Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Проблем- Дайте мнение!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Проблем- Дайте мнение!
Ми режеш старата тройка , слагаш една халкичка според размера на телта и си сменяш на воля със що ти е кеф 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Абе Маркоооооооооооо !!! Човек таман замаже след тебе и ти на метеното ....... Уикенд по принцип са два дни а и образа е споменал че хротува за двата дни общо бре , ууууууу

Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Къща с пъстърва трудно се рани ! Обикновенно си сака вар и гипс та тъй

Павел Иванов
Павел Иванов
Да де, аз така правя...Павел Иванов написа:Ми режеш старата тройка , слагаш една халкичка според размера на телта и си сменяш на воля със що ти е кеф
Ама оплитанията и летежа ... нещо много ми се закача после тройката
по другите елементи от блесната

edit: ... знам, знам - " ... и душата в рая!"

Последно промяна от Fat на Вто Юли 28, 2009 11:31 pm, променено общо 1 път.
"Щастие за всички, щастие даром!"
- Павел Иванов
Ами тва с вечното щастие .......
Павел Иванов
Павел Иванов
Здравей Павле, очаквах да вземеш и ти отношение по въпроса. Сега да кажа и моето си обяснение, което съвпада с твоето,а именно: Според мен рибата не е особено гладна и преследва блесната само като някакъв дразнител и не я атакува стръвно, а само я побутва или в по добрия случай леко я опитва. Относно пръчката е Шекспир параметрите са тези споменати по горе, но е типияно за спининг риболов и от нея съм много доволен. За брейда не мога да кажа много, защото го купувах преди две години и нямам много спомен за точните му параметри, но наистина е малко по дебел от колкото трябва и не съм доволен от него така или иначе ще го сменям, но също така не смятам че той е причината за откачането на рибите. С него съм имал доста успешни излети. Монофила го избягвам, защото какъвто и да е той при едно рязко и твърдо опъване(а това се случва често при оплитане в някое клонче на закачена риба) той се къса при възела. Така си отидоха две големшки пъстърви барабар с блесните и от тогава разчитам на плетеното.
- Павел Иванов
Ами точно за това иде реч . Тъй при тест 10-30 при дължина 2.10м. Шекспирите са си доста бързи въдици с изключение на онова недуразомение Ъгли Стик лайт графит ама него не бих го и причислил към спининговите въдици и тъй . Значи съчетанието бърза пръчка + дебел брейд + понатегнат аванс + дебелшки тройки е предпоставка за много гелета . Както казах сменяваш тройките с по-тънки , здрави и в никакъв случай малки . Отпускаш аванса една идея повече отколкото би отпуснал с монофил . Съчетанието брейд + бърза пръчка е достатъчно за добра засечка и при много разхлабен аванс който пък от своя страна предодвратява разкъсването на тъкъните на рибата благодарение на повече от директната връзка и намалява празните удари . След закачане на рибата вече спокойно позатягаш аванса според противника отсреща и си готов 

Павел Иванов
Павел Иванов
Аз ловя с най-често с Трабуко Есприт Спин 2,10 май беше /композит - 2 части/ 15-30
/имам и други пръчки, но тази е лека, "подарък" и ми пасна много, въпреки "лиготията"/,
Макара Шимано Катана 2500 заден аванс, монофил 0,16-0,22 /изключително неразтеглив,
най-често е цветен /помага ми при воденето/, чат-пат плетено - на око 0,12.
Примамките - от 3-5гр. Предимно воблери и по-дребни блесни.
Не газя, че не обичам тинята, а и Марица се прехвърля лесно.
Откачанията стават само по горе изброените "почуквания" и отпъждане на примамката
или ако не се е закачила добре в бързината от лакомия или пък от мързел.
Късане с риба на куката не помня.
Виж, в закачките късах, преди да почна с тънките куки.
А да, отхлабения аванс е много важен /особенно при кефала/. Засечката става с пръст на шпулата, като на възела не се къса, 'щото веднага пускам пръста и натягам аванса според конкретния случай /само ако е много наблизо и съм клекнал е тегаво/.
С тази тактика /без туичинг, щот не става с тоя набор/ съм заковал много рибоци.
Та така.

последният хубавец от днес /31.07/ на изгрев с помоща на гореописаното ...
/имам и други пръчки, но тази е лека, "подарък" и ми пасна много, въпреки "лиготията"/,
Макара Шимано Катана 2500 заден аванс, монофил 0,16-0,22 /изключително неразтеглив,
най-често е цветен /помага ми при воденето/, чат-пат плетено - на око 0,12.
Примамките - от 3-5гр. Предимно воблери и по-дребни блесни.
Не газя, че не обичам тинята, а и Марица се прехвърля лесно.
Откачанията стават само по горе изброените "почуквания" и отпъждане на примамката
или ако не се е закачила добре в бързината от лакомия или пък от мързел.
Късане с риба на куката не помня.
Виж, в закачките късах, преди да почна с тънките куки.
А да, отхлабения аванс е много важен /особенно при кефала/. Засечката става с пръст на шпулата, като на възела не се къса, 'щото веднага пускам пръста и натягам аванса според конкретния случай /само ако е много наблизо и съм клекнал е тегаво/.
С тази тактика /без туичинг, щот не става с тоя набор/ съм заковал много рибоци.
Та така.

последният хубавец от днес /31.07/ на изгрев с помоща на гореописаното ...
"Щастие за всички, щастие даром!"
-
- вече хвърля и на тежко
И аз го имах тоя проблем с откачането, но благодарение на fat който ми показа коя тема да видя и компетентните мнения на Павел Иванов доведоха до резултат. Преди това натягах аванса повече от необходимо защото си мислех, че като плетеняка е здрав не ми трябва толкова прецизен аванс. Ама не било така
Днес ходих и резултата беше много добър на Вита. Пак имаше празни почуквания, но да се закачи риба и да се откачи нямаше.