДАЙ !!!!!
Иначе такава можеи да си направиш по друг начин "самоделка" като си купиш детска лодка и я преправиш или измислиш друг начин аз лично неуспях да го направя поради шибания обхват на лодката.
Както и да е.Скоро си купувам истинска лодка и забравям за този проблем

ЗАПОВЯДАЙ !!!!!

Иначе такава можеи да си направиш по друг начин "самоделка" като си купиш детска лодка и я преправиш или измислиш друг начин аз лично неуспях да го направя поради шибания обхват на лодката.

Както и да е.Скоро си купувам истинска лодка и забравям за този проблем

За бракониерите само слънчаци
!

- Husmen1983
- научил се да хвърля
КОЛЕГА
МИНАЛАТА СЕДМИcА БяХ НА ИЗЛЕТ ДВА 3 ДНИ ОТ ПЕТУК ДО НЕДЕЛя.ПЕТУК СЛЕД ОБяД КУМ 16 БяХ НА ВОДОЕМА НО ПРЕДИ ТОВА ВЗЕХ МИНАХ ОТ ПОЛЕТО И НАКУСАХ КУМ 100 КОЧАНА cАРЕВИcА ДО КАТО ОПРАВяХ ВУДИcИТЕ ГАДЙЕТО ИМАШЕ БОИНА ЗАДАЧА ДА ГИ РОНИ.СЛЕД ТОВА МЕТНАХ 3 ВУДИcИ.МЕТНАХ МАx КОЛКОТО СЕ МОЙЕ ЗА ДА ВИДя ДОЛУ ГОРЕ ДО КУДЕ МОГА ДА ЗАХРАНя.МОя ПРИяТЕЛ ДОНЕСЕ ГОЛяМ РАЗМЕР ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА РАКЕТА И ЗАПОЧНАХ ДА ЗАХРАНВАМ.ДОБРЕ Е ДА ИМАШ ВУДИcА С ХУБАВА МИСИНА И ПОНЕ 100-200 АКcИя.30 РАКЕТИ ХВУРЛИМ НА ЛИНИя ОКОЛО 20 МЕТРА.ВЕЧЕРТА НИщО.НА СУТРИНТА С МОя ПРИяТЕЛ ОщЕ 20 РАКЕТИ.ДО ОБяД ЕДИН ШАРАН КУМ 1 КГ.КУМ 14 ПАК ОщЕ 20 РАКЕТИ.И ГЛЕДАИ КАКВО СТАВА КУМ 18.ПРЕЗ 20-30 МИН УДАР cяЛА НОщ УДАРИ НЕ СПАХ.ТАКАВА НОщ НЕСУМ ВИЙДАЛ.КУМ 04.00 ИЗКАРАХ ХУБАВ ШАРАН.НА ДРУГИя ДЕН ПРЕЗ ДЕНя ПАК КАТО ЗАПОЧНЕ ДА яДЕ РИБАТА ПУРВО НА НАС УДРя И ПОСЛЕ НА ДРУГИТЕ КОЛЕГИ.ЗА ТОВА ПРОБВАИ РАКЕТАТА щЕ ТИ СВУРШЕ РАБОТА.ДРУГИя ВАРИАНТ АКО НЕ ТИ СЕ ДАВАТ ПАРИ ВЗИМАТ 0.5ЛТ ШИШЕ С ВОДА РЕжиШ ГО ОТ ГОРЕ НА ДУНОТО СЛАГАШ СТИРИОПОР ПАРче КОЛКОТО ДА ВИДИШ че щЕ СЕ ПОВДИГНЕ НА ГОРЕ ЗА ДА МОЙЕ ДА СЕ ИЗСИПЕ cАРЕВИcАТА.ПРАВИШ МУ ДУПКИ С ВИРБЕЛ И РАКЕТАТА Е ГОТОВА.НО С ТОЗИ МЕТОД МОЙЕШ ДА ХВУРЛИШ МАx 20-30 ПАТИ И ШИШЕТО НЕ ИЗДУРЯ.НО ПАК Е ВАРИАНТ.НАСЛУКА.
за сега нямам такъв.