Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Ходих на това Тетово, повече няма да стъпя там никога. Отначало бях обнадежден, захранихме както трябва метнахме дънните и исках да си цъка таранки с новия телескоп, да ама не...Ловихме на жито и царевица основно, само 2-3 риби на бял се обадиха. Има много дребнички за които сигурно ще ми трябва кука 16 или 18-ка.Като цяло много слабо, очаквах по-интензивно кълване. Много умряла работа. Като за капак на всичко към 16ч. дойдоха някакви мангалчета и започнаха да се къпят вляво от нас, не издържах и ги изгоних, след 10 мин. отдясно дойдоха други хора (не от малцинството) и те започнаха да се къпят, при което събрахме и се прибрахме. Като цяло таранки колкото шамарчета, общо около 35-40 на брой (това е улова на 2-ма човека). Не съм снимал таранките, защото ме досрамя 

Последно промяна от kutinchev на Пон Авг 03, 2009 7:40 am, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз съм бил до теб тогава бях с жената дойдохме към 7.30 и застанахме точно до трабата ако можеш да се орентираш ,май само аз бях разпънал шаранджийска стойка.по късно ще пробвам да кача сним ки.

-
- вече хвърля и на тежко
за колега та iliobg беше писаното
Колеги има ли някой представа защо не мога да прикача файл в този форум...правя каквото е необходимо , но ми изписва " НЕ МОЖЕ ДА ПРИКАЧИТЕ ФАЙЛ" и т.н....Все пак имам комп. грамотност дотолкова , че да кача една снимка пък и съм активен във разни други форуми и материята не ми е чужда ..ако някой може да ме осветли по въпроса дали няма някаква тънкост при качването ще съм му благодарен .../ps: исках да кача малко снимки на обитателите на рибарника в Цар Калоян..благодаря предварително , ако някой помогне/
Там където обществото е порочно -истината е безумие.
-
- новобранец
Привет,колеги!Аз пък събота и неделя бях на Каран Върбовка,и между многото ракии,салати и барбекюта
,успях да отразя и два риболовни излета!Първия ден бях на Лома между Каран Върбовка и Кацелово,бях чувал че излизало шаран заради рибарниците на Кацелово,е не се хвана такава риба.Много таранка,мряна,кротушки,червеноперка и кефал - абе дребна работа ама за пофта става
.А вчера бях на едно микроязовирче в Каран Върбовка,което уж се стопанисвало от ловната дружинка и уж имало някаква риба ,може би и шарани от минали години
,и по принцип не се разрешавал риболова за външни хора. Сдобихме се с разрешително от кмета на селото(да е редовно всичко) и 5 и 30 сутринта бях на бойна позиция.Стъкмих набързо два монтажа за шаран,подхранване с царевица и чакане.В 8 и 30 здрав удар
и яко развиване на аванса,след кратка битка заби в тръстиките и скъса
Към обяд когато смятах че всичко е приключило вече,пак здрав удар и пак почва борба,но този път събличам дрехите и влизам с кепа във водата и след малко успеха е налице
Ето го и звера :

А ето и снимка на водоемчето(много е обрасло с водорасли и много трудно се вадят рибите)

Между другото излизаха и таранки на плувка,но много много малки -среден размер 10 см.
Та това е от мен,успех и поздрави на всички!

А ето и снимка на водоемчето(много е обрасло с водорасли и много трудно се вадят рибите)

Между другото излизаха и таранки на плувка,но много много малки -среден размер 10 см.

Та това е от мен,успех и поздрави на всички!
Няма как да чуваме истини,ако сами не ги казваме!
-
- новобранец
Чети тук колега,всичко е обяснено :http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... 0%BA%D0%B8kasov написа:Колеги има ли някой представа защо не мога да прикача файл в този форум...правя каквото е необходимо , но ми изписва " НЕ МОЖЕ ДА ПРИКАЧИТЕ ФАЙЛ" и т.н..../

Няма как да чуваме истини,ако сами не ги казваме!
-
- вече хвърля и на тежко
-
- вече хвърля и на тежко
Май не се справих половината снимки не се показаха,
Аимам въпрос към колегете (KASOV) раците от водоема бонус ли са

ееее браво за добрия риболов .... ние 4 дена на на Текето нито една добра риба ..... Ама сега чакайте Митко да покаже как убива популацията на дребните шаранета
Но всичките бяха пуснати обратно !!!!!!!!!!!!!!!

mmirchev71 написа:Аз съм бил до теб тогава бях с жената дойдохме към 7.30 и застанахме точно до трабата ако можеш да се орентираш ,май само аз бях разпънал шаранджийска стойка.по късно ще пробвам да кача сним ки.![]()
![]()
Да ние бяхме точно до вас

Другия път като се засечем ще се запознаем

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Привет .Ето малко снимки от съботно неделния риболов.Пристигнахме на Текето към 17,00 бях доста песимистично настроен (имайки предвид капотата до момента ).Лових само с фидер. Захранка Mondial F Feeder .Стръв бял,торен,царевица и пр.1 час след пристигането на водоем рибата започна да се храни .Излизаха само маломерни рибки , доста едър облез около 20 см.(това на фидер на около 50метра ).Колегата с мен заложи на рибе и рибата не закъсня ..Но отново маломерна.
Едно от шаранчетата е извадено от колегата ribarq92 .Но не помня точно кое
.Всички рибета са уловени в събота.В неделя периодично излизаха амурчета до 1кг.Мерна риба не извадих но вечерта обменихме опит на масата
Излета беше екстара.

Ето още един юнак
Това е едно малко бяло рибе ( на колегата )
И още един бъдещ трофей

Ето още един юнак

Това е едно малко бяло рибе ( на колегата )

И още един бъдещ трофей

Последно промяна от MiTKo_Fisher на Пон Авг 03, 2009 9:44 pm, променено общо 1 път.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
е как не помниш кое извадих аз това последното вечерта докато апвахме и пийвахме и като не чувате сигнализаторите .....
Ама и твоя инат колко пъти ти казах да сложиш по голяма кука а ти не и затова изтърва някоя друга рибка може би по голяма

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Май този е твоя на последната снимка .Ееее чакай ,че забравиха да дарсна :имам няколко късания и лових с малки куки 8-10№ и няколко откачени риби 2-3.Не си чувах пищялките .Защото така сладко бяхме заседнали на една маса .Но колегата ribarq92 има доста изострени слухови рецептури .При всеки удар казва ,че нещо е ударило .Все пак бяхме на около 25 -30 метра от колците
.Айде слдващия път успешен .А и рибата май се пораздвижи на това Теке .

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- кандидат преподавател
А ловете си ги вий пък ние да гледаме и леем бетон - лично аз.Поне се обадете за масата де 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- вече хвърля и на тежко
Браво колеги чудесан излет