Как да си отглеждаме ТОРНИ червеи!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Как да си отглеждаме ТОРНИ червеи!

Мнение от ExTaZzY »

Гледам колегата се е справил добре с обяснението с с отглеждането на торен червей :!: браво колега :lol:

Ама за да не отварям друга тема ще напиша моето предложение за отглеждането на бял червей в домашни условия !
Та схемата е тъкава каквата храна ядете със съдаржание на месо събирайте си кокалчетата остатъците от месо и ги слагайте в на жените си стария чорпогашник :lol: :lol: съберете г/д 100-200 грама месо и местни остатъци и ги оставете на сенчесто и проветриво място било в гараж било под стряха на тераса ( не е много препоръчително зараде следващия етап от "манджата" месото започва да се разваля и размирисва!).След период 2-3 дни ще забележете аномалията малки палави мушици летят около "бившия" чорапогащник на жена ви след г/д същото време се забелязват първите признаци за живот на вашите нови домашни любимци те са г/д с големина 2-3 мм може да им добавяте прясна мръвка след като видите,че са се появили вече на бял свят за да растът забравих по-горе да добавя ,че може да се използват рибишки вътрешности,глави и люспи от вашите излети :)!
Започвате секидневно преглеждане на вашите любимци и когато вече видите,че са стигнали размер такъв каквто ги разпространяват по магазините взимате местообитанието им и ги отделяте от карантиите и остатъците,
После 1 сито прекарвате ги 1 вода и ги слагате в кофа,бака,теникия или подходящ съд пълен със ситни трици !
На другия ден сте готови да си ги ползвате с кеф за вашия излет !

Наслука дано и аз съм ви бил полезен ! :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

за тези които са решили да си отглеждат червеи ще им предложа една интересна информация

Един възрастен червей може да снася една капсула с яйца всяка седмица ако това е така
Един червей Х Една капсула с яйца седмично Х 52 седмици Х Средно 3 червея на капсула = 150 червея потомци
75 възрастни втора генерация Х Една капсула с яйца седмично Х 17 седмици средно Х Средно 3 червея на капсула = 3800 червея потомци
1900 възрастни трета генерация Х Една капсула с яйца седмично Х 8 седмици средно Х Средно 3 червея на капсула = 45600 червея потомци
= 49550 червея от един при оптимални условия за 365 дена
Капсилите с яйца се излюпват за около 21 дена една капсула има 10-12 яйца от които 2-4 се излюпват
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

dunavski написа:за тези които са решили да си отглеждат червеи ще им предложа една интересна информация

Един възрастен червей може да снася една капсула с яйца всяка седмица ако това е така
Един червей Х Една капсула с яйца седмично Х 52 седмици Х Средно 3 червея на капсула = 150 червея потомци
75 възрастни втора генерация Х Една капсула с яйца седмично Х 17 седмици средно Х Средно 3 червея на капсула = 3800 червея потомци
1900 възрастни трета генерация Х Една капсула с яйца седмично Х 8 седмици средно Х Средно 3 червея на капсула = 45600 червея потомци
= 49550 червея от един при оптимални условия за 365 дена
Капсилите с яйца се излюпват за около 21 дена една капсула има 10-12 яйца от които 2-4 се излюпват
Средна цена 2ст за червей....
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

МОДЕРИРАНО !!!

СПАМ !!!

Николай Неделков
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

moholovka написа:Аз съм ловил с ток ама земни, обаче сега имам друг акъл и не ми се рискува за някакви червеи :lol: Иначе метода е много лесен, взимаш П образна дебела тел и я забиваш в земята. Една дебела жица мушкаш само във фазата на контакта и с леки докосвания до забитата тел през няколко секунди и червейте почват да изкачат като тапи. Сещаш се сигурно че не е добре да си бос или да има хора наблизо, а бе по-добре си ги купи от магазина или с лопатата :wink:
Пуснах им ток на гадините, но вместо тях искочи един миньор и ме смаза от бой. :axe: :rolleyes: :lol: Така, че по-добре с вилата или лопатата! :D
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
absent
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от absent »

