Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Фидер или плувка при +30 градуса ?
Модератор: sapuna
- vlado_fidera
- новобранец
Re: Фидер или плувка при +30 градуса ?
При това време когато течението е слабо или липсва си търся рибата на плувка-директен телескоп 6 м оборудван с ластик 1,2 мм на 3 -то коляно, а щом излезе вятър или нямам кълване на плувката просто пробвам с фидера.На място експериментирам и това често дава резултат.Според мен при тези високи температури по често се лови на плувка отколкото на дъно.

НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
-
- разбира нещата
saksi написа:В България истински фидеристиможе да се каже ,че няма.
За да ловиш САМО на фидер ,трябва да има риба.А в България няма.
Плюс това трябва да спазваш 50 правила при захранване ,монтажи и др. , демек сложна работа е фидера.
Така ,че си карай на плувка.
Леле мале,,,,,,,,,това е едно дълбоко умозаключение. Браво !!!! Колега, виждами се, че си млад и ти е било доста горещо затова без да се обиждаш ще ти кажа, че си се объркал

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
6-8 метра - директен
10-15 метра - щека
20-30 метра - мач
40-50 метра - фидер
70 + метра - шаранизъм
а температурата не въздуха, влияе на активността на риболовеца, не и на рибата
10-15 метра - щека
20-30 метра - мач
40-50 метра - фидер
70 + метра - шаранизъм

а температурата не въздуха, влияе на активността на риболовеца, не и на рибата

нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз го приех доста лично, добре че нося на майтапBZI написа: ...ще ти кажа, че си се объркал![]()
![]()

нямам живарник
-
- разбира нещата
аз бих дал моите цифри....
3-13 м щека
10-25м. мач
20-70м. фидер
Но мисля, че това са едни относителни цифри, които не винаги са верни. Всико е според случая - дълбочина, температура на въздуха и водата, атмосферно влияние, фази на луната, цъфтеж на фитопланктона и т.н. Ако ми позволи колегата ще му предложа, когато риболовства просто да захранва две петна: за фидера и за плувката, които да облавя периодично без да ги пресира. Малко на близката дистанция - перото - малко на фидерната дистанция. Облавянето трябва да съпроводено с малко но системно подхранване. При температура на въздуха над 28 градуса - презареждне на фидера на 5-8 минути. На близкото петно - подаване на жива стръв и захранка от ръка или с прашката по малко и мн. на често.
3-13 м щека
10-25м. мач
20-70м. фидер
Но мисля, че това са едни относителни цифри, които не винаги са верни. Всико е според случая - дълбочина, температура на въздуха и водата, атмосферно влияние, фази на луната, цъфтеж на фитопланктона и т.н. Ако ми позволи колегата ще му предложа, когато риболовства просто да захранва две петна: за фидера и за плувката, които да облавя периодично без да ги пресира. Малко на близката дистанция - перото - малко на фидерната дистанция. Облавянето трябва да съпроводено с малко но системно подхранване. При температура на въздуха над 28 градуса - презареждне на фидера на 5-8 минути. На близкото петно - подаване на жива стръв и захранка от ръка или с прашката по малко и мн. на често.

-
- фен клуб-скобар
Къде съм се объркал.
В това че няма риба ли.Или да те питам колко човека отиват на даден водоем и ловят изключително и само на фидер.
В това че няма риба ли.Или да те питам колко човека отиват на даден водоем и ловят изключително и само на фидер.
От една седмица съм тъй...голяма краста 

-
- разбира нещата
Аз го правя и то редовно........само на фидер........още нещо да ме питаш???saksi написа:Къде съм се объркал.

-
- фен клуб-скобар
Ами мога да ти кажа ,че ходиш само на платени
.
Още преди две години ,Ники -модератора се запали много по фидера .Бяхме на Езерово и беше бъкано с риба.Аз му казах ,че това (тогава) е късмет,че има толкова риба.
Знам ,че ходиш на Жребчево ,кажи как е там с фидер.
Ама само с фидер.
Мисълта ми е ,пак повтарям ,че трябва да има риба.

Още преди две години ,Ники -модератора се запали много по фидера .Бяхме на Езерово и беше бъкано с риба.Аз му казах ,че това (тогава) е късмет,че има толкова риба.
Знам ,че ходиш на Жребчево ,кажи как е там с фидер.
Ама само с фидер.
-
- разбира нещата
Toва стига ли? Само на фидер - на Жребчево..........saksi написа: Знам ,че ходиш на Жребчево ,кажи как е там с фидер.
Ама само с фидер.

Е ми... май му стига.
-
- фен клуб-скобар
Стига ми
разбира се.
Повече няма да се обяснявам .
Явно съм неразбран.

Явно съм неразбран.
-
- сериозен играч
Фактора място също е от значение.В момента в тези жеги ако на дистанцията на фидера има относително големи дълбочини и няма и е наямало вятър определен период от време то има много силно изразен термоклин.Тогава на фидера може да нямаш удър.Ако мястото е с по плавно сменяща се дълбочина то на фидера в жегата може да се очакват прекрасни резултати .За това най добре е пробваш с двете и преценяш кое ще ти е основното.
Имай едно наум обаче .Аз не съм истински фидерист
П.С. На Жребеца успехите ми на фидер са били в пъти по големи почти винаги
П.С.2. При тези условия може да се каже и други .Дали фидер или плувка ? По важното е да сме с шапка и да има водица до нас .
Имай едно наум обаче .Аз не съм истински фидерист

П.С. На Жребеца успехите ми на фидер са били в пъти по големи почти винаги

П.С.2. При тези условия може да се каже и други .Дали фидер или плувка ? По важното е да сме с шапка и да има водица до нас .
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма да се плашиш, тие фидеристи са мафияsaksi написа:Стига миразбира се.
Явно съм неразбран.

ПП. Тонка, мани ги тие дънарки, много бира заминава при тоя риболов

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ако си майстор на плувка, и сега да ме извинят фидеристите но дънарките са си пенсионерска работа