Възли

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Shaft0rz
новобранец
новобранец

Възли

Мнение от Shaft0rz »

Здравейте колеги ! От Две могили съм имам възможност да отида на река Лом, Янтра и Дунав. Можете ли да ми покажете как се връзва воблер и блесна към влакното, какво влакно като дебелина да използвам. Искам да опитам защото виждам че когато рибата се закачи е голям кеф :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Искам да помоля модераторите да преместят темата ако е в грешен раздел ;) !
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Re: Възли

Мнение от drat »

Изображение
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

така и така има тема искам да попитам кой възел ще ми препоръчате за връзване на вирбел към ПЛЕТЕНО влакно.Има много видове, някои казват, че определен възел става а други - не :roll: примерно Паламор някой прилагал ли го е към плетено влакно :roll: Става ли ? Ако може и други видове коита да са изпробвани.До сега възела ми беше обикновен клуп, само, че с 3-4 допълнителни възела.За сега държи, не съм закачал някъде яко(слава богу), че да проверя дали действа добре.за спининг го ползвам ако има някакво значение :wink:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

http://www.youtube.com/watch?v=qiDDdW22X9k Идеалния възел за карабинка :)
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

пробвал ли си го с брейд :roll:
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

Е тва е !
Благодаря!
Shaft0rz
новобранец
новобранец

Мнение от Shaft0rz »

Така и така съм пуснал тема искам да попитам дали може по друг начин освен тролинг . Ще ловя предимно кефал кой вид воблер е по подходящ - потъващия или плуващия. Когато нещо удари трябва ли да засичам ??? Мисля да пробвам на тролинг
Shaft0rz
новобранец
новобранец

Мнение от Shaft0rz »

Марко мерси че ме вкара в джаза сега ще потърся но тва за засичане и тка нататак немога да намеря .. засега ако знаеш някоя тема дай линк да попрочета , моля ! Утре ще отскоча до Русе да си извадя билет и ще видя за воблер и блесна кое от двете е подходящо за Лома че ми е по близо и мога да отскоча там има кефалчета
Shaft0rz
новобранец
новобранец

Мнение от Shaft0rz »

Марко мисля да ловя под един мост в едно селце но е каменист мисля утре да си закупя плуващ воблер защото потъващ и блесна няма да ми вършат работа и трябва ли да слагам въдицата на стойка или в ръка за да мога мигновенно да реагирам ???? Ще взема малък воблер с две тройки (както си му е) но как да позная дали е плуващ или потъващ може да ме излъжат . И като хвърля воблера в реката и не пипам нищо, чакам да клъвне засичам и вадя тва ли е ? :D
Последно промяна от Shaft0rz на Вто Юли 28, 2009 4:02 pm, променено общо 1 път.
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Shaft0rz написа:Ще ловя предимно кефал кой вид воблер е по подходящ - потъващия или плуващия
Така поставен въпроса не може да получи еднозначен отговор.
Разликите м/у двата вида проличават само когато не обираш влакното, т.е. когато не теглиш воблера към теб.
Тогава воблера се движи във вертикалната плоскост в зависимост от плаваемостта си - плуващите излуват към повърхността, а потъващите потъват към дъното. Когато навиваш влакното и теглиш воблера къмт теб обаче, той се потапя и се задържа на една дълбочина благодарения на лопатката си. В/у дълбочината влияят много фактори, но за това по-натам.
Плуващия воблер например можеш да го оставиш да се носи по течението и така да достигнеш участъци които иначе са недостъпни - да речем под надвиснали клони. От друга страна обаче, ако е с много изразена положителна плаваемост и направиш пауза ще изплува рязко като тапа, което не е никак естествено за рибките които имитира ... Вземи и от двата вида и ги няблщювавай някъде пред теб как се държат
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

Shaft0rz написа: и трябва ли да слагам въдицата на стойка или в ръка за да мога мигновенно да реагирам ???? Ще взема малък воблер с две тройки (както си му е) но как да позная дали е плуващ или потъващ може да ме излъжат . И като хвърля воблера в реката и не пипам нищо, чакам да клъвне засичам и вадя тва ли е ? :D
Ако при спинингов риболов оставиш въдицата то значи си спрял да си починеш,при спининга трябва да придаваш движение на изкуствената примамка с движения на върха на въдицата и макарата,ако само хвърлиш и очакваш да ти клъвне то тогава няма смисъл да си копуваш воблери или блесни лови на плувка или дъно
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”