Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Раковица(до Старосел) 17-19.07.2009
-
- разбира нещата
Re: яз.Раковица(до Старосел) 17-19.07.2009
Поздравления за добрия излет.
- Romanista
- научил се да хвърля
[quote="borislav58"]Добре сте си изкарали.Би трябвало да има и по големи риби но вси4ко е слука.Директния ми прьт все още е там под водата.
[/img]
Хаха твоя ли беше? Легенди се носят за него.Вчера бях на язовира и за малко щях да последвам съдбата ти-бърз удар и пръта се обърна от стойката и тръгна към водата.Успях да го хвана, но почти веднага след това рибата се откачи и не успя да стане борба.Обяснявам си го с това, че бях с сравнително малка кука и не се е закачила хубаво.Иначе като улов от сутринта до към 2-3 часа (после вече беше нечовешка жега) хванха 2 шаранчета малко под кило и множество дребни каракуди и шарани.Няколко пъти вече ходя на водоема и съм напълно съгласен с колегата.Рибата трябва да се търси на вътре и на дълбоко, а за стръв задължително царевица, зщото ако сложите червей (торен или бял) ще ви се разкаже играта да вадите дребосък.Като цяло язовир ми харесва много заради красотата и спокойствието.Бирата и кебачетата на Илийката също не се за пренебрегване

Хаха твоя ли беше? Легенди се носят за него.Вчера бях на язовира и за малко щях да последвам съдбата ти-бърз удар и пръта се обърна от стойката и тръгна към водата.Успях да го хвана, но почти веднага след това рибата се откачи и не успя да стане борба.Обяснявам си го с това, че бях с сравнително малка кука и не се е закачила хубаво.Иначе като улов от сутринта до към 2-3 часа (после вече беше нечовешка жега) хванха 2 шаранчета малко под кило и множество дребни каракуди и шарани.Няколко пъти вече ходя на водоема и съм напълно съгласен с колегата.Рибата трябва да се търси на вътре и на дълбоко, а за стръв задължително царевица, зщото ако сложите червей (торен или бял) ще ви се разкаже играта да вадите дребосък.Като цяло язовир ми харесва много заради красотата и спокойствието.Бирата и кебачетата на Илийката също не се за пренебрегване

Наистина доста красиво място и бая риба държи

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...

Пафка ти си невероятен,страхотен репортаж и хубави риби.Радвам се,че те познавам приятелю и слуката ти е дошла от това,че ти барнах такъмите на софийската тераса

Няколко пъти вече ходя на водоема и съм напълно съгласен с колегата.Рибата трябва да се търси на вътре и на дълбоко, а за стръв задължително царевица, зщото ако сложите червей (торен или бял) ще ви се разкаже играта да вадите дребосък.
Колега Романист,проблема не е в дълбочината,а в далечината!На 3 метра дълбочината е 5 метра.Явно когато си хвърлил по-навътре(по-близо до отсрещния бряг)рибата е много по-спокойна,затова и по-едричките бяха там.А що се отнася до стръвта само суха царевица или 4-5 зърна на косъм,иначе няма спасение от дребното!Пробвах на кука 4 с 4 зърна царевица и пак ми разказваше играта дребосъка.Това са си мойте изводи спрямо дънния риболов-косъм 4-5 зърна царевица или протеиново топче.Имаше хора ми казаха и на малка рибка от водоема,но за 8 часа нямах удар и заредих друга стръв-протеиново топче.
Колега Романист,проблема не е в дълбочината,а в далечината!На 3 метра дълбочината е 5 метра.Явно когато си хвърлил по-навътре(по-близо до отсрещния бряг)рибата е много по-спокойна,затова и по-едричките бяха там.А що се отнася до стръвта само суха царевица или 4-5 зърна на косъм,иначе няма спасение от дребното!Пробвах на кука 4 с 4 зърна царевица и пак ми разказваше играта дребосъка.Това са си мойте изводи спрямо дънния риболов-косъм 4-5 зърна царевица или протеиново топче.Имаше хора ми казаха и на малка рибка от водоема,но за 8 часа нямах удар и заредих друга стръв-протеиново топче.
Чудесен язовир и отлични риби,евала!!!

