Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от svilen_sa6kov »

Колеги, днеска по път от Шумен за Варна за да огледам за локви минах за по напряко през Провадия. Резултата е следния - язовири в село Кюлевча - доколкото разбрах не е арендован и риба също няма,ама пък красиво място. В следващото село Марково също на центъра на селото някакво мини язовирче и от птичи поглед ми се стори много плитко и обрасло с растения - един рибар от месните туземци, то в това село зех да се чудя дяли не съм се телепортирал в Нигерия - само негри и то от лилавите, ама риба не видях пък и да има то в тая адска мангалия не знам кои ще рискува да оди да фърга за риби, а и да питам не можах има ли риби щото месните само суахили говореха сякаш не са в България да ги ......По нататък в Блъсково видях един голям отдясно, а ми казаха че и вляво имало някакво гьолче нещо като ханска шатра или нещо такова. Повече инфо за блъсково не можах да взема щото жив човек около голлемия язоввир не видях а до малкото ме домързя да си троша колата по черното.Ако накои има инфо да дава.После Комарево - собственост на Напоителни системи и се ловяло само с бележка от Муталиб - управителя на Нап.системи, а и рибата била болна от червенка иначе шарани уж имало бол. След това Овчага - не можах да намеря въпросното гьол, което обаче много ми похвали едно приятелче - имало трофеини екземпляри и то много хора нямало щото не бил много известен. След това Измътец, но за там всички знаете. От мене толкова - споделете ако някои нещо знае за тия гьолове.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
ruz128
новобранец
новобранец

Мнение от ruz128 »

vanio_gazara написа:Ако някой изобшто е ходил на язовири край Варна нека да пише прясно инфо за някой от тях.
здрасти приятел аз ходих миналата седмица 19.07.2009г.на Николаевка наистина там има риба но раците са много повече лично обиколих за един ден целия язовир и докато хварлиш започва да калве но уви нищо докато дойде рибока рака изява стравта а по някога дори и без да калве вадиш страв няма пробвах какво ли нв картоф за шаран,царевица пак за шаран,домат за бял амур една смес си правех с памук да не пада от куката пак го измакнаха на риба пак я изядоха дори и маслина им слойих тея раци ядат жсичко и са и на далбоко до 80-100 м на ватре хварлям пак рази дори изкарах един имаше хора от по два дни на палатки и няколко тарнаки само то и аз две хванах и то не много големи особенно едната колкото шепата ми такса 10лв. за 24ч. и кото хванеш ако хванеш де вземаш си го :) ами това е за николаевка тази седмица смятам на брестак развадника да ходя имало малки шаранчета поне да се накефя 5лв. на вадица ама имало доста като се варна от там ще пиша до токгва чао и пишете де сте ходели и кви са условията и рибите ;) до скоро
nomeames
новобранец
новобранец

Мнение от nomeames »

[quote="svilen_sa6kov"]Колеги, днеска по път от Шумен за Варна за да огледам за локви минах за по напряко през Провадия.

за Блъсково знам следното: тоя големия е затворен, щото го зарибяваха тази пролет, а болярската шатра е едно много хубаво и китно местенце, тип английски водоем (мъничък демек) има рибки доста, шаран каракуда и амур. сега обаче идва по- лошото таксата е 10 лв, таранката е безплатна :D , но шарана и амура се плащат (последно по 5.50 килото), под 1 кило се връща. Второто лошо е че водата му падна драстично и рибката се изпокри, но по хладното миналата седмица един я избил. иначе то си е цяло комплексче и има страхотна механа, тъй че ако няма риболов... Наздраве :mrgreen: :drinkers:
Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

svilen_sa6kov написа:Колеги, днеска по път от Шумен за Варна за да огледам за локви минах за по напряко през Провадия. Резултата е следния - язовири в село Кюлевча - доколкото разбрах не е арендован и риба също няма,ама пък красиво място. ..................................................................................................
Относно Кюлевча - още не съм ходил , скоро ще ида , че често ще имам работа в Каспичан - според местните рибари / бели хора / язовирчето държи освен каракудки и големи амури , малко на брой и трудни , остатък от далечно във времето зарибяване .
bulivif
новобранец
новобранец

Мнение от bulivif »

Дубри утру колеги :drinkers: Един приятел ме попита къде може да заведе малкия около Варна на разходка,до някой язовир,и аз му препоръчах Засмяново.
На другия ден ми се обади,и беше много недоволен.Каза че мястото е хубаво и красиво,но разходка и игра не станало,защото било пълно с рибари :!: :!: :!:
Аверчето не е фен,и не е разпитвал какво и що,но мен ме очудва тази посещаемост на този язовир.Според вас,какво са правили там колегите,да не би да има риба,а ние да си тракаме по клавиатурата,и да се лъжем че риба там няма :rolleyes:

п.п. 5 мин се чудих как се пише Очудва или Учудва,ако съм сбъркал-сори :oops: :D
Аватар
явор филипов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от явор филипов »

Комплекс Овчага се намира в центъра на Аспарухово(Ченге).Водоема е мн. малък, но има добри(не трофеини) риби.Плаща се на въдица а и рибата.Тази година не съм ходил и не знам цени.В комплекса има хубава механа и 5-6 къщи стар стил които са прилично обзаведени.През седмицата е спокойно.
Глупости правят умните хора, за останалите си е ежедневие!
Изображение
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

