Ремонт,боядисване и пускане на лодка на вода !!!

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Ремонт,боядисване и пускане на лодка на вода !!!

Мнение от krokibg »

А здравейте момчета :lol: За тези,които искат и имат желание да си стегнат перфектна лодка за тролинг,сега ще покажа аз как и какво съм направил за да стигна до момента да се кефя на придобивката.Тук в темата, ще обясня точно как и какво се иска за да направите лодката както трябва.
И така,намерих си скоро една лодка от приятел,който я донесе от Италия и аз направих бартер и я взех.Лодката беше в не добър външен вид и на места имаше спукано и разцепен стъкломат.Първото нещо което направих е да се дахванем здраво с моите момчета да жулим /лодката разбира се :mrgreen: / От едната страна момчетата търкаха а от другата страна аз с още един помощник се заехме да ремонтираме бордовете и да запушим дупчиците,които някой от предишните собственници,един след друг са се надпреварвали да дупчат.Ето я и лодката,преди да започне ремонта и точно преди да го започнем,първо отрязах транеца на размер 40 - 41 см,който да позволи на двигтеля да даде максимума от себе си.Така тегли водата точно из под лодката а не от мъртвата зона зад лодката.

Това е начина по които аз си режа транеца за да пасне на двигателя.Задължително,първо измервам растоянието от петата която ляга на транеца,до крилото и макар да са стандартни тези размери,винаги го меря.Ето и снимка на отрязания транец!

Изображение

След като транеца е готов,се заехме да затваряме излишните дупки,
които бяха пробити по лодката и за целта се наложи едно от момчетата които ми помагаха да влезе под седалката и там,където имаше по-големи отвори,да залепи стъкломат и след като втвърди стъкломата,се изрязва кръгло парче от готова плоскост с няколко милиметра по малка от дупката,която искаме да запушим.На тази снимка се вижда дупката оформена,изшлайфана и говова за затваряне.

Изображение

След тази процедура се забърква прах от стъкломат със предварително ускорена смола и след като сте затворили зад дупката първо със парче стъкломат и смола дупката от вътре,слагате парчето което сте приготвили от лист стъклопластова плоскост взимате сместа получена от стъклопластовия прах и смолата,и след като сложите две-три капки втвърдител,също като при китосването,запълвате дупката с определено количество,слагате клъглото парче вътре и го притискате,докато го изравните да стане равно с плоскостта и обирате сместа която е избила. ВАЖНО :!: :!: :!: Гледайте винаги да обирате сместа колкото се може по-равно иначе ви чакат мъчителни часове търкане :lol: Така че,тарикатлъка е да остане само много тънак слой от прегела :idea: :idea: :idea: Ето как изглежда дупката следа кот е запушена и по този начин ви давам гаранция че няма как,след като сте запушили дупката,тя да се отвори и сместа държи толкова здраво че все едно не е дупчено.

Изображение

От дясната страна се вижда тъмно и дълго петно,което по същия начин беше изшлайфано от вън,подсилено от вътрешната страна с три плата стъкломат,залято от горе със смола,изшлайфано в последствие и нанесен слой прегел и на ново изшлайфано докато си дойде линията и тане равно като конец / е не чак толкова /на всеки му,според възможностите и майсторлъка :lol: Ето още две снимки,след които,очаквайте втори епизод,в който ще обясня с какви бой и основи се боядисва лодката за да не пада боята дълго време !!!

Помощника се изнизва като корейски разузнавач из под седалката :lol: :lol: :lol:

Изображение

Изображение

Очаквайте скоро продължение и между временно, ако някой нещо го интересува,може да пита :drinkers:
Последно промяна от krokibg на Нед Юли 26, 2009 10:36 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Ремонт,боядисване и пускане на лодка на вода !!!

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Любе с тази ли лодка прекара Арменците през границата :lol: ,иначе добре се е получило ,почвай да ги произвеждаш като в "Малкият гмурец"
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ква граница бе приятелю,на мен ми искат открит лист още на 50км от границата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:

Бовски,ще стане приятелю,вече е боядисана и утре ще има нови снимки на готовата боядисана лодка и готова за кичене :lol: :lol: :lol:

Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

Любооо,що не пусна темата по рано,ами трябваше да уча всичко това по трудния начин. :lol: Четете момчета да не минавате като мене през проби и грешки.Пак стана ама що да е.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

kombat написа:Любооо,що не пусна темата по рано,ами трябваше да уча всичко това по трудния начин. :lol: Четете момчета да не минавате като мене през проби и грешки.Пак стана ама що да е.
Комбат,да беше питал бе човек,щях да ти кажа :lol: :lol: :lol:

Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Л. Вичев може ли да споделиш какви марки стъкломат смола и твърдиел си използвал.Колебая се какви да си взема.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

Знам.Ама търся помощ като видя,че няма начин да се оправя сам.Между другото благодарности,че ме свърза с Жоро Леков.Голям пич.Ако всичките ти приятели са такива - евала.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Em1l написа:Л. Вичев може ли да споделиш какви марки стъкломат смола и твърдиел си използвал.Колебая се какви да си взема.