-
- ще става разбирач
Който не е бил не знае за какво става въпрос
Гол след гол на дребосък
Иначе мястото е уникално
Браво за излета

Гол след гол на дребосък

Иначе мястото е уникално

Браво за излета

Страхотен излет, това е един от любимите ми язовири не само заради уникалната природа, но и заради невероятното отношение на Илия към гостите на язовира, а проблема с малката риба наистина е голям, рибата се размножава с невероятни темпове и заради това Илия ми каза, че започва да пуска редовно бяла риба.Не съм сигурен дали това ще разреши проблема, но все пак е нещо, единствения съвет който мога да ви дам е да се пробвате да замятате близо то отсрещния бряг колко може по близо до него дори 10-тина метра от брега е супер, макар че това поне за мен е невъзможно. Иначе голяма риба има аз лично хванах шаран около 4 килограма макара да знам ,че за повечето колеги от форума като гледам снимки от репортажи това е малък шаран за мен си спада към големите. Рибата е много агресивна и борбена аз вече един път си гоних мача във водата и рибата се оказа не повече от 1 килограм. Иначе има е много толстолоб, но аз колкото и да чета на форума как се лови така и не мога да хвана нито един явно съм си некадърен . Поздрави на всички.
Някой може ли да обясни къде е този язовир? 

Пловдив - Граф Игнатиево - Калояново - Старосел- след с. Старосел по посока разкопките на няколко км от селото в ляво по мек път и си там. Лично на мен много ми харесва язовира. Дълбоко място. Пълно е с риба, е зарибителния материал си е направо досаден, но всеки сам си преценява как ще се отърве от негоdedo_vi написа:Някой може ли да обясни къде е този язовир?

- Romanista
- научил се да хвърля
Колеги да споделя едно прясно мнение за водоема.Вчера бях там и за пореден път се убедех и реших, че в близката година няма смисъл да ходя повече .Бяхме на язовира още по-тъмно и стояхме до към 3 часа следобед.Резултата е половин кофа зарибител(шаранчета, каракуди и амури) и нито една риба над 200 грама.Пробвах на плувка, на дъно, на близо и на вътре, сменях царевица и червеи, храних, но резултата беше един и същ.Явно просто дребната риба не дава шанс на по-едрата и н този етап не си заслужава да се ходи .Водата е паднала поне 2 метра.Това лято съм бил там поне 3-4 пъти но резултата беше почти винаги същия.Даже взех да се чудя кой на кого трябва да плаща - аз на тях, че ловя ли, или те на мен, че им събирам зарибителя, който искат да пускат в някой друг водоем, за да го зарибят.Иначе язовира е супер като разположение и природа, но само това не е достатъчно.Разбрах, че нямат намерение да го източват тази година и се надявам догодина да има по-добри резултати, а до тогава ще търся слуката другаде 

-
- сериозен играч
- borislav58
- сериозен играч
Romanista написа:Колеги да споделя едно прясно мнение за водоема.Вчера бях там и за пореден път се убедех и реших, че в близката година няма смисъл да ходя повече .Бяхме на язовира още по-тъмно и стояхме до към 3 часа следобед.Резултата е половин кофа зарибител(шаранчета, каракуди и амури) и нито една риба над 200 грама.Пробвах на плувка, на дъно, на близо и на вътре, сменях царевица и червеи, храних, но резултата беше един и същ.Явно просто дребната риба не дава шанс на по-едрата и н този етап не си заслужава да се ходи .Водата е паднала поне 2 метра.Това лято съм бил там поне 3-4 пъти но резултата беше почти винаги същия.Даже взех да се чудя кой на кого трябва да плаща - аз на тях, че ловя ли, или те на мен, че им събирам зарибителя, който искат да пускат в някой друг водоем, за да го зарибят.Иначе язовира е супер като разположение и природа, но само това не е достатъчно.Разбрах, че нямат намерение да го източват тази година и се надявам догодина да има по-добри резултати, а до тогава ще търся слуката другаде
Явно много си разочарован от язовира

Всичко заебавам и за риба заминавам!
Здравейте колеги, искам да питам някой дали има прясно инфо за язовира дали е разрешен какви са условията и имали слука.Всякаква информация ще ми е от полза защото тази седмица ми се отваря път към Панагюрище и мисля единия ден да е любимото хоби. Благодаря предварително.