САФРИД - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: САФРИД - 2009г

Мнение от liubak »

Днес сутринта от 4:00ч. до 6;00 ч. самоооо 4 сафридчета /на клатене/ на Вълноломът. :roll:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Днес мисля да го пробвам на спининг от 3-та буна,довечера ще дам информация,ще търся и други риби.
Зарганолог
jmarchev
новобранец
новобранец

Мнение от jmarchev »

Вчера се прибрах от Бургас. В петък вечерта на Поморие от 22.00 до 3.00 часа хванах 80 сафрида на плувка. Стръв белена скарида.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

jmarchev написа:Вчера се прибрах от Бургас. В петък вечерта на Поморие от 22.00 до 3.00 часа хванах 80 сафрида на плувка. Стръв белена скарида.
Вечерта ви идва в брега а?Едър ли е?Айде за място не питам :D
А сега де? :roll:
jmarchev
новобранец
новобранец

Мнение от jmarchev »

Нормален размер, но имаше много фитки, защото скаридата ми се скапа от жегата.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Mi7chell написа:Днес мисля да го пробвам на спининг от 3-та буна,довечера ще дам информация,ще търся и други риби.
Накратко от 17:00 до 21:00 сафрид 0 броя,дънна за илария 0 броя,бомбарда 0 броя.3-та буна Варна.
Зарганолог
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

Mi7chell написа:Днес мисля да го пробвам на спининг
отново глупав въпрос от мен, но какво да се прави като съм начинаещ... :oops:
Как се лови с чепаре на спининг? Досега не съм мятал чепаре. Единствено съм гледал на вълнолома как клатят с едни дълги щеки чепаретата.
А с нормална въдица как става номера и какъв е монтажа? Предполагам най-отдолу олово от това острото и продълговато за чепарета. Отгоре чепарето и към основното.
И после? Мятаме навътре и как се тегли? Пръта ниско ли се държи, като с бомбарда или високо? Колко бързо се обира с макарата? Постоянно ли се върти? Клати ли се пръта нагоре-надолу докато се обира? Трябва ли да се старая оловото да е близо до дъното?
Такива ми ти работи :)
Ако някой отговори - благодаря предварително :drinkers:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

scratch написа:
Mi7chell написа:Днес мисля да го пробвам на спининг
отново глупав въпрос от мен, но какво да се прави като съм начинаещ... :oops:
Как се лови с чепаре на спининг? Досега не съм мятал чепаре. Единствено съм гледал на вълнолома как клатят с едни дълги щеки чепаретата.
А с нормална въдица как става номера и какъв е монтажа? Предполагам най-отдолу олово от това острото и продълговато за чепарета. Отгоре чепарето и към основното.
И после? Мятаме навътре и как се тегли? Пръта ниско ли се държи, като с бомбарда или високо? Колко бързо се обира с макарата? Постоянно ли се върти? Клати ли се пръта нагоре-надолу докато се обира? Трябва ли да се старая оловото да е близо до дъното?
Такива ми ти работи :)
Ако някой отговори - благодаря предварително :drinkers:
Ще се опитам накратко,че съм на масата..монтажа от доло на горе,олово продълговато за чипаре(на оловото канап задължително)след това чиипарето,след него вирбел с карабинка и връзваш за майката.Мяташ и в зависимост дали рибата е горе или доло,изчакваш или да падне оловото на дъното или започваш веднага да водиш.Воденето след като изпънеш линията след замятането придърпваш не много рязко 2-3 пъти нагоре или настрани (в зависимост къде търсиш рибата) без да навиваш докато придърпваш,след което навиваш без да придърпваш чипарето като пускаш пръчката надоло(ако си придърпвал нагоре) и след това се повтаря същото докато излезе чипарето.Не е толкова сложно колкото го обясних,но по друг начин незнам как.Аз лично с гледане се научих и не е никак сложно и няма кой знае какви тънкости,всичко се усвоява с времето естествено.
Зарганолог
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

Mi7chell, мерси много :partyman:
схванах идеята, само за канапа не разбрах :) какъв е тоя канап, къде се връзва и за какво служи? :)
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

jmarchev написа:Вчера се прибрах от Бургас. В петък вечерта на Поморие от 22.00 до 3.00 часа хванах 80 сафрида на плувка. Стръв белена скарида.
колега защо не пробва на тапа???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Канапче се връзва на оловото и ушенцето на канапчето се хваща на ушенцето на чипарето(ушенцето-двата края на чипарето завършват с ушенце) ако незнаеш какво е, това се получава като хванеш въпросното влакно на 2 ката и ги вържеш с обикновенно еденично или двойно възелче.Пак сложно го обяснявам,и пак не е сложно... ;)Всичко това се прави, за да не се скъса ушенцето на чипарето при триенето с оловото.
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

scratch написа:Mi7chell, мерси много :partyman:
схванах идеята, само за канапа не разбрах :) какъв е тоя канап, къде се връзва и за какво служи? :)
простичко казано канапа служи да не се претърква маиката когато опира оловото по дъното от пясъка (опасничко е ако има камъни обаче) желателно е да се ходи на места където дъното е песъчливо а за каменисто има други тънкости но за тях по късно

прави се 2-3 до 5см.ухо (колкото ти е кеф) така маиката не опира по дъното
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

днес от 20ч.до по тъмно демек 21.00 долу горе около 30рибока не съм ги броил но много много навътре (от брега де)
Изображение
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

Отново благодаря за отговорите :drinkers:
тея дни ще пробвам да навържа 2-3 чепарета и към края на седмицата ще се тества техниката на ловене :)
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

снощи отново много слабо откинах се от мятане :cry: :cry:
Изображение
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”