Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

С фидер за шаран на Дунав
Модератор: Paublo_Eskobar
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
С фидер за шаран на Дунав
Здравейте, колеги и наслука! Рядко пиша във форума, но това се дължи на заетоста ми. Питането ми е към колегите фидерджии които практикуват спорта на Дунав. Понеже навлиза ме в сезона на шарана по Дунав ,питането ми е следното. Отскоро се запалих по този вид риболов, а ми се очертава излет на Дунава на особенно шарански места. Та въпросът ми е какъв строй да използвам за риболов на шаран на косъм. Смятам да риболувам на царевица. Ако някой може да помогне предварително благодаря. Предполагам, че доста колеги риболуващи на голямата река ги интересува това и ще можем да се научим от можещите колеги.
Който го може, си го може!
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: С фидер за шаран на Дунав
А защо шарана искаш да го търсиш на feeder след като ще ловиш "на косъм" 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
По принцип го ловя на капан или система /завси от разбирнето/ на две куки, на сандвич или само на качамак, но реших да пробвам и на фидер. Много е писано за риболова с фидер в затворени водоеми. Интересува ми как е на Дунава, как се лови там на фидер.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ники, доколкото съм чел ти основно си фидерджия, но виждам, че си далеч от Дунав, но ако имаш някъкъв опит на Дунава ще се радзвам ако го споделиш.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ако трябва да съм по точен, някой майстор да обясни как се лови шаран на Дунав с фидер. Благодаря.
-
- новобранец
такова нещо и аз не съм виждал но ще е интересно а къде са тия места колега че шарана по дунава нещо е кът 

- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ами колега незнам от къде си , но от досто години имам няколко места около Ряхово/ Русенско / които от началото но Август до Октомври се дават прилично шаран.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Както казах по горе по принцип го ловя на капан, но се запалих по фидеровия риболов и ме интересува, начинът на риболов по Дунав.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Стиви пускането на няколко мнения едно след друго се счита за спам. Обедини въпросите си в едно мнение
Относно фидера и шараните по Дунав. Ще имаш доста други риби уловени освен шарани със сигурност. В смисъл, че трудно ще ги отсееш. Варианта косъм е много добър. Пробвай да направиш топчета от чист качамак и да ги изушиш за да стоят стабилно на куката. В пружината по рехав качамак и готово

Относно фидера и шараните по Дунав. Ще имаш доста други риби уловени освен шарани със сигурност. В смисъл, че трудно ще ги отсееш. Варианта косъм е много добър. Пробвай да направиш топчета от чист качамак и да ги изушиш за да стоят стабилно на куката. В пружината по рехав качамак и готово

- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ивак благодаря прав си, но не съм искал питанията ми да прозвочат като спам. Взимам си забележка. Просто ме интересуваше монтажът дали е същият, както при риболов но косъм при нормален риолов на косъм и имали разлика между затворен водоем и Дунав. Издвинявам се още веднъж.
Не знам с каква акция ти е фидера,но ще ти е нужен екстра хеви до 200 гр.Слагай шок лидер. Вземи си 100 гр. хранилки и захрани първо мятстото където ще замяташ.Взимаш глина от брега и правиш големи топки като вътре ги пълниш с всякакви неща- царевици,пр.топчета и т.н. В средата на хранилките слагай същите неща каквито и в глинените топки, а в краищата лепкава захранка да задържа зърната докато падне хранилката на дъното.Пробвай на косъм и др. Провери си релефа и структурата на дъното където ще замяташ.Гледай да не е с големи каманаци щото ще береш ядове. Това е от мен.Успех градски 

Above us only sky
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Значи за да бъда по точен, акцията е до 100, но понеже основното влакно ми е 0.30, а имам готови / купешки /куки вързани с кевлар, та питането ми е мога ли да ги използвам или да правя волни изпълнения взависимост от ситоацията.
Вземи си фидер с акция поне до 150 иначе как мислиш да мяташ 90- 100 гр. хранилка натъпкана с около 40 гр манджа 

Above us only sky
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Привет,колега.
Защо след като ще търсиш дунавските шарани на косъм въобще ще използваш фидера.
Всички знаем какво правят шараните,а ако е и по-голям от два три кг.какъв е шансът да спечелиш битката в биткатас рибата.
Бих си заложил на шаранджийските пръчки,а с фидера дребни риби,платички таранки морунажи ,абе каквото дойде.
Защо след като ще търсиш дунавските шарани на косъм въобще ще използваш фидера.
Всички знаем какво правят шараните,а ако е и по-голям от два три кг.какъв е шансът да спечелиш битката в биткатас рибата.
Бих си заложил на шаранджийските пръчки,а с фидера дребни риби,платички таранки морунажи ,абе каквото дойде.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Прав си колега, но търся тръпката. След като колеги ловят по вътрешните водоеми и то по някога добри екземпляри, защо да не пробваме и на голямата река.