Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
За съжаление някои от колегите имат право.
Всяка година ходя няколко пъти по едно и също време /юли;август/,на едни и същи места/дъгата м/у острова и ракетната/ и все по-малко улов.
Пасажите платика ,морунаж,червеноперки и каракуди са вече спомени!Нивото на водата като преди,до острова почти се минава ,има само 20 см вода .
Преди малко се прибрахме.Само няколко епизодични костура,за цяла вечер при съседа само едно маломерно шаранче от миналогодишен зарибител.
Някои изводи сами се натрапват......
Всяка година ходя няколко пъти по едно и също време /юли;август/,на едни и същи места/дъгата м/у острова и ракетната/ и все по-малко улов.
Пасажите платика ,морунаж,червеноперки и каракуди са вече спомени!Нивото на водата като преди,до острова почти се минава ,има само 20 см вода .
Преди малко се прибрахме.Само няколко епизодични костура,за цяла вечер при съседа само едно маломерно шаранче от миналогодишен зарибител.
Някои изводи сами се натрапват......
В края на краищата в магазина на пазара жребчевска платика и каракуда бол.ЗА КВО ДА СЕ ТРЕПЕМ ДА Я ЛОВИМ?????? Или май може да не е от Жребчево!!!!Може да е от рибовъдно стопанство с документ за произод и сертификат.Сигурно е така.Аз им вярвам на търговците.А ако искате да опитате жребчевски сом,амур,шаран или бяла риба посете някои местен ресторант.Доставчика им е голям маистор,лови ги човека и то по поръчка.Може и за в къщи риба да си поръчате, но се чака повечко 2-3 дни за пришявката.Ако сте мераклии да ви пусна и ценорасписа им....????Аиде приятен риболов на Жребчево.Наслука!
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Значи Жребеца дава най-много според мене през цилия юни до 10-15юли след това мъка.И това е всяка година пък като прибавим бракониерите и неконтролиране от ИАРА кой колко риба лови имам напредвид в килограми и дали е маломерна,това ни очква за напред скука и само излети .Ще ви дам един пример-От 17-18гд.съм рибар и нито един път не съм проверяван от органите,е водоема е значителен ама така ли до сега един път не ме провериха.

Вчера 02,08, към 8.30 часа трима души дървена лодка на весла изкараха мрежа на 300 -500 метра пред стената на язовира
То .. не че дотогава бях хванал риба ама съвсем ми се отщя
преместих се . уж тихо пък по-късно се оказа че съм попаднал на лодки джетове и други плаващи, които си мереха конските сили
Зарязах риболова и обърнах внимание на хладилната чанта. то.. какво друго ми оставаше ?
То .. не че дотогава бях хванал риба ама съвсем ми се отщя
преместих се . уж тихо пък по-късно се оказа че съм попаднал на лодки джетове и други плаващи, които си мереха конските сили
Зарязах риболова и обърнах внимание на хладилната чанта. то.. какво друго ми оставаше ?
- smoky
- научил се да хвърля
Ми то тая година точно в тоя период, в който друга година язовира дава най-много риба(от забраната до средата на юли), не се ловеше почти нищо и всички капо след капо... Април месец точно преди забраната риболова по Жребчево вървеше много добре и се бях обнадеждил за добри резултати и след забраната, но се получи точно обратното. Всеки сам може да си направи изводите какво се е случило с всичката тая риба по време на забраната. 

Няма и да те проверят,защото нямали коли и пари за гориво.Мен са ме проверявали само в периодите преди забраната.След това не им се виждат очите чак до следващата пролет.Вярно е че даваше добре до към края на юли, но и след това пак се ловеше по сипеите.А сега е трагедия.Традиционите платишки заливи зли дол , брезите,острец,косьовия ,че и на боклуците тая година платиките се броят на пръсти.Няма ги каракудите по кило ,а за шаранчета да не си помисляш.Това е дереджето,беззаконие,безнаказаност,безотговорност и безумиеkrezo_bg написа:Значи Жребеца дава най-много според мене през цилия юни до 10-15юли след това мъка.И това е всяка година пък като прибавим бракониерите и неконтролиране от ИАРА кой колко риба лови имам напредвид в килограми и дали е маломерна,това ни очква за напред скука и само излети .Ще ви дам един пример-От 17-18гд.съм рибар и нито един път не съм проверяван от органите,е водоема е значителен ама така ли до сега един път не ме провериха.![]()
![]()
![]()
Тия дето ги хванаха по забраната с мрежите,цялата страна ги видя по БТВ ,пак си браконерстват ,живи и здрави,ненаказани.Минало свършено.НАГЛОСТ
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Утре мисля да ида на Мантинелата че ше видим .Ще пиша пак .
- doktord
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
на боклуците показа ли се моста вече,че за другата седмиоца планирам едно посещени за шарани на тоз 'убав водоем
Ходя къде ходя,и пак на язовира се връщам.
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Ходих както писах на мантинелата на 04.08.И този път Жребеца се отпусна малко.06часа бяхме вече там и замятане започна едно какво да ви разправям.На фидера даваше добри каракуди както и на пружина.С приятеля изкарахме по6-7 каракуди до към 11.30-12.00 и от там спря.Към 14.30 в най-големия пек пак се върна но този път червенопера като м/у нея и дребен шаран(0.500-0.600гр).Докато каракудата вземаше на замразена царевица червеноперата вземаше само на калифорнийски.Та стояхме до към17.00 защото отново рибата се изгуби някъде.Сутринта имаше едни градски които са били с преспиване малко по-навътре в ръкава и споменаха че давала много добре в тъмното дори и на соло пръчките,докато при нас през деня само на фидер и пружина.
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
Казаха ми,че водата е спряла да пада но източника не е много достоверен.Някои имали наблюдения по въпроса? 

КОИТО ХРАНИ ТОИ ША ХВАНИ
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Ами Станчо като не фащаш вяра проблема си е твой.Нямам снимков материал да се изфукам.В случая ако лъжа с информацията лъжа и мене си .Улова не беше голям но достатъчен за да си направя кефа и да си почина сред природата.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега прочети ми по внимателно поста въобще не става въпрос за теб и улова ти.krezo_bg написа:Ами Станчо като не фащаш вяра проблема си е твой.Нямам снимков материал да се изфукам.В случая ако лъжа с информацията лъжа и мене си .Улова не беше голям но достатъчен за да си направя кефа и да си почина сред природата.

КОИТО ХРАНИ ТОИ ША ХВАНИ
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Днес водата не падаше рязко,но си личеше,че през ноща или вчера това се е случвало-резултатат ми до обяд беше 40-тина дребосъка и само един костур
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