Захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

xubavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Захранка

Мнение от xubavo »

Колеги имам един въпрос спрямо една захранка.Бяхме за 2 дена на долното село и реших да направя захранката :D Накиснато кюспе и птичи тор,млечна царевица директно от кучана сваляна, и прясно изстискан чесън. Захранвахме имахме си шамандура обаче за 2 дена 2 каракуди. И искам да питам някой използвал ли е точна такава смес която описах аз.
Знам че има теми за чесъна и за птичия тор но точно тази смес ако е ползвал някой да каже какви пвечатления и резултати е забелязъл. :roll: Мерси предварително
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните.
paisa
новобранец
новобранец

Re: Захранка

Мнение от paisa »

Сместа е достатъчно добра и богата колега , пробвай другия път без чесъна.Не е казано че като на един водоем е проработило добре на друг ще има сходния ефект.Проба иска на секи риболов прибавяй или премахвай по нещо от тази захранка доката не даде добър резултат.
Също че не е проработила твойта горе спомената рецепта може да се дължи на доста неща рибата да е била в други слоеве на водата , времето да не е било благоприятно , липса на апетит на рибата.Около теб имаше ли други колеги който са хванали доволно когато сте хванали 2 те тарли?
xubavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от xubavo »

Мне колега нямаше други да хващат обаче пазача на язовира и хижата ни показа в живарника на язовира предишния ден 13 шарана хванал изглежда не сме случили на ден.Или просто много сме я нахранили незнам :roll: :roll:
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Колега това за храненото на рибата никога несъм го вярвал.Според мен риба никога неможеш да нахраниш бил съм на няколко язовира частни по покана, и мога да ти кажа , че на ден и се хвърляше по 2 тона жито царевица патешки ла*на и пак си взимаше еднакво добре. :D
А ти попита ли пазача с какво я хранят изобщо храни ли се тая риба :wink:
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Не я хранят. А пазача беше захранвал само с царевица. Май проблема ни е в задвъдичните устройства :lol: :lol: :lol:
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Птичия тор-респективно гълъбовия е подходящ за риболов на червеноперка и бабушка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
xubavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от xubavo »

Да обаче аз взех тор от кокошките а не от гълъби дали там не ми е била грешката :roll:
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Е щом ги е хванал на царевица , взимайте с кофите захранвайте яко и наслука :wink: .Като не я хранят рибата логично е ако има тръстика папури , шарко в повечето случаи е в тях и в често пъти трудно се лъже да излезе на откритите пространства да търси храна,ако има такива папури плътно до тях въдицити и захранка апък ако няма изобщо още по яка захранка с царевица :mrgreen: и "чекани" :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

xubavo написа:Да обаче аз взех тор от кокошките а не от гълъби дали там не ми е била грешката :roll:
Ами другият път пробвай с кравешки :D :D :DМетаболизма при гълъбите е такъв,че в курешките им има цели зърна и полусмляни,за това се и използва.Ама питайте преди да слагате лайна,а кравешките сигурно щше събират амурите,може и с барабомки от коза или овца ,таман са като гранула.
xubavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от xubavo »

paisa написа:Е щом ги е хванал на царевица , взимайте с кофите захранвайте яко и наслука :wink: .Като не я хранят рибата логично е ако има тръстика папури , шарко в повечето случаи е в тях и в често пъти трудно се лъже да излезе на откритите пространства да търси храна,ако има такива папури плътно до тях въдицити и захранка апък ако няма изобщо още по яка захранка с царевица :mrgreen: и "чекани" :)

Колега по язовира няма нито едно папурче виж няколко снимки чист е пясъчно дъно,тук там някой камък :mrgreen:

http://kachi-snimka.info/images/viu1249164763m.JPG
http://kachi-snimka.info/images/rgh1249164971o.JPG
http://kachi-snimka.info/images/cqs1249164998h.JPG
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Колега да ти кажа , че частните водоеми не са като свободните. Там тактиките са коренно различни .Ако рибата се храни в този водоем се пита къде са местатна които се храни, с какво се храни , кога се храни и след тази извлечена информация човек си устройва тактика за захранването. Ако не се храни рибата , се пита хранела ли се е с какво кога за последно и пак къде са местат на които се е изсипвала храната .И след тази информация и малко лична преценка си заемам място за риболов. Аз досега чесън не съм използвал за добавка в храната ,но зависи и как си бъркал самата храна , ако си я преовлажнил , храната става неактивна и там таранка задължително се хваща. Ако си я направил толкова лепкава, че чак е станала като кал , там риба ще се завърти след 2 дена . По въпроса зa птичия (гълъбовия), тор не го използвай за шарани а за бабушки ,както каза колегата butnik. Щом си на частник незначи ,че рибата сама влиза в кепа.Успех другия път :smt023 :smt023
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

И не прекалявайте с чесъна,ще им падне кръвното на рибите и ще им се приспи.Второто е майтап де,но наистина не прекалявайте с ароматите,когато е силен ,може да има обратно действие.
xubavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от xubavo »

butnik написа:И не прекалявайте с чесъна,ще им падне кръвното на рибите и ще им се приспи.Второто е майтап де,но наистина не прекалявайте с ароматите,когато е силен ,може да има обратно действие.
Ми на около 15 кг захранка сложих една глава чесън ама незнам прекалено ли е мисля че е добре на тая смес :P
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

xubavo написа:
paisa написа:Е щом ги е хванал на царевица , взимайте с кофите захранвайте яко и наслука :wink: .Като не я хранят рибата логично е ако има тръстика папури , шарко в повечето случаи е в тях и в често пъти трудно се лъже да излезе на откритите пространства да търси храна,ако има такива папури плътно до тях въдицити и захранка апък ако няма изобщо още по яка захранка с царевица :mrgreen: и "чекани" :)

Колега по язовира няма нито едно папурче виж няколко снимки чист е пясъчно дъно,тук там някой камък :mrgreen:

http://kachi-snimka.info/images/viu1249164763m.JPG
http://kachi-snimka.info/images/rgh1249164971o.JPG
http://kachi-snimka.info/images/cqs1249164998h.JPG
Предлагам ти аромат банан или ванилия :wink:
xubavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от xubavo »

Мерси за инфото колеги. Ключ на тая тема
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”