Огняново

Модератор: Кърцата

Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Огняново

Мнение от MiTaKa™ »

На 12-ти сме планували един релаксиращ 5 - 6 дневен излет на Огняново.За първи път ще ходя там , събрали сме се група и от много предложения избрахме него. Ще съм ви много признателен ако ме посъветвате къде точно да застанем . Задави олесня с отговорите ви , ще ви кажа , че аз специялно ще търся шаран на косъм и съм приготвил царевица и пелети за захранка , та кажете кое ще е по добре да разпъвам на вътре с лодка или от ръка, другите приятели ще търсят по-дребни риби и са намислили да пробват на прожина с бял и торен за каракуда , а някой дори и за сом мислят да пробват. Споделете инфо от коя част на язовира да застанем и нещата със шарко как седят там , на дълбокото ли да го търся там и на каква стръв, също така и за каракудите и костурчетата. Ааа за малко да забравя пътя хубав ли ,че сме малко с ниски коли а едни познати ни казаха да забравим от към гората вие какво ще кажете
П.п всяко едно мнение е важно такаче несе стискайте ;)
Изображение
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Re: Огняново

Мнение от natrii »

Ако ще сте откъм стената...веднага до нея в дясно свивате и слизате надолу и си избирате пътченце към местото което ще изберете...ама попринцип са малко разбити тия пътченца ии...гледайте да изберете правилния път! :mrgreen: А за гората да...щом сте ниски доста трудно ще стигнете до там...за каракудитее...на устието много стабилно кълвяха на бял червей...откъм стената не знам точно как е, но би трябвало пак да е нещо такова :roll:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
dacko1954
новобранец
новобранец

Мнение от dacko1954 »

Целия язовир е във водорасли. :drinkers:
Пази боже от гнил мост,неканен гост и прост на висок пост.
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

пиши после как е минал е риболова :smt023
Изображение
БАЙ-100-ЯН
kudrav82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kudrav82 »

dacko1954 написа:Целия язовир е във водорасли. :drinkers:
подкрепям много водорасли и следователно труден риболов. р.р. особенно на пружина,както сте решили.все пак успех,и да споделите после как е било.
и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Излизат шаранчета от 100-500 гр.- тях ги пускайте, че не останаха;преди 2 седмици клена се разкълва на царевица, костура се скри някъде :rolleyes: Понякога излизат огромни каракуди(около килограм)близко до брега-бял, жито, хляб- но и често не пипа на нищо. Общо взето е непредсказуем язовир и за това е интересен.НАСЛУКА И НЕ МЕСАРСТВАЙТЕ!!! :axe: АКО СТЕ ЗА МЕСО ИДЕТЕ ДО МЕТРО, КУПЕТЕ СИ СЬОМГА.ПО-ЕВТИНО ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ :drinkers: НАСЛУКА
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

naskobo написа: ...костура се скри някъде :rolleyes: ...
Да междудругото...преди 1-2 години имаше не малко костур в язовира...сега май е намалял...поне така мисля :shock: :?:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

natrii написа:
naskobo написа: ...костура се скри някъде :rolleyes: ...
Да междудругото...преди 1-2 години имаше не малко костур в язовира...сега май е намалял...поне така мисля :shock: :?:
Сега клена дава повече от преди, дано не е намалял костура а да е нещо сезонно :?: :?: :idea: :idea:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

А за шаран нищо не казахте и за дистанцията от брега , иначе клена дали ще гони булдо :wink:
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

MiTaKa™ написа:А за шаран нищо не казахте и за дистанцията от брега , иначе клена дали ще гони булдо :wink:
Маломерните шаранчета излизат близо-преди и непосредствено след пояса водорасли заедно с каракудата и червеноперката. По -едрите ги търсят на пружина на дъно- аз не съм хващал, не съм и виждал някой да хване.На фидер досека съм хванал само една каракуда.Инцидентно се появяват линчета и сомчета, маломерни.Не съм пробвал клена на булдо, на блесна и воблер не пипа, както и костура...Но всеки път е различно.Наслука!!!
Аватар
krastavicata
новобранец
новобранец

Мнение от krastavicata »

Да се присъединя и аз към темата, за да не пускам нова.
За ръкава откъм село г.раковица нещо да знаете?
ROONEY
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”