Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Въздушна пушка?
Модератор: dantho.mihov
Re: Въздушна пушка?
Бе де да знам...
Аз преди ползвах една с калибър 17мм и оптика 4 х 30 на Бушнел ( не съм сигурен дали така се чете).Тежичка малко, но върши работа на 50-60 метра.
Дават и първоначална скорост около 300м/с и ... друго не знам.Не съм кой знае какъв разбирач.
Събира сега прах над камината.

Аз преди ползвах една с калибър 17мм и оптика 4 х 30 на Бушнел ( не съм сигурен дали така се чете).Тежичка малко, но върши работа на 50-60 метра.
Дават и първоначална скорост около 300м/с и ... друго не знам.Не съм кой знае какъв разбирач.

Събира сега прах над камината.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
За 17 мм аз не съм чувал. То ако има такива сигорно ще е за мечки. Иначе по темата каквото и да си купиш за около 150 - 200 лв ще ти свърши работа.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Китайските БАМ са копие на немските Диана.dany01 написа:Гамото е добро доста,но има и немски също много яки

Ето ---> ТОВА например

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кире бягай от Диана в всяко отношение.Видя ли и теглото 4.200 ако е сурнеш ще заякнеш,а ловните 12 калибар са в порядака на 3-3200 помисли и за това 

Ква болест те е налегнала, бе Киро?
Не бързай да купуваш нищо. Изчакай малко, докато ти мине мерака и с паричките си купи нещо друго. Ако не мине- виж испанските 4,5. По-големите калибри нямат пробивност и по принцип не стават за нищо. Преди да почнеш да пуцаш, помисли какво ще им обясниш като ти се изтипосат на вратата. А птиците са национално богатство, знаеш.

Това е така колега, но при 5,5 специално съчмата е двойно по тежка и въпреки , че е с по-малка пробивност , нанася по-големи щети на вътрешните органи при самия удар.По-големите калибри нямат пробивност и по принцип не стават за нищо

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
незнам защо си решил да взимаш пушка на думи и картинки ,да ти кажа аз как процедирам ,отивам в любимия си оръжеен магазин в Люлин над бриколаж в блока и човека вади една промазана дъска от военен руски сандък и се почват едни тестове голем фен е може да ти обяснява цял ден без да купиш ,продава пушки от 30 до 2000 лева, и що си мислиш че 5.5 е по добро от 4.5? на теста не е така ,е зависи и от пушката де , преди 3 месеца получи некви китайки за 700 лева ,глигани може да трепеш ,минава през дъската като през масло ,та мисълта ми е че отиди в магазина ,земи си един паркет и тествай , не гледай старите марки ,отдавна традициите не са това което бяха ,все пак и цената ги отсява ,аз лично 5та година съм с една 4.5 китайка от 50 лева оптика от 16 лева ,изумително е че са изстреляни ..................безброй съчми , и си пуца като нова ,а ми е казал че на 10000 ,трябва да се сменя механизма ,явно съм уцелил бройка
,троши бирени бутилки от 20 метра ,и то жената
,мислех да сменям гьончето ,и човека ми предложи 5 модела от различни материяли и цени ,но , ме светна за вечния начин
взимате от черния силикон /"салама",структурен, или за стъклопакетите ,със спринцовка ,пълниш и оформяш около милиметър да стърчи ,3 дена седи и ела да видиш компресия после ,със същия силикон запуших болтовете че постоянно ги губих ,колкото и да ги стягах ,кви ли не зегерки ,бе на 20 истрел се развиваха ,затапих ги и от години няма грижи ,чат пат когато се сетя капвам оръжейна смазка в цефта и стрелям да продуха
ААААААААААААААААААА и за тези които незнаят никога не стреляйте по автомобилни гуми ,заради една жаба щеше да стане сакатлък
иначе съм гътнал 50тина съсела на вилата ето ги

ААААААААААААААААААА и за тези които незнаят никога не стреляйте по автомобилни гуми ,заради една жаба щеше да стане сакатлък

иначе съм гътнал 50тина съсела на вилата ето ги

- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Кире, ловджия си, вземи си изкарай подборния и си вземи една флоберка не се занимавай с въздухарки 

Това изказване не го очаквах от теб.Даваш лош пример на мн.хора тук.GODzillata написа: Ами няма да е за мишени...писна ми цяла нощ около блока да лаят кучета и да мяукат котки!
![]()
Мога да ти дам много инфо за това което те интересува но повярвай не си вземай,никога оръжие.
Ще видиш мн.мъка и страдание а после всичко се заплаща.
п.п Циганиш се за пет лева за лодка а търсиш нещо ненужно.
Мое мнение и не се засягай.Чисто приятелски.

