Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- nikikati
- ще става разбирач
Re: Риболова около Русе
А бе, пича на втората снимка колко ръце има?

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
nikikati написа:А бе, пича на втората снимка колко ръце има?![]()
![]()
![]()
![]()
1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Започвам да си мисля ,че рибата на Текето е изваден с мрежички и то много здраво. Мамака им мръсна
.Не е нормално на един водоем рибата да взима като обезумяла а на другия таранка да не бутва.Пълна пародия дано да го забранят това Теке за 5 години поне .Че много професионалисти и риба не остана .

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- кандидат преподавател
Незнам Митак дано не си прав.Но (винаги има едно НО)като гледам резултатите и си го мисля и аз.Да си кажа честно тази година не съм ходил там но като гледам ваще резултати а и на комшията който ходеше миналата година през ден то си е пълна скръб.Значи миналата година ходех през седмица поне и винаги имаше доволно риба и си чешехме крастата.То не бяхя каракуди до към 700 - 800 грама , яко облес като го събереш и някоя и друга бяла рибка.А сега само някое и друго кйораво попче.Как да ходя там По добре да отида на реката и дори и да съм капо си е красота отвсякъде.
Докато не чуя от точен източник , че рибата е тръгнала на плувка няма да стъпя там
Докато не чуя от точен източник , че рибата е тръгнала на плувка няма да стъпя там

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Бе требва си ходене, та дано някой ги барне теа леваци,щот с мълчане нищо не става,те ш-си ловат как си искат, а рибта полека си заминава баце 

Чаушана са лови на тиливизор,майна.
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Утре май ще замина за 2 дневен излет на Бръшлян и без това нямам работа
.Имам познат с фургон на брега на реката и ще видя как е положението там .Бат Венци не е писал за излета на дунава 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- кандидат преподавател
Може да го е хванал някое рибе и дане изка да каже.Пък и тръгна да се капотира 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Колеги относно текето имах познат които беше след забраната 4 дена и извади около 15 кила таранка и няколко шарана.Ходих след това в тях беше си оставил около 10 таранки другото го е пуснал и 1 шаран.Тои ми каза че били хванали някакви румънци там с мрежа през ноща и ги трепали яко предполагам че са ходили и обирали рибата и накрая ги хванали като са я обрали.Минах през яз.Ломци днес и не мога да повярвам там рибата скача като полудяла.Шарани щуки гонят абе много риба 4лв на пръчка но при този дет минах да го видя цел ден не е бутнало само 1 бяла риба към 1.5кг.Въобще в русенска област работата много зле. А в петък видях пъстърва да си плува на мартен на буната.А там 1 удър много аванс и каза сбогом
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
айде колеги тая седмица сбора на Текето ще е голяма лудница та ще търсим рибата от утре горе у папурите някой ако има за там някъкви наблюдения да помага.. Ще сме точно на мястото където влизат БТР-ите ....
Здравейте колеги,първо да ви се представя - казвам се Владо
На Янтрата между село Ботров и Ценово излиза много хубава таранка на жито. На бял червей дребния облез даже не дава на тежеста да потопи стръвта ... До 10 часа хванах около 6-7 едри таранки, и изведнъж спря кълването. След това се преместихме до към обед под моста за с. Стърмен, то там има бент и зачесахме дребната таранка пак на жито.

Привет колега.Само да те питам това в мифката малки сулки(бели риби) ли са ?
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
О не, не съм сигурен обаче какви рибки са
, защото колегите с които бях бяха на различно мнение - единия викаше че са кефалчета, друг че е морунаж ... На мене ми приличаха на облез, само че устата им беше по-голяма. Някой по-грамотен ако ги огледа и ги познае, с радост ще му прочета мнението.

като ги гледам мисля че са малки бели рибки (но побелели) тея риби случайно да не са съхранявани в кофа че са такива ....
-
- сериозен играч
Не са бели рибки, скобарчета са, погледнете им устата .
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
от къде мога да си купя дребна таранка за стръв
защото по магазините няма, продавали само зимата сега не
а трябва много казаха ми място където щуката взимала яко