ribaro написа:
moholovka написа:Аз съм ловил с ток ама земни, обаче сега имам друг акъл и не ми се рискува за някакви червеи :lol: Иначе метода е много лесен, взимаш П образна дебела тел и я забиваш в земята. Една дебела жица мушкаш само във фазата на контакта и с леки докосвания до забитата тел през няколко секунди и червейте почват да изкачат като тапи. Сещаш се сигурно че не е добре да си бос или да има хора наблизо, а бе по-добре си ги купи от магазина или с лопатата :wink:
Пуснах им ток на гадините, но вместо тях искочи един миньор и ме смаза от бой. :axe: :rolleyes: :lol: Така, че по-добре с вилата или лопатата! :D
ахахахаха да определено лопатата е по добрия вариант .
аз правя така:
1 пласмасово шише 5 или 10 литра палните го с праст или тор и го слагам на терасата на сянка (живея в блок) и след риболов си зимате червеичетата и ги слагате в шипенцето и отгоре мокри весници ;) издарйат така около 3 , 4 седмици няма проблеми :)
Изображение
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Та акварюми та незнам си кво тва да не са домашни любимци бе колеги :lol:
Значи мойто мнение е ако имате дворно място горе доло 1-2 кв. са нужни, изкопавете 20-30 см надоло и премахвате пръста и го запълвате с огнил оборски тор и след това гледате редовно да ви е мокро това място те червейте като надушат тора , което е изкушения за тях самички ще се навъдят :mrgreen:
След това само е нужно на 1 месец да убогатявате отново местото с огнил тор щото червейте папкат яко хранителните вещества в него :mrgreen:
mgs3bg
новобранец
новобранец

Мнение от mgs3bg »

Ако имате двор си намирате една бала слама разпръсквате я и поливате отгоре ще имате червеи, колкото искате. Става и зад гаража, ако има място.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Признавам.че не изчетох всички мнения и има вероятност да се дублирам с някое чуждо.
Ще споделя само,че ако искам да си съхраня толкова торен за период от един месец изобщо няма да правя тая"гимнастика".Стига да са в солидно количесто тор+земя на тъмно и хладно ще издаянат и повече от месец. :D
Изображение
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

Да споделя и аз как си ги гледам:
Дъски от палети заковани във формата на правоъгълник с размери 100на 50-60 см.Височината е
15-20см.Слагам така наречената рамка на земята и слагам един чувал от тези,плетените от захар
или подобни на тях за дъно.Слагам оборска тор/леко престояла/ и си пущам червеи от магазина,
така наречените "калифорнийски"или вземам от приятел,който ги използва за производство на еко -тор
Редовно поливане щот стане ли им сухо-бягат.Винаги ги покривам с нещо,за да не са пряко огрени от
слънцето.През зимата-малко слама отгоре и тор за да им е топло =ако не оживеят-от магазина 1-2
кутийки или от приятеля иииии всичко наново,ама винаги си ги имам под ръка преди риболов, та
дано съм бил полезен на някой с моя опит за торен червей ама винаги ми е под-ръка преди излет

п.п. Поливането на гадинките е задъление на жената-аз само ги вадя преди риболов и каквото
ми остане-си ги връщам обратно за следващият излет.
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

paisa написа:Та акварюми та незнам си кво тва да не са домашни любимци бе колеги :lol:
Значи мойто мнение е ако имате дворно място горе доло 1-2 кв. са нужни, изкопавете 20-30 см надоло и премахвате пръста и го запълвате с огнил оборски тор и след това гледате редовно да ви е мокро това място те червейте като надушат тора , което е изкушения за тях самички ще се навъдят :mrgreen:
След това само е нужно на 1 месец да убогатявате отново местото с огнил тор щото червейте папкат яко хранителните вещества в него :mrgreen:
Това звучи най -разумно, бих допълнил само, че този развъдник става притегателно място за къртици, а те са ни конкуренти в използването на червеи. Затова според мен си заслужава инвестицията да се сложи някаква мрежа /по-ситна/ отдолу на обитаемия от червеите слой. Може и тухли единички, плътно наредени.
Аватар
nikodim1978
новобранец
новобранец

Мнение от nikodim1978 »

И аз ви благодаря за идеите ,много е полезно ,а и тази криза е в помощт за всеки
mi7aka_gt
новобранец
новобранец

Мнение от mi7aka_gt »

Само да ви питам това ли е торен червей? :

Изображение
Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

нека да ви кажа за мойта ферма за торни
Изкопах с лопатата 2м на 0,50м и дълбоко 50см
Този окоп го напълних с оборски тор и го покрих със стари летви да легнат плътно е го полях с една кофа вода
След една седмица вече имам много червей
После поливам с лейката през 2-3 дена важно да са на сянка и да им е влажно
Утре ще снимам и ще кача снимките
Фермата е доста добра
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от В.Стефанов »

jultopepi написа:нека да ви кажа за мойта ферма за торни
Изкопах с лопатата 2м на 0,50м и дълбоко 50см
Този окоп го напълних с оборски тор и го покрих със стари летви да легнат плътно е го полях с една кофа вода
След една седмица вече имам много червей
После поливам с лейката през 2-3 дена важно да са на сянка и да им е влажно
Утре ще снимам и ще кача снимките
Фермата е доста добра
Какво стана със снимките колега ?
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”