Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Покупка на воблери и блесни.
Модератор: sestrata
- zapalen_92
- разбира нещата
Покупка на воблери и блесни.
Решил съм да си купя някой воблер и блесна за кефал.Става въпрос за риболов по река Росица,може и по Янтра,но най вече Росица.
Ето този вид май са за кефал:
Искам и едно Салмо да си взема 3 сантиметра:
Този модел с индекс Т.
И едно жабче малко с утежнение,но ме притеснява че то ще гази повече.Ето го:
А от блесните ето от този модел:
Една със сребърно листо и зелени точки и една със сребърно листо с червени точки.Кой номер да са блесните?Аз си мислех за една 0,но незнам дали няма да е малка?
Ми това е което мисля да поръчам много скоро и да се оръся малко,че скоро не съм си копувал примамки пък и поизпокъсах много.Изкажете мнение.

Ето този вид май са за кефал:

Искам и едно Салмо да си взема 3 сантиметра:

И едно жабче малко с утежнение,но ме притеснява че то ще гази повече.Ето го:

А от блесните ето от този модел:

Ми това е което мисля да поръчам много скоро и да се оръся малко,че скоро не съм си копувал примамки пък и поизпокъсах много.Изкажете мнение.

- Живко Василев
- разбира нещата
Re: Покупка на воблери и блесни.
От Салмото ти препоръчвам това.

Блесната която се вижда на снимката е Партер Мартин - златиста с черни точки. Нея също ти я препоръчвам.
Ето я от по близо

И от тази снимка последните две Ъглита

Купил съм си и Голди но все още нямам слука на тях иначе хубави приказки се носят за воблерите.

Успех

Блесната която се вижда на снимката е Партер Мартин - златиста с черни точки. Нея също ти я препоръчвам.
Ето я от по близо

И от тази снимка последните две Ъглита

Купил съм си и Голди но все още нямам слука на тях иначе хубави приказки се носят за воблерите.

Успех

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега,
Голди Вибромакс - супер уловисти.
Цвят MRS, MPK, MFT, MCC
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =338&click
Голди Вибромакс - супер уловисти.
Цвят MRS, MPK, MFT, MCC
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =338&click
Catch & Release Club
- zapalen_92
- разбира нещата
Ъглитата не газят ли повече.Аз търся такъв воблер който да не гази много защото ми писна да закача по дъното и като е каменисто само си оставям примамките по реката.Някои хора влизат да си ги вземат,но аз не рискувам освен ако не е на по плитко.За това търся плаващ.
Има различни ъглита, има и точно такива каквито ти трябват. Аз ловя с тях, както с Goldy, Vidra , има един модел на Strike Pro - Baby pro 25.zapalen_92 написа:Ъглитата не газят ли повече.Аз търся такъв воблер който да не гази много защото ми писна да закача по дъното и като е каменисто само си оставям примамките по реката.Някои хора влизат да си ги вземат,но аз не рискувам освен ако не е на по плитко.За това търся плаващ.

Е, не тази украска - ползвам сребристи такива,плуващо - гази съвсем малко - около 50см , с много ситна и резултатна игра е воблерчето.
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
- zapalen_92
- разбира нещата
Добре ами жабчето?Някой ползвал ли го е такова с утежнение?И ако да то може ли да се махне?Защото не искам да гази много и то

-
- разбира нещата
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Габровските воблери на Супервоблер ( в случаят жабчето ) по принцип са доста леки . Този вариант със съчмата дава по-добро съпротивление при воденето му в течение и за разлика от събрата му без съчмата не изплува тъй лесно . Като дълбочина не гази особенно много , едно че е плуващо , второ че самият модел му е плиткогазещ навъпреки на съчмата в лопатката му !
Първите които си пуснал най-горе са си доста кефалоуловисти само където играеш на тото при покупката им . Демек не знаеш дали ще "работи" или както в повечето случаи ще се върти като бургия .
пп - послушай Крумов от ПерниК
Първите които си пуснал най-горе са си доста кефалоуловисти само където играеш на тото при покупката им . Демек не знаеш дали ще "работи" или както в повечето случаи ще се върти като бургия .
пп - послушай Крумов от ПерниК