Може би има много марки и различни производители,но аз взимам готова-ускорена смола от един склад в Пловдив и втвърдител от същия склад.Стъкломата с който работя е три-пластов и ако искам да положа само един,просто го отделям и тупам със смолата.Там от където ще го купуваш,има поне два-три вида смоли и стъкломати,все пак трябва да е специализиран склад ! отиваш и хората ще ти кажат какво ти трябва.Има смоли за топло време,които се активират по-бавно и такива които при топло време се втвърдяват много бързо и тряба да се внимава при добавянето на втвърдителя.Поне десет /10/ литра ацетон си взимате и ръкавици от тези за домакините.След всяко полагане на мата се измивам с ацетон и ръкавиците ги ползвам многократно.Преди,взимах по 20-30 чифта и ги хварлях след поредното тупане,но сега вече с един чифт си свършвам цялата работа.

kombat написа:Знам.Ама търся помощ като видя,че няма начин да се оправя сам.Между другото благодарности,че ме свърза с Жоро Леков.Голям пич.Ако всичките ти приятели са такива - евала.

Аз около мен,боклуци не търпя !!! Имам ли приятел,значи е пич,иначе познатите,докато ми станат приятели,се иска да ги пробва човек,до колко можеш да разчиташ на тях.Радвам се че сте се разбрали :smt023 :smt023 :smt023

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Така,ето и снимки,на вече боядисана лодката от горната страна и остава да се удари още една боя от долу и от страни - в два цвята !!!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Боятя е полиуретанова цвят керемида с перли, и преди да се боядиса съм направил всичко възможно да няма място където да не е свален стария и мръсен слой на предишната боя.След тази процедура,съм направил две ръце от също така грунд на полиуретанова основа,който грунд запечата всичко и даде основа за новата боя.Грунда е Белгийски и е с вградена кутия със втвърдител и се разрежда с вода.В боята съм сложил няколко шишенца перли - бели,сини и зелени и има ефект но иска да се поработи още малко за да изпъкнат и ако нестане,просто ще взема само полиуретанов лак и пак ще го смеся с перли и ще направя една ръка лак и пак ще испъкнат перлите.

Това е от днес по ремонта на лодката.Утре ще напръскам и двигателя с грунд а в други ден ще го боядисам и него в сиво за да е в унисон със сивата лента под гуменото уплътнение.За сега,очакванията ми се управдаха и се надявам да спретна едно бижу.Ще кача снимки и на новото кормило, заедно с управлението и докато облепя новата боя отгоре с найлон и се изшлайфа лодката от доло,ще се правят успоредно с това и тапицирането на седалките и капаците за живарника отпред и киченето на различни части и дреболии,които са само от неръждаема стомана за да няма ръжди и грозотии.Слагайте само непременно само болтове,видии и гайки он неръждаема стомана за да нямате проблем при положение че се наложи свалянето на горните при ремонт или замяна на същите с нови !!!

Очаквайте продължение :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ето и външното боядисване на лодката:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Очаквайте и снимки на пребоядисания двигател,киченето и самото пускане на лодката на вода ! При добро желание и няколко помощника,една стара и на пръв поглед изтърбушена лодка,може да добие този перфектен вид,само се иска малко труд да се хвърли !!!

Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

Бях решил да пребоядисвам и моя двигател,но за сега ще изчакам да видя какво ще направиш.Може да има някакъв пиниз дето не го знам.Чакаме репортаж.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

И така,да ви покажа лодката завършена на 95% :lol: Остана ми още малко кичене,сонар,тапицирам си седалките сам в сиво и още ден-два и лодката е напълно завършена.Много съм доволен от свършеното до сега,но гадната п...а в магазина за бои ме метна и ми е дала друга боя та двигателя от към перката се олющи още на първото пробно пускане на вода и направо съм бясен :twisted: :twisted: :twisted: както и да е,на есен ще го пребоядисам пак и този път щестане както аз искам.Ето и снимките !!!

Изображение

Изображение

Изображение

jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Любо,перфектна лодка си направил!!!Евала,бате!Дето има една дума лодката кърти мивки отвсекъде :D :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

сър Кроки,ще те видим ли и в морето ?
И онова знаме винаги да стои отзад ей !!!! - накефи ме.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Марко,виж само какво хубаво знаменце си имам :mrgreen: Нищо не казваш за него :lol: :lol: :lol: А за снимките,само почакай да завърша вси
ко и ще направя по-добри че тези съм ги правил с телефона :lol: :wink: :wink: :wink:

Кире,нищо не вдявам от морски риболов :mrgreen: само сафрид съм ловил един-два пъти с зет ми в Несебър и два-три пъти попчета с неговата лодка.Направо съм далече от морския риболов.Иначе,знаменцето направо кърти мивки :smt023

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”