За Засмяно:
bulivif написа:Според вас,какво са правили там колегите,да не би да има риба,а ние да си тракаме по клавиатурата,и да се лъжем че риба там няма
Да, моля ви ако някой има инфо да сподели. Много хубави спомени имам от там, още докато имаше риба преди десетина години...
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
nomeames
новобранец
новобранец

Мнение от nomeames »

явор филипов написа:Комплекс Овчага се намира в центъра на Аспарухово(Ченге).Водоема е мн. малък, но има добри(не трофеини) риби.Плаща се на въдица а и рибата.Тази година не съм ходил и не знам цени.В комплекса има хубава механа и 5-6 къщи стар стил които са прилично обзаведени.През седмицата е спокойно.
абе човекът май говореше за село Овчага. Там има нещо като развъдници, съвсем малки басейнчета, но не съм чувал и виждал някой да ходи да лови там.
Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.
Аватар
явор филипов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от явор филипов »

:roll: Там не съм ходил!
Глупости правят умните хора, за останалите си е ежедневие!
Изображение
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Здравейте колеги.Относно Засмяново преди малко се върнахме от там и този язовир вече е арендован от някакъв си Тошко който до скоро е хвърлял мрежи и сега ще го прави законно.Таксата е 10,00 лв.и няма риба от 6,30 часа до 10,00 часа само 2 дребни шаранчета които си плуват обратно.Това е от мен и наслука колеги.
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Здравейте колеги как бих могъл да стигна до платения язовир пода този който не е на горското доколкото разбрах стигам до горския водоем и НЕ свивам в ляво за паркинга ами продължавам . Не съм сигурен обаче дали е така или не
Изображение
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Колеги смятам да посете яз.Николаевка,та въпроса ми е на какво се лови там таранка и шаран.За шарана със се подгорвил доста добре със няколко вида царевица и доста видове топчета,но за плувката на какво да мятам за да извадя някои каракъда и кое място бихте ми предложили(аз смятам да бъда от към гората,срещу вилите).На тоя язовир не съм ходил от близо 7 години и затова се объщам към вас :D :D :D .И другото което искам да попитам колко се плаща за риболава ,колко пръчки са позвулени и дават ли да се хващат раци.Благодаря мн на отзовалите се.Утре сутринта съм там след като се пребера ще бъдете информирани обстойно за излета ми,а при наличието на някои по голям шаран и снимки ще ви сложа. :D :D :D
bulivif
новобранец
новобранец

Мнение от bulivif »

Здравейте колеги :drinkers: След като миналата седмица ходих на Белокопитово,и останах много недоволен,реших че е време да си отмъстя :twisted: Нали съм упорит и мааалко тъп,днес в 5ч бях на язовира.Времето беше идеално за риболов,спретнах си фидерите и ги хвърлих във водата,след малко извадих първата таранка,голяма колкото значка на Сандра от 88-а година :| Цял ден се спуках да вадя таранки и дребни шаранчета,в момента почти не си чувствам краката,джоба ми олекна с около 80 лева,поне се наядох на сандвичи,толкова апетит не съм имал от времето на първата ми отпуска като бях в казармата.
Та исках просто да ви информирам,че ще е хубаво да си спестите тези близо 200 км до Белокопитово,освен ако нямате време и пари за губене и ако ви се занимава с дребосъци от които човек не може и една цигара да изпуши.Пак казвам,според мен,хубава риба в този водоем,просто не е останала :?
Между другото,ако някой все пак се излъже да отиде,да споделя че кебапчетата на 5-и км са стрхотни :wink:
Искам да кажа и нещо на алчните арендатори от варненско- :butthead: :butthead: :butthead:
Май ще си мокря такъмите на моренцето,язовирите,ялова работа,зя жалост
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

svilen_sa6kov написа:Колеги, днеска по път от Шумен за Варна за да огледам за локви минах за по напряко през Провадия. Резултата е следния - язовири в село Кюлевча - доколкото разбрах не е арендован и риба също няма,ама пък красиво място. В следващото село Марково също на центъра на селото някакво мини язовирче и от птичи поглед ми се стори много плитко и обрасло с растения - един рибар от месните туземци, то в това село зех да се чудя дяли не съм се телепортирал в Нигерия - само негри и то от лилавите, ама риба не видях пък и да има то в тая адска мангалия не знам кои ще рискува да оди да фърга за риби, а и да питам не можах има ли риби щото месните само суахили говореха сякаш не са в България да ги ......По нататък в Блъсково видях един голям отдясно, а ми казаха че и вляво имало някакво гьолче нещо като ханска шатра или нещо такова. Повече инфо за блъсково не можах да взема щото жив човек около голлемия язоввир не видях а до малкото ме домързя да си троша колата по черното.Ако накои има инфо да дава.После Комарево - собственост на Напоителни системи и се ловяло само с бележка от Муталиб - управителя на Нап.системи, а и рибата била болна от червенка иначе шарани уж имало бол. След това Овчага - не можах да намеря въпросното гьол, което обаче много ми похвали едно приятелче - имало трофеини екземпляри и то много хора нямало щото не бил много известен. След това Измътец, но за там всички знаете. От мене толкова - споделете ако някои нещо знае за тия гьолове.
Остави ги тея амури на Кюлевча,мит са... Всичко си прибра арендатора.Иначе излизаха доскоро таранки по педя ;) За Марково-никаква риба.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Здравейте! Бихте ли ме посъветвали, къде мога да половя каракуда, червеноперка и уклей на някой язовир около Варна в радиус около 30 км.
И някакво инфо за тези развъдници или язовирчета?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”