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- и господ не е толокова добър
Пъстървичката на Голди ми поднесе доста разнообразен риболов на няколко реки. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Invader
- научил се да хвърля
Колега, и аз ти препоръчвам да заложиш на Голди Вибро-макс ... и доволен ша останиш
Както каза Илийката пъстървичката (MRK) е универсален боец. На него имам 2 пъстърви (без да искам) и десетки кефали. Бих ти препоръчал и модела MG.
За малки реки (защо не и за по-големи) голдитата са супер и са на достъпни цени
Наслука

Както каза Илийката пъстървичката (MRK) е универсален боец. На него имам 2 пъстърви (без да искам) и десетки кефали. Бих ти препоръчал и модела MG.
За малки реки (защо не и за по-големи) голдитата са супер и са на достъпни цени

Наслука

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тия първите воблери са сръбски(насипни). Много ги хвалят, но аз лично не ловя с тях.За блесната ти препоръчвам номер 2 , но медна разцветка ( може и жълта холографна на Моска). Ако намериш си вземи и тази блесна на мартин Пантер дето ти е показал колегата +

За воблерите Салмо си вземи разцветката която колегата jivas ти е показал DB
Що се отнася до ГОлди - няма спирка. Ето и най-уловистите разцветки за мен :

За жабата съм чувал положителни отзиви.
Иначе си има цяла тема по въпроса. Сапунски ти я е дал по-горе .. Чети и събирай парички ..
Успех
п.с. И това, че са плаващи не им пречи да газят дълбоко ..

За воблерите Салмо си вземи разцветката която колегата jivas ти е показал DB

За жабата съм чувал положителни отзиви.
Иначе си има цяла тема по въпроса. Сапунски ти я е дал по-горе .. Чети и събирай парички ..

Успех
п.с. И това, че са плаващи не им пречи да газят дълбоко ..

С високо вдигнат връх на сопата ще се дрижат в горните водни слоеве, от гореопоменатите модели салмото гази най-много но не е зле да имаш някое под ръка за по-дълбоките вирове, има неостоима игра.
кьоркефали
- mandy73
- новобранец
- Обратна връзка:
Градски, малко късно виждам темата, но за воблери виж тия http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6816. Има ги в магазина до гарата, имам успех на тях. А относно блесните, никога не тръгвай по Росица без моска 2 и 3, чисто бяла, единичките малко трудно се развъртат. А за останалото послушай колегите по горе, макар че аз на салмото със синия гръб имам хванат само един костур, но може би не съм настоявал достатъчно. Това е от мен, успех!!!
- zapalen_92
- разбира нещата
Добре.Утре ми идват тези неща дето съм ги показал по горе(воблерите и блесните) плюс един попер който се реших да го взема за щука.Между другото какви са тези моска 2 и 3 номер?Има ли ги и тях в магазина там на гарата?mandy73 написа:Градски, малко късно виждам темата, но за воблери виж тия http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6816. Има ги в магазина до гарата, имам успех на тях. А относно блесните, никога не тръгвай по Росица без моска 2 и 3, чисто бяла, единичките малко трудно се развъртат. А за останалото послушай колегите по горе, макар че аз на салмото със синия гръб имам хванат само един костур, но може би не съм настоявал достатъчно. Това е от мен, успех!!!
Всеки уважаващ риболова магазин би трябвало да продава блесните Mosca, поне моето мнение е такова. За цената си за мен е най-добрата блесна, все пак са около 2лв бройката. А 2 и 3 е номера,големината на блесната, 1 е най-малката. За мен най-успешни за клен са тези с бяло или жълто фолио - с тях съм хващал най-много . За мен има 3 най-успешни блесни - Mepps, Panter Martin и Moska - която е доста по-евтина и се надявам да я намериш,успех !zapalen_92 написа: Между другото какви са тези моска 2 и 3 номер?Има ли ги и тях в магазина там на гарата?
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....