Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

черна мряна на троха?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
черна мряна на троха?
Може ли да се лови на троха или трябва друга стръв?
(смятам да ловя в малка река минаваща през град Пещера които се намира в полите на родопите,водата е мн бистра и се виждат има мн едри парчета!)
(смятам да ловя в малка река минаваща през град Пещера които се намира в полите на родопите,водата е мн бистра и се виждат има мн едри парчета!)
Re: черна мряна на троха?
Разбира се , че се лови и на троха. В повечето случаи предпочита живата стръв, но и трохата не я отказва. В никакъв случай не тръгвай само с хляб , а се заредис възможно повече варианти стръв, наблегни на какавидата, белия и всякакви други гадинки , които намериш под камъните на рекичката.
На Арда например , понеже много хора ходят за скобар и хранят с хляб, в някои случаи скобара направо не може да се вреди от мряната. Успех.
На Арда например , понеже много хора ходят за скобар и хранят с хляб, в някои случаи скобара направо не може да се вреди от мряната. Успех.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- научил се да хвърля
Благодаря за инфото на аз сега се върнах и то с успех ... в началото хвърлих на бял без резултат но след това пробвах на троха и резултата беше полужителен... водата беше много бистра и се виждаше как се биеха за трохата ... мн плавно калвяха трябва внимателно да се засича
6 парчета но пуснах 2 бяха мн малки ... утре отивам пак и този пат ще снимам
Наи-хубавото е ,че по на горе по реката,некаде след батак развъждат пастърв и то често изпускат 

-
- вече хвърля и на тежко
Еми черна мряна на троха ловя по цело лято на Струма с болото...Там където ходя само на троха се ловят защото на бял не можеш да избегаш от уклеите...А и на труха може некой скобар да се обади.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На троха съм хващал трофейни размери мряна за р.Марица върви мешеняк понякога със скобаря 

Без риболов няма любов !
-
- кандидат преподавател
Както ви е писал колегата Gosta,по Арда има дълги участъци,където мряната пренебрегва червеите,какавидите,бумбарека,ручеиниците и кълве на троха хляб - от всякакъв хляб.При това както дребни,така и едри мрени.Нищо необичайно.Пробване му е майката.
Като доказателство, днес измежду скобарите, на троха копнах 2 трофейни мряни по около 35 сантиметра. Взимаха си смело и безотговорно.
П.п Забравих да спомена трохъта беше от щипан , топъл арденски ляп.

П.п Забравих да спомена трохъта беше от щипан , топъл арденски ляп.

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Завърти ли се скобар
забрави за мряна
Много пъти се питам:Кое е по-добре

Много пъти се питам:Кое е по-добре

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Допълвам - забрави за черна мряна!Бялата е в екип със скобарите!bkd написа:Завърти ли се скобарзабрави за мряна

За какво ще се занимаваш с тея нежни трохи като има бели и мамарци
-
- научил се да хвърля
на мамарец съм хващал доста мрени.но лошото му е,че не само мрени се привличат,а и уклей и кефал.но ако отидеш на някоя по-широка рекичка,пробвай на дъно с много малко улово.резултата е гарантиран 

-
- кандидат преподавател
Objecion!Оспорвам мненията на злият крал-чародей Angmar,преродил се по-късно в Саурон,на който му видели сметката хобитчетата и на уважаваните от мен Sapuna и BKD!Момчета,на Арда наистина има участъци,в които черната мряна признава само трохата и кълве стръвно в конкуренция със скобарите-без да бяга,когато почнат да кълват те.Странно,ама факт-проверено и от мен много пъти.Ако не вервате,мааму стара,на Gosta и на мен ,нищо не остава,освен да се явите за експертиза на собствен гръб тук-да речем през юни месец,за полеви занятия на силно пресечен терен /жална ви кашишка!/,че да ви сблъскам с трохата и тлъст скобар,тлъста черна мряна,среден скобар,тлъста мряна,средна мряна,тлъст скобар и т.н.Е,тука нема бели мрени и никога не е имало.
-
- ще става разбирач
значи трябва да се разберем на какво казваме "черна мряна"...та черната мряна по долните течения на Марица,Арда,Струма и т.н е по-скоро "маришка" мряна и си кълве на троха като "стой, та гледай"...за "истинската" черна или по-точно балканска мряна, която се въди по горните течения на реките и малко се различава от маришката - не съм сигурен, че ще кълве на троха...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В това последно мнение ми се струва има най много истина!