яз. Мараш

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

NIkson
новобранец
новобранец

яз. Мараш

Мнение от NIkson »

Първо искам да кажа че сайта много ми харесва и от три дни почти не сам излязал от него. Както и да е събота ще отида с един приятел да видя какво сам научил.Точно заради това пиша тук.Някой може ли да ми даде инфо. за яз.Мараш в Шуменска област.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Някой може и да ти даде инфо,ама из нашия край на България май не сме много във форума/регистрираните поне/!Както и да е...поне ти пиши след излета :!:
NIkson
новобранец
новобранец

Мнение от NIkson »

Ще пиша
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

сега на яз. Мараш , би трябвало да излиза дребна каракуда и шаранчета,има и много от голямата напаст рибката псевдоразбора. Моля колегите,ако хванат дребните шаранчета да ги пускат обратно!!!
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

Дано имаш късмета на начинаещия :lol: :lol: :lol: !Успех и да пишеш ей,да не си ги ловиш сам ида си траеш.Щото има такива дето само четат, а не пускат никакво инфо.
NIkson
новобранец
новобранец

Мнение от NIkson »

Благодаря за инфото и не се тревожете ще напиша резултата веднага щом се варна.
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

Колеги, моля ви обяснете ми как то4но да стигна до язовир Мараш?
willy878
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: яз. Мараш

Мнение от willy878 »

Ако излизаш от Шумен от към сметището и стигаш до кръстовището с пътя към В.Преслав,продължаваш направо и след около един километър, където започват орехите, излизаш от пътя на ляво. Потози път продължаваш и ще стигнеш до язовира. Вече не можеш да сбъркаш. Извинявайте око не съм ясен.Понеже съм чужденец. Дано ме разбрахте. И аз утре искам там да ходя. Преди съм ходил и имаше наистина много каракудки. Лових на торен червей. Ако имате информация за по добра стръв,ще се радвам да знам. Успех!!
Последно промяна от willy878 на Пет Юли 31, 2009 7:01 pm, променено общо 1 път.
http://www.health-bg.com
Пътят към здравето - онлайн списание за здраве и красота
basejn
новобранец
новобранец

Мнение от basejn »

Тъй като ходя за риба с колелото единствения ми избор е Мараш Дибич Свинеугояването и Нижа. Мараш е най-добре за сметка на разстоянието но се свиква.
Рекорда ми на ози язовир е 15 килограма каракуди (между 1 и 2 педи) за един ден като повечето се хванаха за периодаот 3-4 часа след обяд ,а останалите остатъка от деня.Най добър резултат давата торния(на дъно на голяма дистанция) и житото. За поедри Царевица но кълве по рядко като има шанс да се хване и шаранче.
Искрено се нядявам от ИАРА да стегнат контрола ззащото лично съм бил свидетел на прибиране на мрежи а за парашутисти да не говорим.
Преди доста време на този язовир е имало доста едри екземпляри и се нядявам да е останал някой голям амур и за мене като се има предвид многото трева и папури.
basejn
новобранец
новобранец

Мнение от basejn »

Знам че на язовира има доста добри рбари които знаят как се вади шаран но май им свиди да кажат. Моля дайте малко техники и акъли !
FeNa
новобранец
новобранец

Мнение от FeNa »

Миналото лято ходих там 7-8 пъти на торен червей излизаше каракуда.За шаран ползвах царевица и нищо неизлезе.Незнам откъде разбрах ,че на малки рибки хванати от водоема(с рачило) излиза шаран.Един ден пробвах и резултата беше 7-8 шаранчета около килограм които пуснах ,но бях чул че са извадили 15 килограмов шаран на малка рибка.
willy878
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от willy878 »

Ходих в сряда и хванах около 15 каракудки на хляб,просто трушийки хляб, и две червеноперки. Тъй като и аз съм чул че има шаран,пробвал съм на косъм,ама хванах само един рак.Аз не се оплаквам ,защото знам че още съм начинаещ.Утре пак ще ходя. :P
http://www.health-bg.com
Пътят към здравето - онлайн списание за здраве и красота
basejn
новобранец
новобранец

Мнение от basejn »

На 3-ти март ходихме на язовира.Духаше страшен насрещен ватър... :cry: ...Бяхме на стената по едно дъно и по една плучка но от цялата работа хванах 2 попчета (за първи път на този язовир) и нищо друго. Другите рибари бяха хванали 5-6 парчета каракудки но и това е малко за там.

Лятото съм пробвал,с различни техники :царевица ; дъно ; плучвка ; захранки ; На малка плевелна рибка или остица , да хвана шаран но се закачиха само 2-3 малки шаранчета.
Искрено се надявам тези които успяват да споделят техниките и тактиките както и местата на които ловят , защото съм сигурен че има шарани над кило и от много хора съм чувал че са вадили такива дори по големи .

Мараш е най добрия язовир в близост до шумен ! Нека да хо съхраним и да го пазим от шибаните бракониери които излавят малкото останали шарани !!!
sploty
новобранец
новобранец

Мнение от sploty »

Ходих преди една седмица,
рибата изобщо не буташе.
Бях до тополите ,а на плиткото в папура имаше сигурно един тон каракуда да хварля хайвер,
плуваше на вълни.Такова нещо за пръв път виждам.
В околноста рибата не се е размърдала още,а тука да хвърля хайвер.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Здравейте , и аз ходя за риба по Шуменския край. На Мараш не съм ходил , от риболовния магазин ми казаха , че там нямало много риба. Аз ходех миналата пролет на язовира до пътя за Търговище където има един ресторант, сега го държи някакъв германец и знам , че тази година нямало да го пуска. ХОдих и на село Крояч, над яз. бели Лом ,тогава се ловеше доволно едра каракуда някое друго шаранче (шарана се плащаше 5лв/кг). Някой ако има желание за неделя може да спретнем нещо , пишете на лични или направо тук.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”