- CrossFire
- разбира нещата
Както вече казах, всеки си хвали каквото има! За какъв тест говоришБОВСКИЯТ КОРМОРАН написа: и що си мислиш че 5.5 е по добро от 4.5? на теста не е така

Сериозно!?БОВСКИЯТ КОРМОРАН написа:троши бирени бутилки от 20 метра
Аз стрелях от 7-8 метра фронтално и чашката минава през гумата, вярно грайфера не беше като на нова гума, но минава.БОВСКИЯТ КОРМОРАН написа: ААААААААААААААААААА и за тези които незнаят никога не стреляйте по автомобилни гуми ,заради една жаба щеше да стане сакатлък![]()
Прочети всичко от линковете, които ти пуснах в началото на темата и прецени сам.
Тук ще получиш само мнения от пристрастеност към собственото и едва ли някой компетентен отговор, който няма да различиш на фона на останалите.
Айде лека вечер на всички.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Знам, че е най-добре да се пробва на място, ама сърце юнашко не можа да изтрае до вторник-сряда, когато евентуално ще съм в София.
Отказах се от варианта за Бамчето, но ако има някой мераклия, ето една наистина мноооого изгодна оферта, спестявате поне 200 лева, пушката се намира в Стара Загора: http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t=12543
Реших като за първа пневматична пушка да почна с нещо от ниския клас и си поръчах едно евтино бамче....даже му забравих и модела
, но се надявам във вторник да го получа, ако го имат в наличност.
chipi_ , к'ви 5 лева, к'ви лодки?
Там "циганенето" беше поне за 5 бона.
Ама к'во да правиш, криза е, иде зима и т.н.
Сега щях да рипна на онази красавица Gamo Whisper за 400+, ама жената ме навика и ми уби ентусиазма.
Гадно е да трепеш кучета, ама още по-гадно е да ти ухапят детето и да не те оставят да спиш цяла нощ, нали?
Е, може и без пушка, ами по рибарски начин човек да се оправи с тях /Божо!
/ - набиват се няколко куки 6-8 номер в кебапче и се хвърля на кучето - резултат до седмица. 
С флоберка в градски условия е кофти....макар че има едни много готини, полимерни, с оптика и заглушител, не я чуваш въобще.

Отказах се от варианта за Бамчето, но ако има някой мераклия, ето една наистина мноооого изгодна оферта, спестявате поне 200 лева, пушката се намира в Стара Загора: http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t=12543
Реших като за първа пневматична пушка да почна с нещо от ниския клас и си поръчах едно евтино бамче....даже му забравих и модела

chipi_ , к'ви 5 лева, к'ви лодки?

Сега щях да рипна на онази красавица Gamo Whisper за 400+, ама жената ме навика и ми уби ентусиазма.

Гадно е да трепеш кучета, ама още по-гадно е да ти ухапят детето и да не те оставят да спиш цяла нощ, нали?
Е, може и без пушка, ами по рибарски начин човек да се оправи с тях /Божо!

С флоберка в градски условия е кофти....макар че има едни много готини, полимерни, с оптика и заглушител, не я чуваш въобще.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
.В населено място нямаш право да стреляш.
Може да се напише много по въпроса но не си заслужава.Всеки има глава на раменете да си отговаря за последствията.Аз бях до тук.
Може да се напише много по въпроса но не си заслужава.Всеки има глава на раменете да си отговаря за последствията.Аз бях до тук.

Не се занимавай с това Gamo, само парите му са хубави, началната скорост е доста преувеличена, оптика и лазер ще си намериш лесно и евтино, а заглушител за въздушна пушка от този тип е несериозна работа, при този тип въздушни пушки шума при изстрел идва не при излизането на чашката от цевта , а от удъра на буталото в челото на цилиндъра ! Като гледам пушката ти трябва за лов , в смисъл не търсиш кой знае каква олимпийска прецизност! Ако питаш мен вземи си Hatsan 125/135 в калибър 5,5мм. и и сложи една газова пружина! Основния недостатък на тази пушка, е че е прекалено мощна за масата си! С един пълен приклад със силикон и шепа гайки плюс една газова пружина ще имаш идеалната за целта си пушка! Такава пушка можеш да намериш по форумите втора ръка и за 100-на лева и ти гарантирам , че за това за което искаш да я използваш, ще останеш повече от доволен!GODzillata написа:Ами няма да е за мишени...писна ми цяла нощ около блока да лаят кучета и да мяукат котки!
![]()
Gamo Whisper ми изглежда идеална за целта- има си оптика, лазер, заглушител, калибър: 5.5 мм и скорост на изстрел 250 м/с, яд ме е само, че е по-скъпа от ловната ми пушка.
![]()
Има и по-яки модели 6.35 мм, но май 5,5 е златната среда.
Ако искаш, за да не се отплесвам сега, мога да ти пусна повече информация на Л.С.!
Поздрави!
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
- Моряка
- кандидат преподавател
Стрелял със една Хайнел или Хейнел беше 4,5 наистина пръсна бутилка.Германска предполагам. 

А сега де?